KuvertNintendo afslører horror...

KuvertPrøv Mario + Rabbids Spa...

KuvertBasketball kommer som gra...

KuvertThe Legend of Heroes: Tra...

KuvertN-cast #226: Luigi’s Ma...

KuvertKøb en Nintendo eShop Vo...

KuvertLanceringstrailer for Lui...

KuvertTerra Nil får snart Vita...

KuvertGratis udvidelse til Disn...

KuvertDragon Quest III HD-2D f...

KuvertMetroid Prime 4: Beyond

KuvertSuper Mario Run

KuvertHvad spiller du nu? Hvor ...

KuvertSpil på vej til Switch

KuvertTetris 99

KuvertDit seneste køb

KuvertLegend of Zelda: Echoes o...

KuvertDanske retro forhandlere

KuvertSwitch - spilrygter og sp...

KuvertNintendo Direct

KuvertTilbudstråden

KuvertK: Diverse 3ds spil

KuvertV: Wii U Basic med Wii Fi...

KuvertS: Starlink inkl figur og...

KuvertS: Mario samlerting

KuvertGBxCart eller lignende GB...

KuvertSwitch spil købes

KuvertS Bayonetta 3

KuvertK> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

KuvertS:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

FIFA 13 (Wii U)

FIFA 13 (Wii U)

Skrevet af Dennis Høj-Suhr - 12-02-2013 14:17

Fifa 13:
Det nyeste fodboldspil i den efterhånden velkendte Fifa-serie hvor du kan spille i alle de store ligaer lige fra Premier League til den danske Super Liga, hedder Fifa 13. Du kan selv styre hele holdet fra kamp til kamp eller vælge at spille som manager hvor du selv har ansvaret for ind- og udskiftninger, taktik og lignende.


Man kunne være bange for at Fifa 13 bare ville være gammelt vin på en ny flaske i den store Fifa-serie, men jeg synes det er en af bedre, og nu kan man endelig spille Fifa uden at blive forvirret over hvem det er der har bolden, og tænke "hvad skete der lige der?". Fifa 13 har virkelig fået et grafisk løft og nu kan man for alvor se alle de fede detaljer når man lave en finte eller scorer et klassemål mod en ven eller en CPU modstander.

Der er rigtig mange muligheder i Fifa 13, lige fra at skabe sin egen karriere i career mode hvor du vælger mellem at være manager eller spille som en af spillerne på banen, lave din egen turnering eller spille mod andre online. Der er nok at tage fat på, og mange nye funktioner selv for erfarne Fifa-spillere.

Det gode:
Der er mange gode ting ved Fifa 13. Ikke bare er grafikken blevet mange gange flottere i forhold til 12’eren, men styringen er også væsentligt sjovere og mere udfordrende. Med GamePad'en til Wii U har man mange flere muligheder. Man kan blandt andet under en kamp skifte ind og ud mens kampen er i gang uden at pause spillet, lave om på opstillingen, opdækning af en bestemt spiller på modstanderens hold - alt sammen bare med et tryk på skærmen på GamePad'en. Hvis man hellere vil spille med de gamle controls kan Wii Remote og Nunchuk stadig bruges - ellers kan man også bruge en Pro Controller.Når du træt af at spille alene mod en CPU modstander, eller bare gerne vil prøve kræfter mod dine venner, er co-op mode en rigtig god idé hvis I vil teste hinandens niveau lidt af, og se hvem der er blevet bedre siden sidst. Det er også godt hvis I bare vil have det sjovt ved at spille sammen på samme hold og lære hinandens spillestil bedre at kende og på den måde lære at spille godt sammen, eller tage hver jeres hold og se hvem af dig og dine venner der ligger bedst i tabellen når sæsonen er færdig.

Onlinedelen er komme tilbage efter at EA helt havde fjernet den fra 12’eren i Wii-versionen, så nu kan man spille online igen - og den nye onlinedel fungerer rigtig godt.
Alle er opdelt i divisioner fra 1 til 10 så nu skulle man gerne kunne finde en modstander der passer til ens eget niveau, og alt efter hvor godt man spiller stiger man i division når man har vundet kampe nok over andre. Men det skal da siges at det tager lidt tid selv hvis du er supergod til Fifa, for antallet af point der kræves fra division til division stiger hurtigt.

