LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvad sker der for priserne???

SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

Skrevet 02-07-2012 02:12

Hejsa...

Det er ikke ofte jeg er disideret aktiv herinde, skønt jeg synes det er et fedt forum har jeg sjældent noget på hjertet i kontekst til spil. Men nu har jeg noget på hjertet, som virkelig går mig på.

Jeg skal forsøge at beherske mig med mit sprog, skønt dette får mig til at koge lidt.

Jeg oplever en stærkt stigende tendens til at smide grove overpriser på diverse retrospil, hertil kan nintendo tilføjes som de mest ekstreme. Af en eller anden grund mener folk at deres gamle l... er guld. Hvad i alverden får folket til at tro at de kan kræve 300,- for Zelda: A Link To The Past(generelt Zelda), 200,- for Super Mario 64, Pokemon spil(GSmiley 200-300,-. Det er bare eksempler på det jeg har set her på det sidste. WTF?! Er med på at krisen stadig er en undskyldning for at folk bliver mere og mere griske, men det her er lige en tand for meget. Er også med på at ovennævnte franchises er MEGET populære, men nettop derfor burde de at falde i pris. Kan forstå at man kræver lidt ekstra for Mega Man X(SNES) da dette spil ikke just ses ofte, men Zelda, Mario, Pokemon, etc. Disse er produceret og solgt i MASSEVIS, ergo er de ikke just sjældenheder der kan kræves en masse penge for.

Kan det have sin rigtighed at folk virkelig er så griske? Er det bare uvidenhed? Eller sidder der et par "fat cats" derude der skruer priserne i vejret?

Det kan ikke passe jeg er den eneste der har bemærket dette.

Jeg er ikke ude efter medlemmerne her på forum, er blot frustreret og deler min frustration med jer i håbet om at få medhold eller forklaring, etc.

Takker pænt på forhånd.

Regards

SNES

stelzig
stelzig

4800
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 02-07-2012 08:25 - Redigeret 02-07-2012 08:25

Altså med alle de spil du nævner (minus pkmn) er det bestemt besynderligt siden det er BILLIGERE på VC... Nogle (samlere) vil måske mene at de originale er bedre eller mere værd, men det burde stadig påvirke prisen en del når spillet er på VC.


AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 02-07-2012 08:57

Nu er jeg selv typen, der helst vil have spillene i deres originalformat - selvom Virtual Console er vildt nice! - og det er naturligvis blevet sværere med tiden, at opdrive komplette eksemplarer af gamle spil. Mange har aldrig gemt kasse og manual, men jeg synes selv at det er lidt charmerende at have dette med. Derfor betaler jeg gerne selv lidt ekstra for komplette eksemplarer af spil, som jeg ikke har i forvejen. Forudsat at kasse og manual er velholdte, vel at mærke.

Når det er sagt, så er der bare også mange mennesker, der ikke aner hvad spil er værd i dag - sælgere såvel som købere. Hvis du handler på eksempelvis brugtespil.dk så har du sikkert bemærket af det er de samme brugere, som sælger mange af spillene.
Når spillene blive dyre, så hænger det ofte sammen med, at nogle personer opkøber spillene for derefter at sælge dem videre med profit. Det kan som sagt lade sig gøre, fordi der også er mange købere, der ikke ved at de betaler 100-200 kr. for meget for et spil. Det er naturligvis lidt stramt, men omvendt så kan det jo også være meget nyttigt, at der er folk som gider at samle spillene sammen og videresælge dem, via gode offentlige kanaler.

Jeg plejer selv at forsøge at forhandle prisen ned på et fair niveau, og hvis det ikke lykkes, så er jeg tålmodig nok til at vente med at købe, til jeg finder en pris der er fair. Og det er altid godt at sammenligne priser med større internationale salgssider som ebay og lig.n. hvis man er i tvivl om prisen på det hjemlige marked. Håber det gav lidt klarhed, for du har helt ret - mange tager alt for meget, for spil der hverken er sjældne eller unikke på andre måder Smiley


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 02-07-2012 10:53

Der sidder helt sikkert nogle folk derude der har gjort en dyd ud af at købe spil billigt fra uvidende folk og sælge dem for profit. Dette ser jeg dog intet galt i.

