Vind Pokémon Brilliant D...

Ny trailer for Pokémon L...

N-Tonight #10: WarioWare:...

Advance Wars 1+2 Re-Boot ...

A Boy and His Blob genudg...

Må vi præsentere: Ninte...

Tunche annonceret til Swi...

Lanceringstrailer for Dyi...

Sora afsløret som sidste...

The Smurfs: Mission Vilea...

Alternative nyheder

Switch Online

Spilmusik

Tetris 99

Mario Party Superstars

Nintendo Direct

Switch Friend Codes

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Metroid Dread

V: Gameboy Advance SP ags...

Tilbudstråden

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Preview: Dr. Mario World

Skrevet af ThePatrickBay - 08-07-2019 19:00

Dr. Mario er efterhånden en gammel spilserie, som de fleste af os har stiftet bekendtskab med på et eller andet tidspunkt. Det er et klassisk Tetris-agtigt spil, hvor man skal dræbe virusser ved hjælp af farvede piller. Hvis man placerer en pille, så der er mindst tre af samme farve ved siden af hinanden, fjernes det fra spillet, uanset om det er piller eller virusser. Når alle virusser er dræbt, har man vundet.

Dr. Mario World er næste spil i Nintendos række af mobilspil. Det er et spil, der er oplagt til formatet, da det er simpelt og kan spilles i meget korte sessioner. Derudover minder gameplayet om andre populære mobilspil, såsom Candy Crush, hvor man også skal matche farver for at fjerne brikker.Desværre lægger mobilplatformen også op til mikrotransaktioner. Dr. Mario World inkluderer, som mange andre mobilspil, en mekanik, hvor man kun kan spille et vist antal baner, før man skal ”recharge” – eller bruge diamanter (som købes for rigtige penge) for at springe ventetiden over. Det er ikke overraskende, men stadig noget, man skal have sig for øje, når man downloader spillet.

Modsat de tidligere Dr. Mario-spil, kommer pillerne ikke ind på banen selv. De er i en boble, hvor man kan vende og dreje dem, som man vil, og så kan man trække dem hen, hvor det passer bedst. Det er en meget kærkommen fornyelse, der har været helt nødvendig, for at spillet passer til mobiler.

Dertil er det nu muligt at vælge figur. Vi har tidligere haft mulighed for at spille som Dr. Luigi, men i Dr. Mario World er der langt flere figurer, man kan låse op for. I den tid jeg har haft spillet til test, har jeg især nydt at spille som Dr. Bowser.Alle figurer har nogle unikke evner. I Dr. Mario World er der nemlig tilføjet ”Special Abilities”, som man kan bruge, når man har dræbt tilstrækkeligt med virusser. Disse evner kan være alt fra, at en tilfældig række fjernes helt, eller at en kolonne fjernes.

Udover figurvalg er det nu også muligt at have to assistenter. De fungerer som ”buffs” og giver ekstra små evner. Et eksempel på en assistent kan du se i den tredje preview-video, vi har lavet. Det er en fed lille ekstra ting, som gør, at man kan sætte sit bedste hold i online-kampe.

I single-player er der pt. fem verdener med masser af baner i hver. Man har et bestemt antal piller til at dræbe alle virusserne. Alt efter hvor mange piller man har tilbage, kan man score op til tre stjerner. Man kan bruge nogle items, både inden man går ind i en bane og imens man er i gang. De koster dog diamanter eller mønter. Mønter optjener man ved at klare baner.De fem verdener er nok indhold til en del timers spilletid, men der står allerede nu, at der er flere verdener på vej. Det virker altså til, at der er godt med indhold i Dr. Mario World, der i udgangspunktet er gratis. Kun hvis man vil undgå at vente på at kunne spille mere end nogle få baner i træk, skal man punge ud.

En lille overraskelse fra traileren fra starten af juli var inkluderingen af en online-mode, hvor man både kan spille mod venner og mod tilfældige fra hele verden. Det minder mest af alt om en PvP-udgave af Tetris 99. Man kan se sin modstanders bane i et lille billede i den ene side af skærmen. Hvis man er dygtig, kan man udfylde sit ”Attack Meter” og sende ”garbage” (som man kalder det i Tetris-sammenhæng) over i modstanderens bane. Jeg har kun testet denne del ganske kort, men det fungerede ganske godt, og det er helt sikkert højdepunktet for mig. Det var umuligt for mig at fange en tilfældig at spille med, fordi det kun er anmeldere, der har det i skrivende stund, men som den sidste preview-video viser, kunne det lykkes at installere Dr. Mario World på min iPad og fange hinanden derigennem.

Mit første indtryk fra Dr. Mario World er, at det er et glimrende mobilspil i forhold til konkurrencen. Jeg er personligt ikke den helt store mobilspiller, men Dr. Mario World er et velpoleret spil i en jungle af mobilspil i svingende kvalitet. Det er ikke et spil, der revolutionerer mobilspil, og hvis du ikke normalt spiller spil på din mobil, bliver du nok ikke fanget af dette heller. Hvis du derimod savner et hyggeligt Tetris-lignende spil med lidt mere dybde, skal du helt sikkert prøve Dr. Mario World. Det vil du ikke fortryde.

Du kan downloade Dr. Mario World fra 10. juli på iOS og Android.

4
1ups givet

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 48 (Magikoopa)

08-07-2019 19:54

Lyder faktisk ret interessant. Glæder mig til at sætte fingrene i det selv.
1
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

08-07-2019 20:41

Jeg anmeldte Dr. Luigi (Wii U) i sin tid, og Dr. Mario World kan jeg uden tvivl bedre anbefale. Og så er det endda gratis.
1
1ups givet

#3 - DragonTail

Level: 5 (Cheep)

08-07-2019 21:10

Woa, vidste ikke det var så tæt på Smiley skal helt sikkert prøve det. Fede videoer btw, dejligt med danske Nintendo anmeldelser /previews på youtube Smiley
2
1ups givet

#4 - BroSmash

Level: 7 (Korok)

21-10-2020 15:51

Henter det klart ned imorgen, men ved ikke helt om jeg bliver fanget af det ?
1
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

09-07-2019 17:01

Spillet er ude til iOS nu, hvis nogen vil igang med at spille Smiley
1
1ups givet

#6 - Nemy

Level: 26 (Octopi)

09-07-2019 17:48

Så har jeg hentet det. Tror ikke lige det er mig, men giver det en chance Smiley
1
1ups givet

#7 - Marddos91

Level: 14 (Inkling)

12-07-2019 16:59

Det her er fuldstændig gået min næse forbi - må lige få hentet det med det samme Smiley
1
1ups givet

#8 - JOEP

Level: 48 (Magikoopa)

14-07-2019 11:44

Har spillet de første 25 baner nu, men tror jeg afinstallerer det. Det minder mig om Pokemon Shuffle, hvor man til sidst ikke kunne klare visse baner, og da slet ikke med S-rank, hvis man ikke havde fået visse Pokemon eller brugte penge på det. Frygter det bliver det samme her med assistenter med tiden.
1
1ups givet

#9 - ŞųņņyŞpļąţ

Level: 2 (Keese)

21-12-2019 21:38

Har selv aldrig prøvet Dr. Mario... men det ser meget interessant ud. Vil måske gerne prøve det Smiley
0
1ups givet