Minecraft fejrer 15 års ...

N-club Streams: Uge 21

Nintendo World Championsh...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

Paper Mario: The Thousand...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Call of Duty: Advanced Warfare skipper Wii U

Call of Duty: Advanced Warfare skipper Wii U

Skrevet af KJ85 - 21-08-2014 13:26

I forhold til Call of Duty-serien har Activision haft for vane at annoncere spillet ret sent til Wii U. I 2012 meldte man det således først ud i midten af september og sidste år kom annonceringen sidst i juli. Det bliver der imidlertid ikke noget af i år, for Activision har til Eurogamer bekræftet at det i denne omgang skipper Nintendos konsol helt.

Oplysningerne stammer fra interviews under Gamescom med Sledgehammer Games’ medstifter, Michael Condrey, der i øvrigt også ytrede sig om det på Twitter i går, hvor håbefulde Wii U-ejere endnu var optimistiske, og chefen for Activisions udgivelsesafdeling, Eric Hirscberg.

Michael Condrey udtalte blandt andet, at der var tale om en ren forretningsbeslutning af Activision, som ønsker at fokusere på PS4, Xbox One og PC. Derfor er det også kun de versioner af spillet Sledgehammer Studios arbejder på. PS3- og Xbox 360-versioner er også under udvikling, men håndteres af High Moon Studios, den tidligere udvikler af Transformers-serien.

Eric Hirscberg tilføjer i et andet interview, at Activision altid analyserer et spils målgruppe inden det besluttes, hvilke platforme et spil vil passe ind på. Det er en individuel vurdering hver gang, og denne gang blev det altså vurderet, at Call of Duty ikke skulle udgives på Wii U. Han tilføjer desuden følgende:

"We want to make sure we're bringing the games to the platforms where the audiences for our games live. Nintendo's a great partner. They've continued to be a great partner and we're going to continue to support them with the IP it makes sense with."


Beslutningen er ganske givet taget på baggrund af et mindre tilfredsstillende salg af de to tidligere Call of Duty-udgivelser til maskinen, men der vil helt sikkert være nogle derude som kommer til at savne den anderledes Wii Remote + Nunchuk-styring og muligheden for at spille multiplayer med seperate billeder på TV og Wii U GamePad.

Man kan i øvrigt sige, at udmeldingen ikke er meget anderledes end den Ubisofts Yves Guillemot kom med til Game Informer tidligere på ugen, hvor han forklarede at Nintendo-spillere ikke køber Assassin’s Creed-spil og meldte ud, at Watch_Dogs bliver det sidste spil rettet mod et modent publikum, som Ubisoft udgiver til Wii U. Der lød ordene nemlig:

"They are very interested in Just Dance, very interested by other kinds of games. So what we are trying to do is to focus more on the types of games they are interested in."


Hvad siger du til, at Call of Duty-serien og Assassin's Creed nu også helt forlader Nintendo? Og hvad med den generelle situation for konsollen? Er Activision og Ubisofts beslutninger noget der kommer til at påvirke konsollens popularitet og/eller levetid?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

21-08-2014 13:37

Med to så store franchises, som nu har forladt skuden, så synes jeg det var på sin plads med en nyhed om det..

Hvad siger I andre til det?
0
1ups givet

#2 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

21-08-2014 15:40

Well... Det sælger jo ikke konsollerne alligevel, men det er da irriterende Smiley
0
1ups givet

#3 - Lorvald

Level: 23 (Skree)

21-08-2014 17:48

Selvom det måske er lidt ærgerligt, så så jeg det nu komme.
0
1ups givet

#4 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

21-08-2014 18:47

I andre har sagt det; det er superærgerligt. Men når der ikke er (generel) interesse for den slags spil af Wii U-ejerne, så er det også hovedløst at bruge penge på at porte det.
0
1ups givet

#5 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

21-08-2014 19:12

Lige med hensyn til CoD og AC så er det hul i hovedet IKKE at udgive det. De sælger så mange eksemplar på de andre konsollerne at pengene ALTID er tjent hjem. Den smule det må koste at udgive en Wii U version også kan kan kun gavne dem.
Det er ikke sikkert den store fanbase er der nu men den bliver ikke større ved at skide Nintendo publikummet i nakken og helt droppe det. Det er ikke en særlig langsigtet plan de har gang i. Det handler om at bygge en brugerbase.
0
1ups givet

#6 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

21-08-2014 19:21

Lige med hensyn til CoD og AC så er det hul i hovedet IKKE at udgive det. De sælger så mange eksemplar på de andre konsollerne at pengene ALTID er tjent hjem. Den smule det må koste at udgive en Wii U version også kan kan kun gavne dem.