Jeg tror desuden ikke helt jeg forstår din kritik. Som jeg ser det er det jo blot er simpelt tilfælde af udbyd vs efterspørgsel. Hvis priserne er høje er det fordi de kan tillade sig at sætte dem så højt, dvs udbuddet er lavt eller efterspørgslen er høj. Hvis de kan få 200 ,- kroner for et spil forstår jeg da udmærket deres tankegang i ikke at sælge det for 100 ,-.


gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 02-07-2012 11:08

Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan følge dig i din kritik af priserne. Som du selv nævner er der visse titler som kræver lidt højere priser end andre titler. De fleste alm. titler kan findes til et sted mellem 50-150.
Som eksempel kan jeg nævne jeg lige har købt Banjo Tooie til 300kr og Majora`s Mask også til 300kr. Ganske fornuftige priser, ville jeg mene.

Selvfølgelig vil der altid være resellere der forsøger at sælge til mest mulig profit. Men så lader man bare være med at købe fra dem.
??????
Profit!


SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 02-07-2012 14:33 - Redigeret 02-07-2012 14:36

stelzig: Det er nemlig også en af de tanker der har strejfet mig. At VC'en burde have påvirket efterspørgslen på en eller anden vis.

Er rørende enig med dig AND, jeg har selv samlet retro konsoller samt spil i en hel del år og jeg foretrækker bestemt også spillet i original form. Men kan da blive svært at opnå dette fremover hvis tiltaget i priserne fortsætte. SmileyEr generelt meget enig i dit respons.

Respekterer at folk ikke forstår eller følger min kritik. Hvis jeg skal redegøre for det er det som følger: Har taget udgangspunkt i et stigende tiltag, hvilket vil sige at jeg stadig ser spillene til de priserne de burde koste, men sker efterhånden ligeså ofte at disse ses til overpriser.
Jeg tager udelukkende udgangspunkt i denne stigning da det er det der er mit problem og herpå jeg gerne ser respons. Jeg kan såmænd også godt forstå at man gerne vil sælge med fortjeneste, men der er vel ingen grund til at snyde folk på det groveste.

Mht. udsagnet der vedr. udbud og efterspørgsel vil jeg jo nettop mene at denne ikke holder i retten. For bare 5 år siden havde jeg ret svært ved at finde selv de mest gængse titler til SNES, alligevel var priserne herpå meget fornuftige. Nu kan jeg næste ikke gå på nettet uden at støde på eksempelvis Zelda, så her er udbuddet stort ergo burde priserne være stabile eller aftagende. Deri ligger min forundring.

Skønt jeg muligvis fremstår en kende bitter i denne tråd er jeg altså ikke ude efter nogen. Ej heller ude på at provokere eller gøre mig til uven med nogen. Bare lige så det er på det rene. Smiley


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 02-07-2012 15:06

Sandt nok omkring udbud og efterspørgsel. Indser nu at jeg mente det er et sag med udbud, efterspørgsel og manglende information. Direkte burde personer som dig dog ikke blive snydt eftersom du kender markedet og netop kan sige om noget er en fair pris eller ej, men netop fordi brugtspilsmarkedet ikke har en let og overskuelig hjemmeside for alle priserne er det nemt at "snyde" (om det så er med vilje eller ej) sig til flere penge om et produkt er værd.

Når folk så bliver snydt, så går det indirekte ud over dig.


ChronoSousa
ChronoSousa

12
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 02-07-2012 15:24 - Redigeret 02-07-2012 15:44

TIL SNES:

Jeg er enig med gumphfy og and.

Hvad angår reseller: Så har jeg ikke meget imod dem. Husk på, det er for det meste deres skyld at der er retro spil på nettet. De bruge meget af deres weekend på at finde spil på loppemarked OSV.

Angår pris har jeg sat mit zelda til salg for 250kr.(er dog til at snakke med angå prisen) Jeg ved ikke hvor langt ned du havde tænkt dig jeg skulle ned i pris?
Hvis det er under 100 kr, tror jeg ikke reseller gider at løbe 40 loppemarker rundt for at finde spillet til os.
Ved ikke om du selv går på loppemarkedet? Der er LANGT imellem NES/SNES spil. Det er ikke sådan at man siger til sig selv lørdag-morgen...I dag ta' jeg ud og finder Zelda.

Er dog enig med at nogle ta' for meget for nogle spil, Men at du føler dig snydt på det groveste, kan jeg ikke følge dig i. Det er din pligt at kende markedet som retro samler. (undersøg før du køber)

Hvis du er ligesom mig? Vil gi' så lidt som mulig for dine retro spil? skal du søge efter dem selv... Loppemarker er et godt sted.
Bruger du det nemme løsning, at vente på at folk sætter sine spil til salg? så skal du også gi' mere...