Under kampen online fungerer Wii U GamePad'et til fulde, og nu kan man også få lov til at skifte ud online på samme måde som hvis det var en kamp mod en ven eller CPU. Lav din indskiftning ved tryk på skærmen imens kampen er i gang eller lav om på taktik uden at skulle pause først.

Under Leaderboards kan du så se hvor mange point du har i forhold til alle de andre spillere, og hvis du gene vil se hvor mange spillere der er i din division kan det ses hvordan det er opdelt under World Table hvilket jo egentlig er supersmart hvis man som mig gerne vil vide hvor mange der har det samme niveau som en selv.Det dårlige:
Der er ikke særligt mange dårlige ting i det nye Fifa men synes godt nok EA har lavet styringen uhyre fintfølende. Man når knap nok at røre knappen til fx at aflevere, før måleren i bunden af tv’et viser rødt og bolden bare bliver sparket langt ud af banen.
Den anden ting der er mærkeligt der ikke blevet kigget på hvis man spørger mig er, at når man har en spiller og laver en kort aflevering vælger den spiller man styrer ofte at aflevere til den der er længst væk selvom der står en holdkammerat tættere på, fuldstændig uopdækket. Det synes jeg er lidt dårlig lavet.
En ting der er blevet fjernet fra Fifa 13 i forhold til 12’eren er trofælisten som jeg personligt brugte meget, til blandt andet at se hvor mange cups jeg havde vundet og hvor mange ligatrofæer jeg havde, men det kan man så åbenbart ikke mere. Hvordan skal man så holde styr på hvad for nogle trofæer man har vundet og hvad for nogle man stadig mangler?!

EA har erstattet trofælisten med en form for achievementsystem de kalder ”Accomplishments” som er de ting du har eller kan opnå med den spiller du selv har lavet, og alt efter hvad du gør under en kamp kan du opnå disse achievements, ved fx at have et bestemt antal redninger, aflevere et bestemt antal gange og på den måde unlocke en achievement. Det er dog bestemt ikke det samme, og ikke lige så fedt.Den ideelle spiller:
Den ideelle Fifa spiller er nok først og fremmest en der gå op i fodbold for at kende de nye spillere på de forskellige tophold. Samtidig er det en person som synes det sjovt at sætte taktik op til de mange kampe, drible, score mål og stå for spillerindkøb og sælge som manager.

Konklusion:
Fifa 13 er et rigtig godt fodboldspil og har kombinationen af god grafik samt fed og nyskabende styring. Takket være Wii U GamePad'en er spillet nu blive det bedre og sjovere som jeg har savnet i lang tid hvis man ser på nogle af de forrige versioner til Nintendo-konsollerne. Med de nye funktioner online fx med hurtig ind- og udskiftning af en spiller, er det nu også noget nemmere så man ikke skal til at pause midt i en kamp.

Så alt i alt et super fedt fodboldspil som kun kan anbefales herfra, især hvis du har hoppet nogle af de forrige versioner over af den ene eller anden årsag, og selv for nye spillere vil Fifa 13 være nemt at gå til.

3
1ups givet

4/5

Mario stjerne Mario stjerne Mario stjerne Mario stjerne Tom Mario Stjerne
Anmeldelsesemblem
Essentiel multiplayerdel
Anmeldelsesemblem
Nemt at gå til
Anmeldelsesemblem
Særdeles udfordrende
Anmeldelsesemblem
Øjeguf

Kommentarer:

Dennis Høj-Suhr

#1 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

12-02-2013 17:47

min første spilanmeldelse på N-club håber i synes om den der skal nok komme flere senere Smiley
1
1ups givet
KJ85

#2 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

12-02-2013 18:36

Fin nok anmeldelse, men synes du måske glemmer lidt at forholde dig til PS3- og Xbox 360-versionerne, der rent faktisk har mere indhold end Wii U-udgaven.

Så kan det godt være grafikken er minimalt bedre på Wii U, men man kan ikke sige Wii U-ejerne får den komplette pakke..
0
1ups givet
Dennis Høj-Suhr

#3 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

12-02-2013 20:00

det er bevist jeg har tage det for et nintendo mæssig synspunkt fordi n-club jo er en nintendo side og fordi jeg har ikke prøvet Fifa på Xbox og er pr princip ikke glad for at pænt om PS3 som nintendo fan gennem mange år Smiley
1
1ups givet
chessr

#4 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

12-02-2013 20:48

Sandheden er desværre bare stadig at Wii U udgaven kun er Fifa 12 med tilføjet Gamepad features :/
0
1ups givet
Eagle

#5 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

12-02-2013 21:16

Jeg savner en beskrivelse af, hvorfor gameplayet er godt og hvorfor det fungerer. Du tager udgangspunkt i, at læseren har spillet tidligere spil i serien. Dette gør du både når du beskriver nye features, grafik og onlinefunktioner. Der er absolut intet heller om spillets lyd.

