Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U'ens position - hvad mener i?

O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 27-09-2013 17:58 - Redigeret 27-09-2013 18:12



Suk...

For hver dag der går, må jeg anerkende at min Wii U føles mere og mere som et fejlkøb. Jeg ved ikke om jeg blot er ved at falde med på "the hate"-wagon, selvom jeg må stå fast ved, at jeg ofte bedømmer produkter ud fra et rationelt og objektivt synspunkt. Jeg har tit forsvaret konsollen i sin tid, allermest da den var i sin tørke, men nu er jeg i tvivl om jeg gjorde det fordi jeg blot ville retfærdiggøre mine brugte penge.

Jeg har svunget lidt frem og tilbage. Været glad og positiv, samt frustreret og vred, og det kommer tit i faser, oftest når jeg ser Iwata eller Reggie udtale sig. På det sidste, så har jeg dog hældt mod det negative, og bare følt mig reelt trist over Nintendo og deres produkt. Jeg står fast ved at Bushnells kommentar om Nintendo er én af de fineste beskrivelser af deres position pt. Mange antog, at han kaldte dem døde el. lign. Mange sagde det var irrelevant hvad han synes, da Atari ikke længere er eksisterende (selvom han netop forlod fordi han så et firma på vej til graven)

Forleden sagde Richard Hillerman fra EA, at den rolle Miyamotos spil engang spillede i industrien, de er blevet overtaget af Apple. I starten tænkte jeg "HVAD SNAKKER HAN OM!?", men samtidig, så har han jo givetvis ret. Det er ikke Nintendos spil idag, som der er snak om, men de spil, som der fandtes dengang - dengang hvor det var et niche og ikke så bredt et markedet, som det er idag. Idag er et spil blot et klik væk, og oftest er det klik på en mobilplatform, da det er billigst, hurtigst og altid tilgængeligt. Men dette handler ikke om 3DS'en, for den er en succes, selvom jeg forudser et helt anderledes scenarie om nogen år, og hvis Nintendo sætter alt deres tillid til den, så behøver jeg ikke forsætte, for så ved jeg hvor de er i fremtiden.. eller rettere sagt ikke er (det vil jeg uddybe på et andet tidspunkt)


Men hvad med Wii U?

Jeg elsker Nintendo, det var derfor at jeg købte Wii U'en i sin tid, uden nogen form for tøven. Dog finder jeg mig selv i samme situation, som dengang jeg ejede min første Wii. Jeg solgte konsollen 2 år efter den udkom, da PS3'eren og Xbox 360 virkelig blomstrede, og alle HD spil enten fik dårlige ports til Wii'en, eller simpelthen aldrig kom.

Jeg købte den igen i 2010, da Mario Galaxy 2 kom ud, og på det tidspunkt var der også nok titler til at retfærdiggøre dens billige pris, samt rigeligt med exclusives, som på trods af den kedelige SD opløsning, stadigvæk kunne give mig lidt underholdning! Dog var det ikke min go-to maskine.


mere af det her!


Med Rainfall (Xenoblade især) blev jeg helt ekstatisk og begyndte at købe ind til Wii'en igen. Det var bl.a. det spil, som fik mig til at kigge efter Wii U'en, især med Monolith Soft's projekt. Galaxy 2 var også én af de fineste spil, som jeg længe havde prøvet. Wii'ens motion controls gav faktisk mening. Sjældent var spillene alt for afhængige af dem, og hvis de var en nødvendighed, så virkede det aldrig ligegyldigt eller forspildt.

Hvorfor troede jeg så at 3rd party support ville komme til Wii U? Hvorfor troede jeg på den der "core" experience, som Nintendo talte om til E3 annonceringen, hvad var det lige, som fik mig til at sætte alt min tillid til Nintendo, når de nu for første gang begik sig ud i en fokuseret HD og Online gaming experience.

