SteamWorld Headhunter ann...

Nintendo Direct Partner S...

Endless Ocean Luminous af...

Ny Partner Showcase onsda...

Flere Rare-titler tilføj...

World of Goo 2 kommer til...

Suika Game får ny multip...

Ender Magnolia: Bloom of ...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Pocket Card Jockey: Ride ...

Pokémon-tråd

Switch 2 - rygter og disk...

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Nintendo Direct

Amiibo!

Sony og Microsofts næste...

Spil på vej til Switch

Switch Online

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Lego Harry Potter Collection (Switch)

Skrevet af ChampionOfWhat - 30-05-2019 20:00

I 1997 skabte vi før første gang bekendtskab med en dreng som ikke viste at hans fremtid omhandlede et liv omringet af magi og mystik, drengen jeg skriver om er selvfølgelig Harry Potter. Den første bog i J.K Rowlings Harry Potter univers udkom nemlig i 1997 og har siden hen kastet film, merchandice, legetøj og alt mulig andet af sig, og blandt alt det andet selvfølgelig også et hav af videospil. Et par af disse videospil omhandler nogen os dansker kender meget godt, nemlig Lego. Traverles Tale lavede nemlig i samarbejde med Warner og Rowling deres eget klassiske Lego-take på de populære bøger om drengen der overlevede. Spillene hed Years 1-4 og Years 5-7 og udkom på Xbox 360, PS3, Wii og PC. Begge spil har undertegnet spillet i deres originale udgaver til døde. Nu i 2018 er der så kommet en samlet pakke med begge spil, og den har jeg fået æren af at kigge nærmere på. Så jeg vil tage min tryllestave og drage til Hogwarts og se om den samlet pakke kan leve op til hæderen spillene fik som separate historier.

Lego Harry Potter Collection siger du? Fedt!
Lego Harry Potter Collection indeholder som sagt de to tidligere udgivende spil Years 1-4 og 5-7. Spillene er fra den gang Lego spillede endnu ikke havde fået voiceover, og det har den samlet pakke desværre heller ikke fået. Spillet fungerer sådan at du har en intro, hvor efter at du vælger hvilket spil du vil spille. Så det er altså de to gamle spil, bare på samme skive hvis man har valgt at købe spillet fysisk.Hvad går det så egentligt ud på?
Spillet er lige efter den klassiske lego formular. Man klarer en masse baner, ved at løse en masse gåder som klares ved brug af ting du bygger via lego klodser, når banen så er klaret går man så videre til næste bane. Spillet indeholder som i alle andre lego spil selvfølgelig også en hub, og som man kan forvente så er hubben en lokalision fra Harry Potter universet, nemlig The Leacky Cauldron. Her har du adgang til alle de forskellige film og deres baner som det respektive spil nu indeholder. Spillet i sig selv indeholder ikke nogen deciderede gamemodes ud over storyplay som den lineære låste historie og Freeplay som bruges til collectables. Alt hvad spillet byder på findes i en samlet pakke. Jo længere du kommer i spillet, jo mere låser man op for, så der er en smule Metroidvania over spillet kan man godt sige.
Spillets historier følger selvfølgelig handlingen fra de forskellige bøger, bare fortalt med den sædvanlige lego humor. Nogen af banerne følger ikke helt det man ser eller læser, men tilføjer mere til den allerede godt fortalte historie så hver en bane føles som en del af de allerede fortalte hændelser. Banerne i spillet ligger spredt ud over hele Harry Potter verden. Hele Hogwarts fungerer som spillets verden, samt andre steder fra universet så som Diagon Ally, Platform 9 ¾ og mange andre steder. Når historien er klaret kan man efterfølgende frit bevæge sig rundt og udforske, og det er her spillets største force ligger, nemlig exploration. I stedte for forskellige gamemodes så indeholder spillene et masivt have af collectables i form at de velkendte gold bricks, de lækre red bricks som kan bruges til at låse op for power-ups, elever i fare og en kæmpe samling af personer fra universet som kan låses op og bruges til at spille med. Freeplay delen bliver der låst op for hver gang du klarer en bane og giver spillene adgang til banerne igen med lige de figurer de vil så der kan blive løst gåder som ikke kunne løses i Storyplay, og dette er også med til at give spillet endnu mere end bare at klare historien. Hver film har 6 baner og hver bane tager 20-30 min alt efter hvor vand til lego spil man er.Fungerer det som alle andre Lego-spil?
Gameplay mæssigt er Lego Harry Potter Collection ikke anderledes I forhold til de andre spil. Hvor man i Lego Batman f.eks. bruger diverse former for pistoler og batgear bruger du i Harry Potter selvfølgelig ens tryllestav. På forskellige tidspunkter i spillene skal man så derfor til undervisning for at lærer nye spells så man kan komme videre i spillets historie. Dette giver spillet en fedt lille twist da det tager lidt pis med de forskellige undervisere og måden man lærer nye ting på.

