N-Tonight #7: Ring Fit Ad...

Gør klar til pakkelegen ...

N-Tonight #7: Luigi's Man...

Vi streamer Breath of the...

Ugens Downloads: Uge 46 2...

Ugens Downloads: Uge 45 2...

New Super Lucky's Tale ud...

Luigi's Mansion 3 (Switch...

N-cast #34: Overwatch 2, ...

N-Tonight #7 afholdes d. ...

Pokémon Sword / Shield

Luigi's Mansion 3

Pokémon GO

Nintendo-nyheder fra Japa...

Kan ikke skifte email.

Switch essentials

Fire Emblem: Three Houses

N-cast: Retro-spil

Mario Kart Tour

Mario Kart 8 Deluxe

S: Luigis Mansion 3 + Lin...

Tilbudstråden

Nintendo konsoller

S: The Legend of Zelda: L...

K: Club Nintendo magasine...

S: Masser af spil

S: Masser af spil

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

B: Super Mario Maker 2

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Rygte: Xbox-spil og Xbox Game Pass på vej til Switch

Skrevet af JOEP - 22-02-2019 12:39

Der har over det sidste døgns tid verseret rygter omkring et muligt samarbejde mellem Nintendo og Microsoft om at bringe Xbox-spil over på Switch via Xbox Game Pass, der er Microsofts svar på en abonnementordning på spil, hvor du for et vist beløb om måneden kan få adgang til en række spil. Den tekniske løsning bliver efter sigende, at der vil komme en Xbox App på Switch, mens enkelte spil udkommer via eShop og/eller fysiske medier.

Xbox App'en vil gøre brug af Project xCloud, som er en rigtig streaming-service for spil, hvor spil der af tekniske årsager end ikke kan afvikles på Switch vil kunne spilles alligevel.

Rygtet kommer fra Direct-Feed Games og Game Informer, som efter sigende har hørt rygter om det. Du kan se en gennemgang af rygtet her:Man kan begrunde denne beslutning med, at Microsoft gerne vil ind på det japanske marked, hvor de har det svært, gerne vil have udbredt Game Pass, og derudover gerne vil ind på det håndholdte konsolmarked.

Nintendo vil derimod få en masse ekstra titler, som tiltaler et lidt andet publikum og måske gør, at folk vil vælge Switch som deres hovedspilplatform.

Game Informer mener, at vi får denne funktionalitet allerede i år.

Hvad siger du til dette rygte, er det noget, du gerne vil se? Tror du på det?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

22-02-2019 13:10

Synes dette egentlig er saftigt nok til, at det var en nyhed værd i stedet for at være gemt væk i forum.

Det er ekstremt interessant, hvis det her bliver til virkelighed, og det er noget, som Sony alt andet lige må frygte, hvis det sker.

Der går forlydender om, at de første spil fra Xbox til Swtich vil være de to Ori-spil, der er udkommet, hvilket passer ret godt ind i udbuddet af spil på Switch. Jeg er spændt på, om streaming af spillene vil fungere ordentligt, men vi har jo set det virke i Japan.
0
1ups givet

#2 - Nemy

Level: 25 (Kokiri)

22-02-2019 13:13

Hvis det viser sig at være sandt ville det virkelig være noget jeg ville byde velkommen. Det ville gøre, at jeg ville genaktivere mit game pass da jeg så rent faktisk ville få brugt det (pt. er min Xbox pakket sammen). Håber det er sandt Smiley
0
1ups givet

#3 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

22-02-2019 13:20

Det ville være en kampe gave til Nintendo, hvis det er sandt. Ville Microsoft ikke skyde sig gevaldigt i foden? Det ville gøre deres Xbox langt mindre interessant at købe, hvis man pludselig kan spille fede titler som Ori and the Blind Forest på sin Switch.

Det ville da være klogere, at Microsoft lavede en konkurrent til Switch'en i stedet?
0
1ups givet

#4 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

22-02-2019 14:34

Der er jo kæmpe perspektiver i et sådan samarbejde - deling af franchises, firmaer, spiltitler/maskotter, Windows-platformen osv.

Nintendo virker umiddelbart som den største vinder, hvis det skulle ske.
0
1ups givet

#5 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

22-02-2019 15:03

^Enig, på kort sigt kan Nintendo vinde stort på dette.

På den anden side, hvis Microsoft nu går SaaS-vejen og bliver et økosystem som Netflix, bare med spil... så er der ret mange penge at hente der. Det vil givetvis betyde, at de dropper Xbox-konsollen, men nu hvor alle spil til den kan spilles på PC, så er de også allerede begyndt at udfase konsollens USP, ikke?

Hvis der er hold i dette, er det i hvert fald en gamechanger for industrien.
0
1ups givet

#6 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

22-02-2019 16:28

#3 Xbox har solgt decideret dårligt, hvis man sammenligner med PS4 og hvis man fremskriver Switch'ens salgstal. De seneste rapporter siger langt under halvdelen af solgte units som PS4, på trods af at de udkom nogenlunde samtidig.

