Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Disney's Epic Mickey Rebr...

Blockbuster-udsalg i gang...

N-club Streams: uge 14

Lanceringstrailer for Wha...

Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Aksys Games annoncerer ad...

Spil på vej til Switch

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Splatoon 3

Super Mario Bros. Wonder

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Madden NFL 10 (Wii)

Skrevet af Kristian Mols - 11-10-2009 08:56

Måske er jeg ikke det allerbedste valg til at anmelde Madden NFL 10. Først og fremmest, var mit kendskab til amerikansk fodbold før jeg spillede spillet, lavere end mit talent for almindelig fodbold, hvilket er... Lad os bare kalde det lavere end du kan gå i limbo. Men ja gøres, det skulle det jo, og hvor forventninger er lave, bliver man positivt overrasket. Eller...

Madden NFL 10 er et amerikansk fodbold spil, og det går ud på at du skal, ja, spille amerikansk fodbold, og det for du så også lov til.
Der er dog forskellige måder at spille spillet på. Du kan tage en enkelt-, 5-mands- eller 11-mandskamp. Spille forskellige variationer af spillet med små regelændringer, eller tage en hel sæson med et hold, og forsøge at bringe dem til "Superbowl". Spillet indeholder også et par minispil. Mit første valg var dog træningsfunktionen, da jeg lige ville lære reglerne før jeg rigtig gik i gang. Træningen fungerer rigtig godt, man kan sagtens lære spillet hvis man ikke kender det på forhånd. Jeg fandt hurtigt ud af at det er et vældigt simpelt spil uden alt for mange regler.



Delfiner klar til kamp, eller er det ørne? Pumaer?


Dette er dog ikke just nogen god ting. Det er sikkert meget morsomt i virkeligheden, men bare at kaste, løbe eller blokere er rimelig tyndt til et videospil. Det er heller ikke særligt givende at vinde en kamp. Da dine mænd alle kan det samme og ikke udvikler sig. Sværhedsgraden kan indstilles og det fungerer godt, kampene bliver dog desværre meget ensformige meget hurtigt, og du får følelsen af at du sidder og laver det samme igen og igen og det bliver hurtigt kedeligt.
Karrierefunktionen burde jo så være afvekslende, men desværre bliver det bare kamp efter kamp efter kamp efter kamp. Med et tyndt rangeringssystem som eneste forskel fra at spille normalt. Minispillene er også bare grundspillet i forklædning, måske behøver sportsspil ikke forny sig for at ramme målgruppen, men det hele virker altså lidt søgt. Misforstå mig ikke, der er sjove modes at hente, men de bedste skal desværre unlockes og det tager tid som man ikke gider at bruge.
Spillet indeholder også en multiplayerdel. Den virker som den skal og man kan enten spille sammen mod computeren, eller mod hinanden. Det er umiddelbart meget sjovt, men desværre ligeså ensformigt som single-player.
Udover grundspillet kan man i multiplayer spille hvor den ene styrer spillet mens den anden skyder modstanderne ned med sin Wii Remote, det er meget sjovt, indtil man finder ud af at det gør en ustoppelig. Lidt udfordring er altså meget godt.



Lang aflevering? Kort aflevering? Løb?


Styringen i Madden NFL 10 fungerer heldigvis upåklageligt, spillet styres med en kombination af knapperne og bevægelse af Wii Remoten. Kaste bevægelser laver afleveringer, ryster du Wii Remoten smider du tacklere af dig osv. Det hele fungerer generelt rigtig godt, dog med undtagelse af sparkene der er for nemme at lave gode, der kunne man godt savne lidt udfordring.

Grafisk set er Madden, sagt på godt gammelt dansk, grimt! Der er på ingen måde gjort forsøg på at presse Wii'en, det er måske heller ikke nødvendigt med top-grafik i spil som Madden, men det er altså ingen undskyldning. Lyden er heller ikke just fantastisk, når man ikke spiller er der ganske vist fed amerikansk musik, men så snart man er på banen, tager de to irriterende kommentatorer over, der ikke laver andet end at gentage sig selv, hvilket er, nå ja, irriterende.



