KuvertLEGO annoncerer LEGO Lege...

KuvertMinecraft fejrer 15 års ...

KuvertSuika Game får ny multip...

KuvertN-club Streams: Uge 21

KuvertNintendo World Championsh...

KuvertTre nye Game Boy-titler l...

KuvertN-cast #218: Endelig tale...

KuvertSalgstal for perioden mar...

KuvertNintendo Switch-efterføl...

KuvertAnimal Well ude nu - se l...

KuvertLegend of Zelda: Tears of...

KuvertHvad spiller du nu? Hvor ...

KuvertPaper Mario: The Thousand...

KuvertAmiibo!

KuvertSpil på vej til Switch

KuvertSwitch - spilrygter og sp...

KuvertSuper Mario 3D World + Bo...

KuvertSwitch 2 - rygter og disk...

KuvertNintendo Switch

KuvertAnnonceringer af annoncer...

KuvertTilbudstråden

KuvertK: Diverse 3ds spil

KuvertV: Wii U Basic med Wii Fi...

KuvertS: Starlink inkl figur og...

KuvertS: Mario samlerting

KuvertGBxCart eller lignende GB...

KuvertSwitch spil købes

KuvertS Bayonetta 3

KuvertK> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

KuvertS:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Sega saturn

Dead-Cheese
Dead-Cheese

2042
Offline
Level: 25 (Kokiri)

1
1ups givet

Skrevet 30-01-2022 00:27For nyligt besluttet at få sat en Sega Saturn op.
Jeg har fået den uden kabler og controllere for nogle år siden.
Jeg har et enkelt spil. Panzer Dragoon tror jeg det var. Jeg fik spillet med i handel på nogle gameboy spil, også for nogle år siden.


 1. Kender i til nogle gode steder hvor man kan få udstyr og spil? Jeg har selv lidt svært ved at finde markedet for det over nettet.
 2. Er det vigtigt at få sig en bestemt type controller?
 3. Har i gode minder, og evt. nogle spil anbefalinger?Jeg fandt ud af at CDON og av-kabler som sælger lidt af hvert til Sega Saturn.

Tak for hjælpen Smiley

Master of Science
  martinmartin
  martinmartin

  1033
  Offline
  Level: 12 (Fire Keese)

  1
  1ups givet

  #1 - Skrevet 07-02-2022 17:13

  Hej Dead-cheese,

  Først og fremmest tillykke med dit nye Saturn projekt. Det er en vildt spændende konsol med sine særheder og unikke egenskaber.
  For at svare på dine spørgsmål, så er min Saturn erfaring cirka 10-12 år gammel, hvilket gør at markedet har været lidt anderledes end det er nu. Derudover må jeg også erkende, at jeg i løbet af efteråret solgte min egen Saturn, hvilket skyldtes en kombination af at jeg har været i gang med at tynde ud i min samling for at gøre plads til noget andet, men også fordi brugt markedet på retrokonsoller er blevet virkelig pebret i min optik.

  Jeg går lige punktmæssigt igennem dine spørgsmål.

  1. Jeg brugte i sin tid eBay til at købe alt til min Saturn. I dag ville jeg nok prøve en kombination af eBay, dba og måske endda prøve at kigge på den svenske side blocket.se.

  2. I forhold til controller, så er der konsensus om at den japanske Saturn controller er den bedste. Nogle mener endda det er den definitivt bedste controller. Den første amerikanske og (vist eneste) EU controller er lidt mere massiv i dag og har ikke et d-pad der er nær så godt. Retro-bit har lavet en reproduktion af den japanske Saturn controller som bluetooth controller, der med en adapter kan tilsluttes den originale konsol. Jeg mener de laver nogle 2,4 ghz bluetooth controller, men jeg husker ikke, om de laver sådan en version. For et ret generelt amazon link, kan du klikke her.

  Derudover er der også den runde 3D controller. Eftersigende er den rigtig god til Nights, men jeg foretrak at spille Nights uden den. Den hvide japanske udgave af 3D controller har dog uden tvivl charme.

  3. Nights into Dreams er nok konsollens varemærke titel. Jeg er aldrig rigtig blevet fan, men det er helt sikkert værd at tjekke ud. Jeg tænker også, at hvis det klikker, så er det virkelig et fint spil.

  Det andet spil i Panzer Dragoon serien, Panzer Dragoon Zwei, er det spil, som jeg har været mest glad for at spille på konsollen. Det har en meget mere veldefineret æstetik end det første og det her ret dystre og arcade-agtige soundtrack, der indfanger atmosfæren helt perfekt. Det er et skønt spil, hvor det største problem med det, er at det ligegyldiggøre det første.

  Sega Rally Championship er helt sikkert værd at samle op.