At sige Wii U'en er en kedelig maskine er helt forkert, og jeg har mit sjov med den, men som jeg skrev i en kommentar på n-club for noget tid siden, som en begrundelse (én af dem) til Wii U'ens nuværende problem: vi har idag en masse alternativer til Mario, Zelda, og andre Nintendo brands. Faktisk har vi spil derude, som gør sig bedre end Nintendo på nogen punkter (fx. Rayman Legends, som triumferer på alle punkter eller Sonic and Sega-All Stars Transformed, som bestemt yder en solid kart-racing experience!)


banerne ændrer sig og man flyver og sejler - til under halv pris af Mario Kart!


Jeg ved at det lyder som om, at jeg kun prøver at hakke ned på Wii U'en, men dette er ikke tilfældet, jeg er bare frustreret. Naturligvis vil jeg gerne spille Wind Waker, men det et 10 år gammelt spil med HD overcoating.. Super Mario 3D World bliver garanteret super sjovt, men jeg ved ikke om jeg har brug for at spille det, og samme gælder for Donkey Kong Tropical Freeze, som er endnu en 2D sidescroller på en maskine, som ikke mangler noget på den front. Det naturligvis præferencer og altsammen subjektivt, men på andre konsoller kan jeg blot søge til 3rd party spil, hvorimod Wii U'en virker så begrænset til KUN 1st party eller 2nd party titler. Indietitler anser jeg sjældent med samme kram som fulde retailtitler, så de er ikke taget med i denne overvejelse.

Det er muligt at jeg er pessimistisk, men derfor søger jeg også svar herinde. Det virker som om, at det kun strømmer ind med dårlige nyheder for konsollen, derfor vil jeg vide hvad det er der helt konkret gør, at i ejer en Wii U eller har tænkt jer at investerer i én.

Prøv at tilsidesætte alt det, som Nintendo betød i 80'erne, 90'erne og muligvis 00'erne, for det handler ikke om hvad de HAR været eller gjort, men nærmere hvad de ER og hvad de GØR lige nu og her. Er der noget lys for enden af tunnelen? Hvad er det, som bevarer jeres entusiasme på trods af alt det negative. Mit problem er, at hvis julen ikke bliver en succes for Wii U (og jeg har min tvivl), så tror jeg ikke den konsol er en øre værd efter det.. :/


yeah okay han får da brugt den!


Hillerman's kommentar:

http://www.nintendolife.com/news/2013/09/ea_executive_shigeru_miyamoto_is_falling_down_on_the_job

Nolan Bushnell's kommentar

http://www.bbc.co.uk/news/technology-23995569



Mit forhold til Nintendo er kompliceret ;I
Madskimo
Madskimo

1792
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 03-10-2013 10:22

OliverAdam skrev:
Okay WW har altså ikke rykket konsoller i Japan, da salget af Wii U's stadigvæk ligger på omtrent 5k, altså 1/4 del af hvad Pikmin 3 rykkede - Nu er der LIGE udkommet, men seriøst. Med DKTF forsinket, så ligger alt sgu på Mario, som da også ser fint ud!



Men hvor længe holder Mario effekten ? Vil de nye generationer være lige så "trofaste" som den der er vokset op med Mario ? Desværre spiller Nintendo sit Mario/Zelda kort for meget.


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 03-10-2013 11:04

Problemet med Nintendo i dag er, at de tror IP'er som Mario og Zelda i sig selv sælger, pga. karaktererne isoleret er populære.
Når de har den brandværdi, de har, så har Nintendo også kunnet slippe af sted med det til en vis grad, men før eller siden vil folk hoppe fra, hvis ikke der er noget nyt indhold.

Vi ser det i form af hvordan de putter Mario og Luigi kostumer i Rayman og Monster Hunter. De malker brand-koen og spiller derved kun på folks kendskab i stedet for at skabe nye kontekster til nye og gamle fans.

Der er jo en grund til at figurerne fik brand-værdi oprindeligt: det var fordi de blot var stjernerne i et sjovt spil. Hvis du fjerner det, der gjorde dem populære, så står karaktererne kun tilbage som en tom skal.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 03-10-2013 11:47 - Redigeret 03-10-2013 11:47

Der er jo en grund til at figurerne fik brand-værdi oprindeligt: det var fordi de blot var stjernerne i et sjovt spil. Hvis du fjerner det, der gjorde dem populære, så står karaktererne kun tilbage som en tom skal.