Ikke just en fryd for øjet... Desværre


Konklusion
Alt i alt var Madden NFL 10 for mig en dårlig oplevelse! Spillet bliver forhåbentlig markant bedre hvis man er fan af sporten, så hvis du kan lide amerikansk fodbold eller bare de gamle Madden spil, bliver du nok ikke ligeså skuffet som jeg. Spillet er som sagt let at gå til og styringen fungerer upåklageligt. Det redder dog ikke Madden, der i mine øjne er ensformigt og kedeligt. Specielt karrierefunktionen er alt alt for ringe.
Så med mindre du selv er en "charger" eller virkelig brænder for at købe spillet er mit råd til dig at lade være.

0
1ups givet

2/5


Nemt at gå til

Kommentarer:

#1 - Sankiros

Level: 1 (Goomba)

11-10-2009 16:35

ikke for at være en idiot.. men gør det ikke hele anmeldelsen af spillet helt irrelevant når anmelderen ikke har en videre kendskab til sporten.. NFL er ikke som europæisk fodbold. det bygger meget mere på taktik, og hvis man ikke ved hvad "bootleg" "pump-fake" "play-fake" "draw" "slant" og alle de andre tacs er, så er det da klart at man ikke bliver skide glad for spillet.
0
1ups givet

#2 - Kristian Mols

Level: ()

11-10-2009 17:35

Du har helt sikkert en pointe... Men jeg mener det er ligeså forkert at lade en total AF entusiast anmelde spillet, man er tit blændet af sin glæde ved sporten, og spillet kunne have fået alt for høje karakterer, det kunne få folk der ellers ikke bryder sig om genren til at købe det og det kunne skuffe nogen.
Jeg syntes alt for tit man ser spil som disse, ufortjent blive rost til skyerne, IGN gav det fx: 8,2 en IMO helt vanvittig karakter, når man ser på hvad det egentlig er man har, et spil uden de store overraskelser, der kun formår at levere det det skal, amerikansk fodbold, det gør det somend udemærket, men det gør det ikke til nogen stor oplevelse. Fx: er karriere måden til at grine hånligt af, når man ser på fx: FIFA der er fra samme firma.
Anmeldelser er jo af natur meget subjektive men hvis du virkelig brænder for sporten, så køb endelig spillet og døm selv...
0
1ups givet

#3 - Grauling

Level: 23 (Skree)

11-10-2009 18:16

Vil give Kristian ret i hvad han siger og der er altså også en del store amerikanske sider der har giver dette spil en lav karakter.
0
1ups givet

#4 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

11-10-2009 22:32

Er fuldstændig enig med Sankiros. Det er åndsvagt at en der overhovedet ikke har kendskab til sporten anmelder dette spil. En der godt kan lide amerikansk fodbold, ser nok dette spil lidt bedre.

Kristian Mols - Jeg er overbevist om at du skriver godt, men efter min mening er du placeret forkert.

Dem som gerne vil have dette spil, stopper med at læse anmeldelsen efter du siger: "Først og fremmest, var mit kendskab til amerikansk fodbold før jeg spillede spillet, lavere end mit talent for almindelig fodbold, hvilket er... Lad os bare kalde det lavere end du kan gå i limbo". Så gider man da ikke rigtigt at læse videre, da du egentlig ikke aner noget som helst om sporten. Du skyder dig selv lidt i foden der, hvis du forstår hvad jeg mener!

Anmeldelsen kunne måske være god nok for dem der overhovedet ikke har kendskab til sporten (Men hvem gider at købe NFL hvis man ikke kender amerikansk fodbold)? Det er det samme som hvis man anmelder NBA 2K9 og man ikke kender noget som helst til basketball.

Anmeldelsen er ikke lige det idelle valg for en der vil vide om dette spil er godt eller ej.
0
1ups givet

#5 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

11-10-2009 22:36

- Og har lige en ting at tilføje.