  Sonic Jam er en rigtig god Sonic opsamling med de første par spil i serien. Det skulle være nogle rigtig gode konverteringer til Saturn og jeg forestiller mig, at det må være helt fantastisk at spille på et CRT.

  Shining Force III lider af, at det kun er første del af de tre spil, der blev oversat og udkom udenfor Japan, men rygterne sagde dengang det var ret godt. Det har dog altid været dyrt og svært at finde.

  Dragon Force har jeg selv været vildt interesseret i, da det ser vanvittig flot ud, men prisen har altid været høj.

  Shining: The Holy Ark er en flot fantasy 3D dungeon crawler, men man skal virkelig elske den her 90’er polygon æstetik og hvad jeg vil kalde manglen på historie for at det virkelig rykker. Det skulle dog være en udmærket dungeon crawler for sin tid.

  Mit store Saturn minde er dog den franske eBay sælger, der engang i 2011 annullerede min ordre på Panzer Dragoon Saga til en dengang voldsom pris af 175 euro, blot for at sætte auktionen op igen fem minutter senere, da han ikke ville sende til Danmark, til trods for han originalt havde international shipping. Jeg vil sige at det spil er så meget konsollen hellige gral, at hvis ikke pandemien havde skruet priserne helt op (de billigste Saga spil til salg på eBay er på omkring 650 euro), så er det et spil man næsten altid kan købe og senere sælge med en fortjeneste, hvis man er tålmodig. Jeg ved ikke om det er sandt mere, men det var det dengang.

  Det er dog værd at nævne, at spiludvalget er så meget større til den japanske udgave af konsollen, at det helt sikkert godt kan betale ens japansk timer ind, hvis man mangler en god undskyldning til at lære sproget.

  Jeg håber ikke det lyder for negativt alt det her, da Saturnen er en sær og fascinerende konsol, som nok er en af dem, jeg har synes var sværest at skille mig af med. Jeg håber du får en masse glæde ud af konsollen.


  Dead-Cheese
  Dead-Cheese

  2042
  Offline
  Level: 25 (Kokiri)

  0
  1ups givet

  #2 - Skrevet 08-02-2022 10:09

  Hej martinmartin.

  Mange tak for dit svar.
  Ebay priser er virkelig høje for tiden. Og faktisk har jeg også lige prøvet at en fransk sælger med internatioal forsendelse annulerede en ordre. Jeg kan forstå at det er et generelt problem på ebay.

  Jeg har faktsik fået købt en reproduktion af den japanske Saturn controller fra RetroBit. Den føltes okay Smiley

  Jeg har ikke de store mønter at kaste med for tiden, så jeg er blevet enig med mig selv om at nøjes med Panzer Dragoon, indtil jeg tilfældigt støder på nogle spil på loppemarked engang. Af de spil du nævner, så er sega rally nok det eneste spil jeg tror jeg har kunne finde til en nogenlunde pris.


  Dead-Cheese
  Dead-Cheese

  2042
  Offline
  Level: 25 (Kokiri)

  0
  1ups givet

  #3 - Skrevet 08-02-2022 10:53

  Jeg har også fundet nogle danske sælgere til sega saturn spil:
  martinmartin
  martinmartin

  1033
  Offline
  Level: 12 (Fire Keese)

  1
  1ups givet

  #4 - Skrevet 08-02-2022 15:42

  Alt efter hvor bidt du bliver af Panzer Dragoon, så synes jeg helt sikkert at du skal overveje at købe efterfølgeren på et tidspunkt, når der er plads i budgettet til det. Det er virkelig et godt spil.

  I samme omfang vil jeg nok også gerne igen slå et slag for at samle Nights op på et tidspunkt, da det bare er så meget en definerende Saturn titel, om end jeg også kan se prisen på Nights er begyndt at komme ret højt op.

  eBay priserne er virkelig høje, men i forlængelse af salget af min egen Saturn, så har jeg efterfølgende tænkt at det også er svært at finde titlerne, medmindre man opsøger dem meget specifikt og jeg tænker, at det kan være medvirkende til at priserne bliver høje, da det er et relativt småt marked og et lidt eksklustivt marked. Det er trods alt en konsol der floppede rimelig hårdt, hvilket også giver den en ret stærk samlerværdi. Jeg mindes der var rygter om, at PAL udgaven af Panzer Dragoon Saga har et oplæg på kun 4000 eksemplarer, hvilket virker helt grotekst minimalt og siger også noget om konsollens manglende evne til at finde en plads i datidens konsolmarked.


  Dead-Cheese
  Dead-Cheese

  2042
  Offline
  Level: 25 (Kokiri)

  0
  1ups givet

  #5 - Skrevet 27-04-2023 14:34

  Projektet er gået lidt i vasken.
  Der ingen liv i konsollen. Diske bliver ikke læst, og der er ikke noget billede output.
  Jeg har forsøgt på at restaurere den, men uden held.