Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Kirby's Return to Dream Land Deluxe (Switch)

Skrevet af JOEP - 05-03-2023 16:19

Sidste år var det Kirbys 30 års jubilæum, ligesom så mange andre Nintendo-figurer i disse tider har jubilæer, og mens fejringen af dette jubilæum ikke har været helt så stort som for f.eks. Mario og Legend of Zelda, så er der alligevel kommet flere ting med Kirby. Sidste år udkom det første 3D-eventyr med Kirby i form af Kirby and the Forgotten Land, og i år blev Wii-spillet Kirby’s Return to Dream Land så genudgivet i en HD-udgave til Switch med nyt indhold.

Som altid i Kirby-spil er historien ikke noget, der vinder Nobels litteratur-pris. I Kirby’s Return to Dream Land Deluxe starter spillet med, at du ser figuren Magolor, der er ved at styrte ned på planeten Popstar i sit rumskib. Skibet crasher, og delene til det spredes ud over fem forskellige verdener. På planeten Popstar møder han dog Kirby og vennerne, som lover at hjælpe Magolor med at indsamle de forsvundne skibsdele. Til gengæld tilbyder Magolor så Kirby og vennerne at komme på besøg på hans hjemplanet, når skibet er samlet igen.Delene er spredt ud over fem forskellige verdener, der hver består af 4-6 baner samt en boss-kamp. Spillet er et 2D-platformsspil, så i banerne skal du mere eller mindre blot bevæge dig fremad. Spiller du bare banerne uden nogen afveje, så vil du hurtigt komme igennem dem, men for at give spillet lidt ekstra, skal du på hver bane samle et antal Energy Spheres, der låser op for lidt mere indhold i form af minispil for Kirby og vennerne. Det er sjældent, du ikke kan samle alle kuglerne i første gennemspilning, men som altid er Kirby-spil ikke spil du spiller, hvis du vil have udfordring.

På banerne møder du selvfølgelig fjender, og i vanlig Kirby-stil kan du vælge at sluge dem for så at kopiere deres evner, og der er intet mindre end 25 forskellige evner, du kan kopiere. Nogle af disse fås endda også i en Mega-udgave, hvor du kan fjerne hele stykker af banen for at låse op for nogle hemmelige sektioner, som du skal klare, hvis du vil have alle Energy Spheres. På disse områder er du under et større tidspres end de normale baner, og til sidst møder du en miniboss, som går igen på alle banerne - og som bliver sværere og sværere, naturligvis. Hver verden slutter desuden af med en boss, hvoraf enkelte nok godt kan volde lidt besvær, for Kirby ér altså ikke det mest adrætte væsen i universet (udover i Super Smash Bros. naturligvis).Skulle banerne imidlertid blive for svære, eller er det et barn eller en uerfaren spiller, der spiller spillet, så kan du dog få lidt hjælp i form af Magolor, der kan komme og hive dig op fra afgrunde, og som smider mad ind på banen, der helbreder dig - og derudover får du dobbelt så meget liv. Med den aktiv har min søn på 5,5 formået at klare sig gennem de første to verdener uden at råbe og skrige i frustration. Derudover kan du også få hjælp af op til tre venner i lokal multiplayer, og det fungerer helt gnidningsfrit at komme ind og ud af spillet for de øvrige spillere.

Når du har klaret spillets hovedhistorie, får du desuden en helt ny epilog, hvor du spiller som Magolor i stedet for Kirby. Her skal du hjælpe Magolor med at samle sine kræfter på ægte RPG-manér, hvor du samler Magic Points i løbet af banerne og bruger disse på at få flere og stærkere evner. Banerne har desuden et lidt højere tempo med flere fjender og hurtigere bosser. Det er en kærkommen ændring, men det er ærgerligt, at det først er efter hovedspillet, du får adgang til dette - omvendt vil det spolere spillets historie, hvis du kunne få adgang før.Udover Magolors eventyr får du også mulighed for at spille hovedhistorien igen, hvor du kun har den halve mængde liv, og bosserne i spillet vil være vanskeligere - med den kombination skal du nok få sved på panden nogle gange, men igen er det ærgerligt, at du ikke bare kan vælge den udgave af spillet fra starten, specielt hvis du allerede har har spillet det på Wii.

Det sagt er spillet dog en fornøjelse at spille med en lækker farvelade-grafik, der dog ikke ligefrem blæser dig bagover, og en glad og hyggelig lydside, der nok skal få dig i godt humør. I mindre sessioner er spillet virkelig sjovt, men bliver dine sessioner lange vil du givetvis få brug for lidt afveksling, da det hele går lidt langsomt - også selvom du kan klare spilles historie på 6-8 timer, eller kortere hvis du bare blæser gennem banerne uden at samle Energy Spheres. Magolors epilog tager yderligere et par timer at gennemføre. Kirby’s Return to Dream Land tager dog ingen genremæssige udfordringer og har ikke meget decideret nyt at byde på, og spillet er ikke super varieret.Kirby’s Return to Dream Land Deluxe indeholder desuden en masse minispil, som kan spilles både alene og med fire spillere. Her kan du sætte high-scores, som hvis du har Nintendo Switch Online-abonnement bliver delt med verden. Spillene er sjove nok, der dog ikke helt når Mario Party-niveau, men som klart er sjovere end 1-2-Switch, og de kan sagtens integreres i en hyggelig aften.

Konklusion
Kirby’s Return to Dream Land Deluxe er en genudgivelse af Wii-spillet af (næsten) samme navn fra 2011, hvor du får et rigtig fint Kirby-spil med alt, hvad det indebærer. Spillet er utroligt nuttet at se på, og ligesom alle andre Kirby-spil er det ikke et særligt svært spil, hvormed de fleste spillere kan være med, specielt med den nye Magolor Assist-funktion, hvor Magolor hjælper dig, hvis du falder ned eller giver dig ny liv. I spillet får du adgang til 25 unikke forvandlinger, så du kan næsten altid spille, som du gerne vil. Spillet er ikke særligt langt, men i den nye udgave får du et par timers ekstra historie, og så er der en masse små minispil, som du kan nyde alene eller med vennerne - de er faktisk helt sjove i mindre doser - og når du har klaret spillet første gang, får du adgang til en sværere udgave af historien, der nok skal teste dig mere. Grafikken er farvet og glad, men der er ikke kræset med detaljerne, mens lydsiden til gengæld er rigtig fin med masser af glade toner. Udover den lave sværhedsgrad er det svært at kritisere noget direkte i spillet, men over længere sessioner kan du have brug for lidt spilmæssig afveksling, da spillet ikke er super varieret. TIl de yngre spillere er spillet selvskrevet, og selv som garvet spiller får du en hyggelig stund med Kirby.

0
1ups givet

4/5


Nemt at gå til

For de yngste

Kommentarer:

Kirby's Return to Dream Land Deluxe

Kirby's Return to Dream Land Deluxe
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
24-02-2023

Kan købes hos:
Proshop - 0.00 kr
Coolshop - 423.00 kr