Er det ikke det man siger om Mario: Han er verdens mest kendte spilfigur, men har absolut ingen personlighed. Smiley

Nej men jeg synes godt nok, at det bliver spændende at se nu. Helt seriøst, hvad tror i så der sker efter julen, hvis ikke Super Mario 3D World sælger? Og måske endnu mere spændende: hvis Mario Kart 8 ikke gør.


Zalman
Zalman

322
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 03-10-2013 11:56

Hvis der er noget der kan redde den, så er det Mario Kart. Glæder mig til at se hvordan den kommer til at klare sig næste år.


Madskimo
Madskimo

1792
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 03-10-2013 12:29

Zalman skrev:
Hvis der er noget der kan redde den, så er det Mario Kart. Glæder mig til at se hvordan den kommer til at klare sig næste år.



Jeg tror virkelig ikke at et spil kan rede maskinen - Der skal et paradigme i Nintendo til.


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 03-10-2013 12:48

Madskimo skrev:
Jeg tror virkelig ikke at et spil kan rede maskinen - Der skal et paradigme i Nintendo til.



Mario Kart, 2D Mario og Pokémon skal nok altid sælge, men vil heller ikke mene de kan redde en maskine.

Men Nintendogs og Brain Training til Nintendo DS, samt Wii Sports og Wii Fit til Wii er meget tæt på at gøre det. Kan dog ikke se hvad der skulle gøre det for Wii U af de annoncerede spil.




O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 03-10-2013 20:05 - Redigeret 03-10-2013 20:14

Men Nintendogs og Brain Training til Nintendo DS, samt Wii Sports og Wii Fit til Wii er meget tæt på at gøre det. Kan dog ikke se hvad der skulle gøre det for Wii U af de annoncerede spil.



Hvad mener du med den her sætning bo? Nintendogs var jo reklameret, som var det et ægte dyr på din DS, selv jeg faldt for den som knægt haha, det var jo bare en glorificeret Tamagotchi, men selv dét savnede folk! Brain Training kan jeg ikke lige argumenterer for, det var vel bare en succes, men det var naturligvis også et perfekt on-the-go spil!

Wii sports var bundled med Wii'en. Det var naturligvis efterspurgt, men det kommer nok af, at det sammen med Wii'ens "revolutionerende" motion controls var et perfekt match. Red Steel var ikke et særlig godt spil, men der var jo mange 'core' gamers som købte det, i håb om at de kunne fægte og skyde, som man gør i arkaderne! Resort var skam også en succes, men det var en del sjovere og kom i en bundle, hvilket automatisk gjorde dens værdi langt bedre! Wii Fit blev solgt under akkurat samme præmis. Det var en "revolutionerende" måde at udføre noget trivielt og genkendeligt. Der er jo ingen mennesker, som spillede nogen af de nævnte spil i flere timer i træk, i hvert fald ikke forsat, det tror jeg simpelthen ikke på... men faktisk har jeg lyst til at spille Wii Fit nu hahaha!

Men det er jo netop Nintendo's styrke. De formår at finde på de mest underlige og originale idéer, som så bygger en hype fordi man ikke helt forstår hvordan det foregår! Nintendogs virkede så revolutionerende i forhold til tamagochi's fordi de blot bippede, men her var der flot grafik og langt mere interaction. Brain Training var eftersigende god træning for hjernen (DERP!)! Wii Sports var naturligvis også et helt nyt concept og uforståeligt for mange! Vi vidste godt hvad motion controls var, men ikke hvor godt eller dårligt det var, eller hvordan vi i første omgang kunne have den tech stående i huset!!! Samme gælder for Wii Fit, det var ikke bare en dame eller mand der sagde "ryk benet til venstre", der var ren faktisk sjove spil og andet, som gjorde det til langt mere end et træningsprogram.