Microsoft har sikkert over den seneste tid analyseret sig frem til, hvor deres værdi ligger. Og det er ikke i konsolbrandet. Det er i en ordentlig onlineservice og til dels deres eksklusive titler. Hvis de kan tjene flere penge på de ting, de gør rigtig godt, ved at tilbyde Game Pass på andre platforme end deres egne, giver det ganske god mening at overveje det som en forretningsstrategi.
2
1ups givet

#7 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

22-02-2019 16:46

Der er lidt mere information her:

– Nintendo and Microsoft had several meetings in Redmond regarding their upcoming partnership
– They confirm Ori and the Blind Forest will come on the Switch, but Cuphead as well
– More than 100 Xbox games will be available on Switch via Gamepass and/or xCloud (before the end of the year)
– Rare games could also come to the Switch
– No details on this yet, but jeuxvideo.com believes Rare Replay could be a good candidate
– No mention of Scalebound during their investigation, which has been rumored as Nintendo possibly reviving it for Switch
– Their sources refuses to say if Nintendo games could end up on Microsoft platforms
– A high profile Microsoft franchise (Halo, Forza or Gears) could come to Switch
– However, they don’t know in what capacity (360 port, Xbox One port, etc.)
– This is still under discussion between Microsoft and Nintendo
– The bit about high profile Microsoft games on Switch is more speculative than the rest of the report


Kommer fra JeuxVideo, der også har rapporteret lidt om det.

1
1ups givet

#8 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

25-02-2019 07:56

Det lyder meget fedt. Men spørgsmålet er om Nintendo vil tillade det? Det vil potentielt kunne fjerne spil salg fra Nintendo, hvis folk istedet spiller spillene igennem Game Pass.
0
1ups givet

#9 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

25-02-2019 11:30

Hvis Nintendo får en andel af indtægterne til Game Pass, går det nok, og Nintendo har sine 1st Party, som nok skal sælge. Det er straks værre for tredjeparterne.
0
1ups givet

#10 - SwitchPlayer99

Level: 3 (Koopa-Troopa)

25-02-2019 12:06

Tror ligesom joep at at Nintendo så bare får del af indtægterne. Ligesom Apple tager 30% af indtjeningen på apps i appstore.
0
1ups givet

#11 - BroSmash

Level: 5 (Cheep)

25-02-2019 18:53

Jeg ville også samle det op hvis det viser sig at være rigtigt Smiley
0
1ups givet

#12 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

26-02-2019 07:44

#9: Det er jo heller ikke godt, da tredje parts supporten ikke er for god i forvejen. Jeg vil da langt hellere have native spil, end igennem streaming.
0
1ups givet

#13 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

26-02-2019 09:37

^ Arrrhhhh, skal vi nu ikke lige være ærlige og sige, at Switch har formået at få enorm support? Ifølge Wikipedia har Switch +1400 spil (inkl. nogle på vej), mens selv Wii, som solgte over 100 mio konsoller, havde 1500 spil.

Du kan have en pointe i forhold til at native er mere stabilt end streaming. Der har været et par eksempler igennem tiden, senest med PlayStation Now. Udfordringen har vist hidtil været stabilitet, hvilket har gjort, at markedet for spilstreaming i 2018 ikke var større end $273 mio.

Men efterhånden som netværksarkitekturen og -infrastrukturen bliver bedre i hele verden, bliver det en mere og mere holdbar løsning. Et abonnement kan give adgang til et langt større spilbibliotek for rigtig mange mennesker. Der er et kæmpe potentiale i spilstreaming, men det er ikke nødvendigvis et produkt for alle.
0
1ups givet

#14 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

27-02-2019 07:48

#13: Enorm support synes jeg ikke man kan kalde det. Husk at de fleste af de 1400 spil er indie titler (ligesom største delen af Wii titlerne er "shovel ware" ). Jeg snakker om support fra de store udgivere ifht. AAA spil. Jo, vi er begyndt at få spil som Mortal Kombat, Doom osv. Det er mega fedt.

Men hvis man kun har en Switch, er der jo stadigt en enorm mængde tredje parts titler som man går glip af. Primært de rigtigt store udgivelser.
0
1ups givet

#15 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

27-02-2019 14:49

#14: Det er korrekt, at nogle AAA-titler ikke kommer til Switch, men der kan Xbox Game Pass være en oplagt måde for udviklere at få gjort deres spil tilgængeligt på Switch. Det er jo ingen hemmelighed, at Switch ikke kan performe lige så godt som PS4/XONE på mange punkter.

I forhold til indie-spil, så tror jeg du undervurderer vigtigheden af dem. På to år er Switch blevet den foretrukne platform for indie-udviklere - fordi spillene sælger bedst dér. Det fortæller jo noget om, hvad Switch-ejerne vil have. Forbrugerne stemmer med pengepungen, og der er rigtig mange, der stemmer på indie-spil. Og dette siger jeg som en, der ikke køber særlig mange indie-spil og generelt synes, de er uinteressante.
0
1ups givet