Nej. Det er pointen med det hele. Det tjener dem intet. Hvis de udgiver spillene i 3 regioner, men kun sælge et par tusinder eksemplarer, så har de tabt og tabt stort! Ubisoft tabte penge på Zombi U, og det var en eksklusiv launch titel som endda havde sin egen bundle. I flere måneder var der ingen konkurrence og flere hundrede tusinder potentielle kunder. Ingenting. De oplysninger kom endda lang tid efter konsollens udgivelse, hvor spillet endnu ikke havde vendt profit.

Det er ikke sikkert den store fanbase er der nu men den bliver ikke større ved at skide Nintendo publikummet i nakken og helt droppe det. Det er ikke en særlig langsigtet plan de har gang i. Det handler om at bygge en brugerbase.Igen... De har udgivet 2 spil i forvejen. Samme er gældende for AC4. De har ikke tjent sig hjem. Hvad er pointen? De "skider" ingen i nakken, når der ikke er nogen til at skide i nakken så at sige. En kortsigtet plan ville netop være at smide penge ud af vinduet i håb om, at det skulle komme igen. De ved udmærket godt at PS4'eren og Xbox One er i sin egen division, og at de folk som prioritere spil som AC og CoD, de vil søge til de maskiner (eller PC) og beholde Wii U til Nintendo-spillene. Det er pointen med det hele.

Det er håbløst naivt at forvente at skuden kan vende hvert et øjeblik, når konkurrencen har overhalet med flere millioner salg (det vil så være PS4 der snakkes om)

1
1ups givet

#7 - odensen

Level: 11 (Octorok)

21-08-2014 22:20

Når de sælger så lidt "pr nintendo kunde" som de gør.. giver det top mening at kun udgive.. eks. hver anden gang

Når WiiU nu (forhåbentligt) når 10 mill til nytår.. og stadig sælger fornuftigt.. bliver det mere attraktivt at udgive de mere mature titler på WiiU.. (selv EA vil falde til patten på et tidspunkt)
0
1ups givet

#8 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

21-08-2014 23:48

odensen skrev:
Når WiiU nu (forhåbentligt) når 10 mill til nytår.. og stadig sælger fornuftigt.. bliver det mere attraktivt at udgive de mere mature titler på WiiU.. (selv EA vil falde til patten på et tidspunkt)
2
1ups givet

#9 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

21-08-2014 23:51

^ Og det var ikke engang en joke. Jeg er villig til at vædde dig 10 dollars, eller 56 kroner på nuværende tidspunkt, at EA ikke vil udgive et spil med en M-Rating på Wii U, når maskinen har nået 10 millioner solgte units.

I har det på skrift her folkens.
0
1ups givet

#10 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

22-08-2014 00:09

^ Enig.

Wii U kan have 20 millioner brugere for den sags skyld, men hvis konsollen stadigvæk kun dækker 1-2% af spillenes salg, så er det simpelthen ligegyldigt for udvikleren. Det dækker ikke nok.

I øvrigt skal i huske, at det kræver separat udvikling; som tiden går, så vil flere og flere udviklere benytte sig af den nye generations hardware, og som det ser ud nu, så er Xbox One den lidende taber, hvad angår de tekniske krav... Det skyldes selvfølgelig, at de fleste udviklere ignorerer Wii U totalt.

Jeg er 110% sikker på, at Wii U bliver en god maskine for Nintendo spil og enkelte middle-tier japanske spil, men vi er færdige med AAA-spillene fra vesten.
0
1ups givet

#11 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 31 (ChuChu)

22-08-2014 01:13

O-train skrev:

Jeg er 110% sikker på, at Wii U bliver en god maskine for Nintendo spil og enkelte middle-tier japanske spil, men vi er færdige med AAA-spillene fra vesten.


