Pokémon Legends: Z-A ann...

Reynatis kommer til Veste...

Pokémon Presents - alle ...

Shin Megami Tensei V: Ven...

Snufkin: Melody of Moomin...

N-cast #207: Vi får røv...

Shantae Advance: Risky Re...

Suika Game får ny multip...

SteamWorld Headhunter ann...

Nintendo Direct Partner S...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Nintendo Switch

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Pokémon Unite

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon-tråd

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Nintendo Direct

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Adventures of Pip (Wii U eShop)

Skrevet af JOEP - 13-02-2016 15:48

Engang for længe siden var der et kongerige, hvor dem med mange pixels levede et liv i luksus. Prinsesse Adeline er en pige, der kan skabe pixels ud af den blå luft, men ak, for Dronning DeRezzia kidnapper hende for at bruge disse kræfter til skumle gerninger! Heldigvis træder pixelen Pip frem fra mørket og beslutter sig for at redde dagen og kongeriget fra DeRezzias onde planer! Men hvordan skal en enkelt, low-rez pixel dog nogensinde kunne stoppe den onde dronning, der har BitStream’en til rådighed? Det giver spilstudiet Tic Toc Games et bud på i det Kickstarter-finansierede Adventures of Pip!

Du spiller naturligvis som Pip, der vist nok ifølge nogle tilfældige spøgelser kunne være spået til at redde verdenen fra den onde dronning. Men Pip er blot en pixel, hvordan skal han dog kunne gøre noget? Det har spøgelserne et bud på, for de giver ham løbende nogle egenskaber, så han kan bevæge sig gennem verdenen og besejre de fjender, han skulle møde på sin vej. Dette indbefatter blandt andet muligheden for at skifte form til en dreng i forskellige afskygninger.


Spillet er ikke synderligt langt – dette er min statistik efter at have klaret sidste boss. Den røde blok i midten under skiltet er Pip som pixel.

Pips evner afhænger helt og aldeles af hans form. Som pixel kan han blot hoppe og falde roligt ned, men til gengæld kan han hoppe højere på fjedre end som dreng. Som dreng kan han til gengæld wall-jumpe, slå og eksplodere – sidstnævnte gør ham dog til pixel igen, men eksplosioner kan fjerne nogle lyserøde blokke. Som bevæbnet dreng kan han ikke wall-jumpe og hoppe på fjedre, men har til gengæld et sværd, der kan nå fjenderne fra større afstande og smadre visse typer blokke, der spærrer din videre færd.

For at forcere forhindringerne skal du altså kombinere evner fra Pips forskellige former. Det er dog ikke så svært, som det lyder, for du kan kun bevæge dig nedad i rangordenen på eget initiativ. Det betyder, at du som bevæbnet dreng kan blive ubevæbnet ved at holde A i bund, hvorefter du f.eks. kan wall-jumpe og blive nødt til at eksplodere for at fjerne nogle lyserøde blokke, og herefter antager du således pixel-formen. Hvis du skal blive til dreng igen, skal du finde en blå flamme-fjende, der giver dig egenskaberne for næste niveau på ny. Disse flamme-fjender er heldigvis strategisk velplacerede, således at de altid kan hjælpe dig på vej, hvis du kan gennemskue hvordan. Ofte kræver skiftene i form hurtige reflekser, og på den måde giver spillet noget udfordring. Hvert udviklingstrin har altså sine fordele og ulemper, som skal overvejes, når du skal forbi en forhindring. Det har for øvrigt været meningen, at Pip er 8-bit, når han er dreng og 16-bit, når han er bevæbnet dreng, men den detalje var gået hen over hovedet på mig, indtil jeg lige læste lidt om spillet!


8-bit Pip hopper vældigt godt, men er ikke tung nok til at falde ned og for tung til at svæve opad.

Adventures of Pip minder meget om Shovel Knight og Shantae and the Pirate’s Curse i den forstand, at du har en hovedby, hvor du kan købe udstyr, ekstra liv og opgraderinger og snakke med beboere for at få tips, mens hovedspillet foregår i banerne uden for byen. Her er der tale om et klassisk platformsspil, men med evne-twisten beskrevet ovenfor. Banernes udseende varierer fra verden til verden, mens indholdet varierer på baggrund af de evner, Pip har fået på det givne tidspunkt. Opgraderinger og udstyr købes for pixels, som du finder i banerne – du får dem både for at slå fjender ihjel, men også for at finde kister, som er skjult rundt om på banerne. Disse kister udgør de fleste hemmeligheder og mål for alternative ruter, mens de resterende mål er beboere i landet, som er spredt ud over banerne – der er tre i hver, og visse af dem åbner nye butikker for dig i hovedbyen.

Styringen fungerer for det meste glimrende, og jeg har ikke oplevet tidspunkter uden respons, eller tidspunkter hvor jeg er styrtet i døden efter styringsproblemer. GamePad’en bliver brugt som sekundær skærm, hvis du spiller på TV’et, hvor du kan se Pips inventory eller et kort over verdenen, hvis du ikke er i en bane. Der er ingen touch-funktioner, men den kan dog også bruges til Off-TV-Play. En enkelt anke er dog, at Pip alt for let sætter sig fast til en væg, hvilket nogle gange besværliggør navigationen i banen. Ikke et stort problem, men det har da forårsaget, at jeg skulle tage et hop to gange i ny og næ.


16-bit Pip er stærk og har tunge støvler på, så han ikke bliver blæst væk. Til gengæld kan han ikke hoppe så godt.