Det gør det overhovedet ikke bedre, at du understreger at du ikke ved en døjt om sporten ved at skrive under dine ellers så fine billeder: "Delfiner klar til kamp, eller er det ørne? Pumaer?", og Lang aflevering? Kort aflevering? Løb?.
0
1ups givet

#6 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

12-10-2009 10:52

^ Det har absolut intet at gøre med, at han ikke ved noget om sporten at gøre med.

"Lang aflevering? Kort aflevering? Løb?" er et udtryk for de valg man som spiller har under spillet. Kan på ingen måde se hvordan det har noget at gøre med at han ikke kender særlig meget til sporten.
0
1ups givet

#7 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

12-10-2009 10:53

Minus "at gøre med" til sidst i den første sætning.
0
1ups givet

#8 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

12-10-2009 18:06

Måske ikke - Men jeg synes stadig væk det er latterligt at han anmelder det. Nu har jeg læst hans andre anmeldelser og jeg ser at han er en udemærket anmelder - Han er simpelt hen bare fået en umulig opgave.


0
1ups givet

#9 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

12-10-2009 20:33

Ja det er måske rigtigt nok, det er jeg egentlig lidt ligeglad med - jeg vil bare gerne vide hvor de kommentarer til billederne kommer ind i billedet i dit hoved.
0
1ups givet

#10 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

12-10-2009 20:38

"Delfiner klar til kamp, eller er det ørne? Pumaer?" Han aner ikke hvad for nogle hold der er med i amerikans fodbold!

Og egentlig synes jeg at du køre på noget lidt plat, da du har forstået mit hovedpointe Smiley
0
1ups givet

#11 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

12-10-2009 20:49

Jeg har ikke misforstået noget, fandt det bare lidt besynderligt Smiley
0
1ups givet

#12 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

13-10-2009 00:13

Læs lige mit indlæg igen - Jeg har ikke skrevet at du har misforstået noget o.O?
0
1ups givet

#13 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

14-10-2009 02:22

... Lol, troede der stod misforstået Smiley Sorry Smiley
0
1ups givet

#14 - Kristian Mols

Level: ()

14-10-2009 13:57

"Delfiner klar til kamp, eller er det ørne? Pumaer?" Han aner ikke hvad for nogle hold der er med i amerikans fodbold!



Heh, jeg har nu ret godt styr på de amerikanske hold, det er en af de ting man får ud af spillet Smiley Den kommentar var ment som en joke, rettet mod amerikanernes måde at navngive deres hold på Smiley

0
1ups givet

#15 - Sankiros

Level: 1 (Goomba)

14-10-2009 22:58

sjove er bare at du har valgt at gøre det til et billede hvor det er Cowboys og (så vidt jeg kan se) Redskins xP
ej spøg til side..

omkring det du skrev til min første kommentar, vil jeg mene at det netop giver et bedre indtryk af spillet hvis det er en fodbold entusiast der bedømmer det, eftersom det netop er folk der kan lide fodbold der køber spillet.. det ville f.eks heller ikke være fair hvis jeg skulle bedømme et RTS spil. eftersom jeg aldrig rigtig har spillet et (udover warcraft III med "whosyourdaddy" koden på fordi jeg bare ville have loren xP ) det ville ikke blive en fair anmeldelse..

føler dog at jeg er nødt til at sige at det jeg skriver her er ikke på nogen måde myntet på dig som person eller som skribent.. det er mere et "overall" billede og emne jeg prøver at hive op i
0
1ups givet

#16 - Kristian Mols

Level: ()

14-10-2009 23:12

Jeg vil ikke sige du ikke har ret for det har du... Men jeg føler stadig at min anmeldelse kan bruges da den ser spillet som et spil og ikke som franchise til sporten. (Om det så er det der er meningen vil jeg ikke udtale mig om) Smiley
0
1ups givet

#17 - NeLo

Level: 1 (Goomba)

15-10-2009 08:12

Det her måtte jeg kommentere på...