Controlles er som i de fleste andre legospil spil. Du render rundt via den venstre styrepind og bruger den højre til at styre dit kamera. Skulderknapperne kan bruges til at skifte karakter med. A, B, X og Y bruges til at hoppe og skyde med. Det er rimelige simple controlles spillet indeholder da spillet selvfølgelig er lavet til at mindre spillere og så kan håndtere styringen, hvilket så gør at stort set alle indenfor en relativ aldersgrænse kan samle spillene op og gå i gang med dem uden problemer.Hvad med det tekniske?
Da der er tale om en direkte port og ikke et remake af spillet så, klare Switchen spillet som var det en PS3 eller en Xbox 360 man sad med. Spillet lider ikke overlast ved for mange elementer på skærmen på samme tid, og grafikken er pæn og føles på inden tidspunkt som noget der er flere år gammelt. Loadingtiderne i spillet er dog lidt trivielle, men det er hvad man kan forvente af en port, og ikke et fuldt opdateret spil som de fleste nye remakes er.

Lyder det som på filmene?
Spillets lydside passer godt ind selvom der ikke er nogen som helst form for tale i spillet. De forskellige figurers mumlen, fagter og deslige passer godt ind sammen med musikken og lydeffekterne i baggrunden. Musikken i spillene er taget fra filmene og bliver udnyttet godt hele spillet igennem både når du er inde i baner, men også når man bare render rundt og hygger sig på Hogwarts eller hvor man nu befinder sig. Men netop spillets mangel på stemmer er hvad giver spillet sin helt egen unikke charme. Hvor vi er vand til at spillets personer snakker med hinanden i andre spil, så er stemmer her byttet ud med udtryk der viser hvordan figurerne tackler de forskellige situationer, og det giver spillet sin helt egen kant, hvilket jeg synes er noget af de bedste ved de tidligere lego spil. Dog vil jeg også mene at dette henviser mere til de yngre spillere der ikke kan det engelske sprog endnu og derfor bedre kan leve sig ind i figurernes bevægelser og handlinger i de forskellige filmsekvenser.Konklusion
Lego Harry Potter Collection indeholder mange timers god underholdning for alle alder. Som skrevet tidligere, så er hver film på 6 baner hvor det tager en 20-30 min per bane, så man rammer i hvert fald en 10+ timer hvis man oveni gerne vil have alle collectibles. Jeg spillede de originale spil i tidernes morgen på min Xbox 360 og havde en fantastisk tid sammen med Harry Potter og hans venner, og den nylige gennemspilning gav mig samme glæde og underholdning som spillene gjorde dengang. Når det så er sagt, så skal det også nævnes at hvis man skal have det meste ud af spillene, så skal man være kendt i Harry Potter universet. Så enten at have læst bøgerne eller set filmene er et must hvis du skal have allermest ud af spillene, da historien er fortalt på en helt anden måde en film og bøger fortæller. Men er man Potterhead, så man kan roligt gå i gang med spillene.

1
1ups givet

3/5


Familiesjov

Nemt at gå til

Klassiker

For de yngste

Fremragende lyd

Kommentarer:

#1 - MetteT01

Level: 5 (Cheep)

07-10-2019 15:44

Har det til ps4, men syndes det er lidt kedeligt
0
1ups givet

LEGO Harry Potter Collection

Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
30-10-2018