Det gode:
Adventures of Pip byder på fornuftigt gameplay med nogle gode idéer, der giver udfordring, og styringen fungerer fint mestendels. Konceptet med formskifte føles originalt, selvom vi jo allerede så det tilbage i spil som Wonderboy III til Sega Master System i starten af 1990’erne. Det nye er her, at der også er fordele ved at skifte tilbage til at være en simpel pixel. Der er ingen tvivl om, at udvikleren har en kærlighed til genren, for det skinner nemlig igennem alle steder og gør spillet til en god og flydende oplevelse det meste af tiden.

Verdenen og kulissen omkring spillet er desuden godt skruet sammen. Dialogen i spillet læner sig op ad blandt andet en god portion humor, hvor især den onde Dronning DeRezzia har nogle ret gode puns-lines (ja, det er med vilje). Grafikstilen er tilmed super lækker, og lydsiden er helt sikkert fængende og god, men der skal også gå meget galt, før den ikke er det med en mand som Jake Kaufman ansvarlig for lydsiden.


Hver verden slutter af med en boss-kamp. Her er det bossen fra første verden.

Det dårlige:
Skal vi til det negative, så byder spillet på lidt for lange loadingtider, synes jeg. Det er ikke voldsomt, men det gør oplevelsen mindre flydende. Her skal det dog siges, at spillet ligger på min eksterne harddisk, hvilket godt kan have lidt at sige. Ud over loadingtiderne er der måske en kende for mange baner. Det virker som et underligt minus, at spillet er langt, men Shovel Knight og Shantae and the Pirate’s Curse gjorde det begge bedre på dette punkt – en del længere baner og så enkelte korte baner, som var sværere. I Adventures of Pip har du fem verdener, hver med 8-10 baner, som alle tager ca. 5 minutter at gennemføre. De fleste af banerne er relativt lette, enkelte af dem vanskelige sektioner, og så er der bossbanerne, der lige tager et par forsøg ekstra. Variationen mellem banerne i en verden er ganske enkelt for lille, så det kan godt føles en smule trivielt at spille dem alle igennem. ”Heldigvis” er spillet ikke voldsomt langt, for det tager blot omkring syv timer at gennemføre 100 %.

På gameplay-fronten lider spillet af at være en anelse repetitivt. De mange baner varierer som sagt ikke synderligt, men det er manglen på evner, der bidrager mest til kedsomheden, når den dukker op. Du får kun nye evner i første og anden verden, og resten af tiden skal du bare skifte mellem de forskellige former, men det er aldrig svært at gennemskue, hvad du skal for at komme videre. Opgraderingerne Pip kan købe sig til er også i det store hele unødvendige, hvis vi ser bort fra Heart Containers, der giver Pip mere liv.


Spillets dialog gør grin med racisme. Generelt er det egentlig ganske sjovt.

Achievements er desværre pillet ud af spillet på Wii U. Det er lidt ærgerligt, for det havde givet en grund til at gøre ting som at finde alle de forsvundne beboere. I Wii U-udgaven har jeg ikke fundet nogen belønning for at befri dem, udover at nogle enkelte af dem åbner en forretning i byen, og det får det dermed til at fremstå lidt som meningsløst indhold.

En måske lidt underlig anke er, at jeg ikke forstår, hvordan folk i denne verden kan leve luksuriøst, når de har mange pixels, mens man samtidig spiller som en pixel. Er det en hentydning til slave-holderi og -handel, eller handler det blot om samfundsstatus/borgerklasse generelt? Det betyder selvfølgelig ikke så meget for spiloplevelsen, men jeg undredes bare over det.


Yay, nye evner! Dem er der desværre for få af.

Konklusion:
Adventures of Pip gør det fint som RPG-platformsspil. Det byder på nogle gode idéer og unikke figurer, en charmerende grafikstil og en solid lydside. Udfordringen i spillet er tilpas, men spillet kan godt føles en anelse langt, da der ikke er megen variation fra bane til bane. Måden Pip får evner på er dog sjov, og det er en god detalje, der giver spillet ekstra sværhedsgrad. Adventures of Pip minder meget om spil som Shovel Knight og Shantae and the Pirate’s Curse, der godt nok begge gør det bedre, men har du været forbi disse to, så er Adventures of Pip et fornuftigt bud på et spil, som du bør spille nu. Vær dog opmærksom på, at spillet er som en gammeldags isvaffel uden guf – det smager skam fint, men der mangler lige det sidste for at gøre det helt i top! Det er dog en dyr isvaffel til 98,50 kr., så hvis du virkelig ikke kan leve uden guf, så vent på et tilbud.

Spillet fylder 526 MB.

4
1ups givet

4/5


Fremragende lyd

Nemt at gå til

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-02-2016 15:56

JOEP havde udvist interesse for dette spil og fik derfor lov til at anmelde det, da en kode kom dumpende lid sent i forhold til udgivelsen. Håber I kan bruge den - jeg synes i hvert fald, at det lyder spændende Smiley

Har svært ved at se racismen i det billede med Sir Chad. Handler det ikke bare om forskelsbehandling på rig og fattig?
0
1ups givet

#2 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

13-02-2016 16:49

Der er flere steder, hvor de taler om forskel på rigtige mennesker og low-rez-personaer på den måde. Måske er det ikke det bedste eksempel, men det var det eneste, jeg kunne finde. Det er sådan lidt "How can someone as low-rez as you do this?" og "Low-rez = stupid"-ish.
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-02-2016 18:23

Ok, det lyder lidt specielt, hvis det handler om så tungt et emne, men nu har jeg jo ikke selv spillet det. Kunne dog godt finde på at købe det engang Smiley
0
1ups givet

#4 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

06-08-2020 19:01

Adventures of Pip er annonceret til Switch og udkommer 10. september.
0
1ups givet