Desuden burde du måske overveje at tjekke anmeldelsen igennem for stavefejl og lignende, der er en del af dem. Hvis det er et problem, så spørg eventuelt en ven eller lignende om at læse den igennem for dig.
1
1ups givet
Lukas Skywalker

#6 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

12-02-2013 22:01

^ Stavefejl skulle der helst ikke være. Ikke så hensigtsmæssige formuleringer, og enkelte grammatikfejl kan du dog muligvis godt finde Smiley
0
1ups givet
Eagle

#7 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

12-02-2013 22:18

Jeg kan se at nogle af (stave)fejlene er blevet rettet siden jeg sidst kiggede. Det er cool.

Der står dog stadig 'nogke'.
0
1ups givet
KJ85

#8 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

12-02-2013 22:31

^Og "der er rigtige mange muligheder"..
0
1ups givet
Dennis Høj-Suhr

#9 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

13-02-2013 00:18

det er rigtigt at jeg på den måde jeg har beskrevet det på at man skal havde et lille kendskab til spillet
stavefejl lyder mærkelig da Lukas og læs den da jeg godt ved er den bedste til at skave

men husk Eagle det er min første anmeldelse på N-club skal nok blive bedre

og KJ85 der er rigtige mange muligheder ved Wii U gamepad'en til opsætning af taknik under kamp, valg af hold og sådan måske lidt dumt formulerer af mig har en del og lære i forhold til opsætning og formulering i spilanmeldelser men arbejder på det
0
1ups givet
Eagle

#10 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

13-02-2013 00:28

men husk Eagle det er min første anmeldelse på N-club skal nok blive bedreUden tvivl. Jeg tænkte bare, at du ikke ville have noget imod noget konstruktiv kritik.

0
1ups givet
Dennis Høj-Suhr

#11 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

13-02-2013 00:32

er jeg også kun glad så jeg kan gøre den næste jeg laver bedre konstruktiv kritik kan man altid bruge Smiley
0
1ups givet
KJ85

#12 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-02-2013 00:34

@King Suhr: Det hedder "der er rigtig mange muligheder..", og det var blot det jeg påpegede Smiley
0
1ups givet
Dennis Høj-Suhr

#13 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

13-02-2013 00:39

ja okay Smiley det har du ret i
0
1ups givet
Mr. Mario

#14 - Mr. Mario

Level: 23 (Skree)

17-02-2013 11:49

"Accomplishments" Smiley

Dem er jeg sku ikke en gang stødt på endnu. Det fortæller jo lidt om mit meget indsnævrede brug af FIFA (på trods af al den tid, jeg bruger på FIFA). Den del af spillet må jeg da ligge kigge nærmere på.

Jeg har aldrig været den store online gamer, men det onlinesystem lyder tiltalende, kunne godt overveje at tjekke den ud. Smiley
1
1ups givet
tgmg

#15 - tgmg

Level: 7 (Korok)

04-04-2013 20:21

det var et rigtig god anmeldelseSmiley og efter at have prøvet det til wii u er jeg slet ikke i tvivl om at den må og skal i min samlingSmiley
0
1ups givet
Birks

#16 - Birks

Level: 13 (Baby Dodongo)

04-04-2013 22:36

Er det rigtigt der ikke er et trofæ-skab under ens on-line sæsoner på Wii U-versionen? Den er at finde i PS3 udgaven, i hvert tilfælde Smiley
Ift. de situationer du beskriver, hvor fejlafleveringer finder sted, tror jeg nærmere problemet bunder ud i enten 1) du holder afleveringsknappen for længe inde (du påpeger andetsteds den er meget følsom, så det er sikkert jer skoen trykker), eller 2) du "sigter"/"peger" galt med venstre analogpind.

Ellers godt med noget crew-aktivitet igen Smiley - jeg vil forsøge (at huske) at besøge siden lidt oftere igen.
0
1ups givet