Har ikke mere at siger for det har gumphfy og and. gjort for mig Smiley




SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 02-07-2012 15:54

Det er nu ikke fordi jeg går og føler mig snydt, bliver såmænd bare stødt over de priser der bliver lagt for dagen. That's it. Ved godt jeg skrive nogle lange indlæg, men synes nu jeg formulerer mig meget klart. Smiley

Jamen jeg går skam tit på loppemarkeder. I sidste uge var jeg så priviligeret at finde en N64 samt 9 spil og to controller'er til en slik, så det er såmænd sådan jeg hovedsageligt erhverver mig mit retro gear. Men der er længere og længere imellem at finder disse artikler på diverse loppemarkeder, ergo må man ty til andre midler - internettet.

Jeg er såmænd bare frustreret over tiltaget i priser, og deler frustrationen herinde, hvorvidt folk er enige eller uenige såmænd underordnet. Starter jo en debat for at få en debat. Smiley

"Når folk så bliver snydt, så går det indirekte ud over dig." Kunne ikke skrive det meget bedre selv Bo130. Smiley



ChronoSousa
ChronoSousa

12
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 02-07-2012 16:15

Hvis du er ude efter hvorfor de priser stiger? Så kan jeg sige dig at retro spil er blivet MEGET populær. Og der bliver jagtet godt igemmen efter det man kan huske fra sin barndom.
Jeg ved ikke om i her i denne tråd kigger med på mine videoer på YT?
Anyway..
Jeg fik fat i et falsk earthbound spil... og gad ikke ha det...jeg fik et bud på 700kr ,Jeg skar det ud i pap at det var falsk.. han var ligeglad... så jeg fik 700kr + porto for det. Så sindsygt er det lige nu Smiley


gumphfy
gumphfy

0
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 02-07-2012 16:35

Jeg arbejder en del på de forskellige kræmmer markeder rundt om i landet, og kan sagtens følge tendensen i at der går langt mellem de gode titler. Og ofte kan man rodde en hel elektronik bunke igennem uden at finde andet end en ubrugelig PS1'er og nogle ligegyldige sports spil.
De som endelig har spændende titler, ved som regel også hvad de vil have for dem. Altså resellers. De seneste år har kæder som læsehesten været mere og mere synlige på disse markeder.
Men man kan være heldig, og har da også gjort nogle rigtige gode kup i tidens løb. Det handler bare om at være stædig og tage ud hver weekend, eller så tit man nu kan.
Og som Chrono sige, vil det altid blive dyrt hvis man vente på spillene bliver udbudt til en.


0
0

0
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 02-07-2012 18:09

Meh. Det lyder bare som om at du er sur over at du ikke kan få et vis spil du jagter til en pris, som du kan stille dig tilfreds med :/


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2708
Online
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 02-07-2012 18:33

Jo flere år der går siden spillet udgives, jo mere må spillene vel også blive værd..? Udbuddet er jo fastfrosset, da spillene ikke længere produceres. Altså kan mængden kun indsnævres, hvilket også skulle ske efterhånden som samlerne får deres eksemplar i hus og derfor ikke gider sælge det videre. Derfor kan prisen vel kun gå én vej, nemlig opad, da eventuelle købere får et mindre antal spil at kunne købe.


stelzig
stelzig

4800
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 02-07-2012 18:47 - Redigeret 02-07-2012 18:51

^Det er jo så netop det jeg vil mene ikke er tilfældet når spillene findes på VC. Jeg finder ingen fordel i at spille gamle spil på de originale maskiner og tvivler på at de fleste bekymrer sig om det. Og at endnu færrere bekymrer sig nok om det til at betale 2-3 gange (eller endda endnu mere for tidligere end n64 tiden vel) så meget for spillet.

Kan være det sker for mig med visse GC spil (smash) når jeg ikke kan bruge den controller længere. Men selv der vil det kun være fordi jeg ikke gider at tilpasse mig og lære at udføre alle advancerede teknikker flydende igen, tror faktisk at classic controller pro potentielt er bedre end GC til smash. Smiley


Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 02-07-2012 18:53 - Redigeret 02-07-2012 18:54

The Legend of Zelda - A Link to the Past: http://www.ebay.co.uk/itm/Zelda-Gold-Pack-Link-Past-Big-Box-Game-SNES-SWE-Pal-/140781720748?_trksid=p4340.m1982&_trkparms=aid%3D555001%26algo%3DPW.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D29%26meid%3D324074791607829057%26pid%3D100009%26prg%3D1013%26rk%3D2%26#ht_500wt_1413

Der er kun 2 timer tilbage af auktionen... happy bidding Smiley


0
0

0
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 02-07-2012 18:59

^ Den skal nok stige voldsomt de sidste 5 minutter Smiley Dyrk lige forsendelsprisen Smiley