Xenoblade Chronicles 3 (S...

LEGO Bricktales annoncere...

Wave Race 64 er næste N6...

Lanceringstrailer for Two...

Husk Gamescom fra 24. aug...

N-club Streams: Uge 33

Multiplayer-spil kommer p...

Trailer for Pac-Man World...

Lanceringstrailer for Cul...

Figurtrailere udsendt for...

Splatoon 3

Fortnite

Spil på vej til Switch

Pokémon Unite

Switch Online

LOL tråden (Video, bille...

Film med videospilsrefere...

Switch Friend Codes

Danske retro forhandlere

Xenoblade Chronicles 3

Original autentisk ubrugt...

Tilbudstråden

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Wii U

S: Shin Megami Tensei V

K: Shin Megami Tensei V

B: 2 Nintendo Switch spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvad kommer efter Pokémon Legends: Arceus?

Skrevet af JOEP - 18-02-2022 11:33

Nu er det ved at være tre uger siden, at Pokémon Legends: Arceus blev udgivet, og hypen omkring spillet er ved at have lagt sig. Spillet har gået sin sejrsgang og har modtaget gode anmeldelser og hæder for især at bryde med konventionerne, når det kom til Pokémon-spil. Hovedseriens spil har i dén grad været præget af gentagelser og over de senere år er det blevet tydeligt, at der var behov for at tænke nyt.

Pokémon Legends: Arceus bliver ikke betragtet som et spil i hovedserien, men et spin-off som vi så det med Pokémon Let’s Go og Pokémon Mystery Dungeon, altså et alternativt spil i universet. Med udgivelsen håber mange dog på, at elementer fra Pokémon Legends: Arceus finder vej til det næste spil i hovedserien, som bør blive annonceret og udgivet senest næste år, hvis vi skal følge den samme tidsplan, som de seneste udgivelser har fulgt. Efter at have færdiggjort min anmeldelse af spillet (den kan læses her) har jeg gået og spekuleret over, hvad jeg gerne vil have med videre - for det er ikke nok for mig blot at få en Pokémon Legends 2.Det jeg har nydt allermest ved Pokémon Legends: Arceus har været friheden. Væk var de bundne ruter og smalle stier, disse var skiftet ud med store arealer med liv og natur. Rute-formen gør det naturligvis lettere for udviklerne at styre spilleren og narrativet, og det gør den grafiske del af spillene meget lettere, da der vil være færre objekter at designe samt et fikseret kamera, men store open world-spil som Witcher III har da vist, at man sagtens kan lave en lineær historie i en åben verden.

Dernæst kommer, at områder da ikke nødvendigvis skal være låst af, bare fordi du ikke er stærk nok til at gå derind. Det må du da selv om - du bliver bare udslettet ved første møde med en stærk Pokémon. En advarsel er fin, men så ikke mere. Dette er noget, Pokémon-spillene er storslemme til, man bliver mødt af tekstbokse efter tekstbokse, som fortæller én, at man ikke kan fortsætte.Efter friheden skal friheden til at fravælge hovedhistorien også eksistere. I Pokémon Sword og Shield var der intet at lave udover at følge hovedhistorien. I Pokémon Legends: Arceus var der næsten 100 sidemissioner og små opgaver, som giver dig alt fra nye Pokémon til udstyr og ingredienser til Crafting. Vi behøver måske ikke ligefrem 100 af disse, kvalitet over kvantitet trods alt, men giv os bare lidt mere at lave.