Mit problem er, at Wii U ikke byder på noget af det. Som sagt er maskinens idé hverken uforståelig eller særlig interessant, set i lyset af andre maskiner, som simpelthen bare gør det bedre (det gælder så ikke off-tv, som jeg så personligt synes er direkte åndssvagt). Meget få Wii U spil, såvel som 3DS spil faktisk, byder på den samme kreativitet, som Nintendo engang var kendte for. Tænk over det: hvilke Nintendo spil udgivet inden for de sidste 2 år er de bedst sælgende og kommercielt succesfulde. Gik så på deres koncept. Der er stor chance for, at de bygger på forrige titler ELLER de bare er stenhamrende solide oplevelse, som ikke prøver noget nyt, men blot udfører en eksisterende genre til perfektion e.g. Fire Emblem.

Jeg tror Mario Kart kommer til at sælge, uden tvivl, men samtidig er jeg bange for, at deres idéer bare ikke er nok! Sonic Transformed havde ikke et stort nok navn til at hype sig selv, som Mario Kart fx kan, men hvis Mario Kart ikke lever op til folks forventninger ud fra hvad man ser i pressen mm. - ja så står de med et gigantisk problem, for ikke nok med at det skal være stensolidt for et Wii U spil, det står op imod andre next-gen konsoller, som umiddelbart er langt mere imponerende grafisk, hvor end stolte Nintendo er af deres HD Mario Kart...


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 04-10-2013 00:34

Jeg forstår ikke helt hvorfor du analyserer spillenes succes, jeg mente blot at selv om man ofte siger at et spil ikke kan redde en maskine i sig selv, så var de 4 jeg nævnte meget tæt på at gøre det for henholdsvis Nintendo DS og Wii Smiley. Så det er en mulighed tror jeg, ser det bare ikke ske med hvad der er på vej lige nu.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 04-10-2013 01:13

Det vel vigtigt at vide HVORFOR de var en succes. De var alle komplet nye IP's, som jo er ret specielt! Men de gjorde alle brug af deres hardware til perfektion. Sports var bundled, men stadigvæk efterspurgt.

Umiddelbart er der ingen kommende spil på Wii U, som gør netop dét, men udover at være hhv. regulære oplevelser - hvor end flotte og sjove - så afspejler de jo blot tidligere spil fra Nintendo selv, så medmindre man ikke kunne leve uden, hvorfor så pludselig hoppe på vognen nu?


JOEP
JOEP

74310
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 04-10-2013 08:28

Hvad har været system sellers for PS3 og Xbox 360? Jeg kan ikke nævne ét spil, der fik mig til at købe (en) maskine(n).


Madskimo
Madskimo

1792
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 04-10-2013 10:29

JOEP skrev:
Hvad har været system sellers for PS3 og Xbox 360? Jeg kan ikke nævne ét spil, der fik mig til at købe (en) maskine(n).



De henvendte sig bare meget mere til masserne. Nintendo ville ikke indse at online gaming var det nye sort. Jeg tror mange har valgt fx. Xbox pga. dens suveræne Xbox-Live


JOEP
JOEP

74310
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 04-10-2013 12:44

Men derfor er det jo netop også underligt, at vi snakker om system-sellers kun til Nintendo-maskiner. Det bør ikke bare være et spil, men summen af dem alle. Og der er Wii U da ved at være godt med.


Madskimo
Madskimo

1792
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#28 - Skrevet 04-10-2013 13:48

JOEP skrev:
Men derfor er det jo netop også underligt, at vi snakker om system-sellers kun til Nintendo-maskiner. Det bør ikke bare være et spil, men summen af dem alle. Og der er Wii U da ved at være godt med.



Der må jeg sige at jeg er uenig.. Jeg synes spilbiblioteket til Wii U er disideret elendigt! Både det nuværende, men også det kommende. Mange spil udviklere nægter jo at lave spil dertil, eller også er det en eller anden forsinket version som ankommer.