At du giver det en så dårlig karakter er helt hen i vejret, at man kan blive revet med af et spil fordi man er født ind i sporten, kan vel ligeså godt blive at man frastøder spillet pga. for høje forventninger.

Ikke just en fryd for øjet?!?!?! Synes spillet er et af de bedre grafiske værker til wii konsollen, gameplayet er genialt, og kan ikke helt følge dig i "Lang aflevering? Kort aflevering? Løb?" Du ved godt det kun er for begyndere ikke? der er sjovt nok også andre taktiske sværhedsgrader.

Navnene på holdene er lavet i 1920. Og at der sidste år hver uge sad 130.000 fans på san francisco stadion da de kun tabte kampe er vel en større ting en at der sidder 6.000 og ser AAB være ved at vinde mesterskabet. Det skal siges at de resterende 70.000 sad og så den på tv.

Jeg tillader mig selv at stille et spørgsmål.

tager de to irriterende kommentatorer over, der ikke laver andet end at gentage sig selv, hvilket er, nå ja, irriterende.


Er det fordi du ikke forstår nogle af udtrykkende, eller engelsk måske? (kun et spørgsmål... ikke et svar)

0
1ups givet

#18 - Kristian Mols

Level: ()

15-10-2009 09:55

Hvis du kalder grafikken noget af det bedre på wii, kommer du for lidt ud... (Helt ærligt)

At du giver det en så dårlig karakter er helt hen i vejret, at man kan blive revet med af et spil fordi man er født ind i sporten, kan vel ligeså godt blive at man frastøder spillet pga. for høje forventninger.



Forstår ikke helt din kritik her??

Navnene på holdene er lavet i 1920. Og at der sidste år hver uge sad 130.000 fans på san francisco stadion da de kun tabte kampe er vel en større ting en at der sidder 6.000 og ser AAB være ved at vinde mesterskabet. Det skal siges at de resterende 70.000 sad og så den på tv



Øh... Og hvad så?
Jeg har altså anmeldt spillet Madden 10 og ikke sporten bag, det tror jeg ikke helt du har fanget.

Btw er mit engelsk ganske glimrende jeg er bare træt af at høre "That was a nice pass, don't often see those at this level" igen og igen og igen og igen!

0
1ups givet

#19 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

17-10-2009 01:24

Det kan godt være du ikke har anmeldt sporten, men spillet og sporten hænger på en måde lidt sammen - Man skal helst have spillet, og kende til sporten før man begynder at bedømme Smiley Smiley


0
1ups givet

#20 - Kristian Mols

Level: ()

17-10-2009 09:33

Det kan du jo så mene, men burde jeg have givet spillet højere karakter, fordi der sidste år hver uge sad 130.000 fans på san francisco stadion? Hmm...
0
1ups givet

#21 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

18-10-2009 02:32

Jeg finder det lidt mærkværdigt, at du ikke selv kan se det. Hvis du begyndte at anmelde NBA 2k10, ville du ikke få lige så meget ud af det som jeg - Fordi jeg kender spillerne, jeg kender holdene, jeg ved hvor gode de er hver især. Jeg synes det er sjovt at opstille dem på forskellige måder, fordi jeg ved hvem der er stærkest til at rebounde, til at skyde, og til at være playmaker. Det ville en der ikke spillede basketball kunne se det sjove i!

Forstår du hvad jeg mener Smiley?
0
1ups givet

#22 - Kristian Mols

Level: ()

18-10-2009 10:02

jaja det kan jeg da sagtens se, det fremgår også af konklusionen i anmeldelsen...
Men det ændrer altså ikke på at spillet er kedeligt at se på, lyden er dårlig, det kommer ikke med noget mærkbart nyt, og kariere funktionen er ufattelig dårlig IMO... deraf karateren, jeg er da overbevist om at AF er en mega fed sport, men det gør ikke spillet bedre..
0
1ups givet