Det sidste jeg vil fremhæve er eksistensen af Pokémon i naturen. Den del har de virkelig lavet godt i Pokémon Legends: Arceus, og det at man selv kan vælge om man vil kæmpe mod dem eller blot forsøge at fange dem har virkelig givet spillene noget flow, som i særdeleshed manglede i hovedserien, der konstant var afbrudt af intetsigende kampe - bare fordi. Vi så det i mindre grad i Wild Area i og DLC til Pokémon Sword og Shield, men i Pokémon Legends: Arceus er det bare skruet op til 100. Det vil føles som et kæmpe skridt tilbage, hvis de tilfældige kampe forbliver i hovedserien.Til gengæld er der også ting, som jeg synes hovedspillene gjorde bedre. Her er det især kampsystemet i sig selv, der er blevet slagtet lidt i Pokémon Legends: Arceus. Ganske vist er det rart at komme tilbage til de basale kampe, men at fjerne abilities og status-ændringer helt er måske lige at stramme den lidt. Det er selvfølgelig rart, at statusændringer ikke bæres ud af kampene bagefter, men det er gjort lidt for simpelt. De ikke-generiske baggrunde i kampene er til gengæld noget, der helt sikkert gerne må forblive, og den hurtige transition til og fra kamp er fantastisk. Mange roser også den nye tilgang til agile og stærke angreb, men mens det umiddelbart kunne virke til at give et dybere gameplay, følte jeg lidt, at det tit bare var unødvendigt. Det er dog noget, der sagtens kan udforskes yderligere med bedre anvendelsesmuligheder i fremtiden.

Hvad håber jeg så på i næste hovedspil i Pokémon-serien? Tja, der er rigeligt med monstre, men nye skal der jo altid være. Til gengæld er der på historie-siden plads til noget nyt, en dybere historie der ikke bare handler om at blive den allerbedste. I Hisui-regionen i Pokémon Legends: Arceus var der flere gamle ruiner, som bare var der for at pynte lidt, lod det til, men her ville jeg ønske, at historien havde drejet sig om disse ruiner. Måske vi kan få en lidt dybere historie, der graver lidt mere ned i fortidens mysterier i de næste Pokémon-spil?Hvordan håber du, at fremtidens Pokémon-spil ser ud?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

18-02-2022 20:01

Jeg er meget enig i dine betragtninger. Der er rigtig gode takter i Pokémon Legends, og jeg håber rigtig meget, at de vil udforske mulighederne endnu mere i fremtidige Pokémon Legends-spil og lære af, hvad der fungerer og ikke fungerer, selvom det måske ikke følger den klassiske Pokémon-formular.
0
1ups givet

#2 - BroSmash

Level: 7 (Korok)

22-02-2022 11:31

Det ville være utroligt hvis de vælger at gå en anden vej eller tilbage til den gamle formular. Jeg er med på de sikkert har ville afvente Legends resultat inden de fortsætter den type spil og det formentlig tager et par år inden vi ser det næste, men det bliver godt nok svært at vende tilbage til klassisk pokemon med mindre det er et remake der får nostalgien i spil.
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 48 (Magikoopa)

24-02-2022 10:12

Ah, jeg glemte helt at komme ind på, hvor fedt det er at kunne ændre en Pokémons angreb on the fly. Det må gerne fortsætte i hovedserien, men skal selvfølgelig nok nerfes lidt, så man ikke bare kan ændre det inde hos Elite Four, f.eks.
0
1ups givet

Læs videre

Legend of Zelda: Majora's Mask kommer til Nintendo Switch Online 25. februar
Crunchyroll udgivet til Switch
Assassin's Creed: The Ezio Collection får lanceringstrailer
Lær om arkæologi i ny trailer for Two Point Campus
Wii U og 3DS eShop lukker for køb til marts 2023

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends: Arceus
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
28-01-2022

Kan købes hos:
Coolshop - 379.00 kr
Proshop - 399.00 kr

Pokémon Shield

Pokémon Shield
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
15-11-2019

Kan købes hos:
Proshop - 390.00 kr
Coolshop - 439.00 kr

Pokémon Sword

Pokémon Sword
Platform:
Nintendo Switch

Udgivelse:
15-11-2019

Kan købes hos:
Proshop - 392.00 kr
Coolshop - 439.00 kr