^Og dét er SÅ ØFFEREN SØRGELIGT, da jeg og sikkert resten a' "clubben" havde en drøm om at Wii-U ville være Nintendokonsollen der byggede bro mellem Nintendos sjove, skøre, gaggede, underfundige og altid forfærdeligt elskværdige universe og de andre mere mainstream "AAA verdener"... Men ak... this be merely the matter of dreams ... Smiley

Jeg blir' nok desværre nødt til, at sparre op til en ornli' syg s4t4n a' en gamer-PC !
Smiley

0
1ups givet

#12 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

22-08-2014 10:30

^ Det er ærgerligt. Det er virkelig, virkelig ærgerligt, men hvis Nintendo forbliver stædige, og ønsker at skabe trends i stedet for appeal, så bliver det en svær kamp. Sony var så smarte sidste år, for de udgav en konsol som bare var stærkere, og selvom det ikke skinner igennem nu og her, så vil der være en masse titler næste år, som kun kan lade sig gøre på den konsol og PC - bevares, Xbox One skal nok få sine titler, men at den er anset for at være 'the underdog' i denne generation... Det siger lidt om Wii U...

Men Nintendo ingen interesse i at være afhængige af 3rd party spil på den måde, hvor end nødvendigt det er idag, så skulle man tro på deres planer om en forenet platform, så går de nok mere henad iOS/Android-vejen, hvor deres spil stadigvæk vil forblive toppen af poppen, men hvor der vil være en konstant strøm af spil. Så kan man så spørge sig selv hvor gode eShop spil er... Der bliver mange af den slags spil, kunne jeg forestille mig. Endnu mere skidt, hvis de åbner lågerne op i samme stil som Apple. Puha.

Det er bare usandsynligt, at det skulle hjælpe rent økonomisk, for hvis Nintendos spil skal være de bedste og mest appellerende.. hvorfor er de det så ikke, og hvad betyder det for konkurrencen, altså den der får lov at være på en fremtidige platform?

Bevares, Mario Kart 8 viser imponerende numre set i lyset af antal Wii U's på markedet, men ratioen ændrer ikke det egentlige tal; spillet burde smide konsoller af hylderne, men det gør det ikke. Der har været en fordobling af det månedlige salg af Wii Us i nogen regioner, men igen: tallene er så små, at procenterne ikke er noget at prale af.

Jeg tror Nintendo bliver tvunget til at gå 3rd party før eller siden, hvis de ønsker at køre eget ræs. Det er så, hvis de forbliver i spilindustrien totalt. Nu ser det ud som om, at de vil have lidt af Skylanders-kagen, at de vil forsøge sig med mere motions-halløj, men alt det kommer ikke til at holde i længden, og så er de endnu engang tilbage til det familiære miljø, hvor kun de mest dedikere Nintendo fans køber deres konsoller og casuals fortsat er på iPhones.

De har et ekstremt konservativt syn på spilindustrien, og det har jeg absolut intet imod, men det stemmer ikke overens med folks behov. Overvej fx, at der ikke er ét eneste MOBA-spil på Wii U. Jeg er ligeglad med genren, men det er trods alt én af de mest populære lige nu. Det siger dem intet, fordi MOBA spil ikke har samme succes i Japan, som det har i fx. Korea, Kina og vesten. Den måde de arbejde indefra Japan og ud, det er så dumt, når man tænker på hvor svært det japanske spilmarked har haft det de sidste mange år.
1
1ups givet

#13 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

22-08-2014 21:38

Jeg mener hvis de tjener 50 millioner på de andre konsoller. Og måske kun et par millioner at porte til Wii U. Så vil det stadig være 48 mil. Tilbage . Det kan godt være en Wii U udgave ikke lige tjener sig hjem denne gang men de skaber noget goodwill hos Nintendo kunderne som derfor er mere tilbøjelig til at købe spil fra dem igen. Det vinder alle på. Ingen vinder på at lade være med at udgive noget. Tvivler på CoD og AC kun lige er break even på salget.
0
1ups givet

#14 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

22-08-2014 21:40

Koster at porte. (Kunne ikke redigere på iPad )
0
1ups givet

#15 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

22-08-2014 21:56

Nej det forstår jeg godt Chessr, men som sagt har de allerede gjort det 2 gange, og det har ikke betalt sig af. De har bare tabt hver gang. Der er ingen grund til at 'investere' i et publikum som ikke er der. Så kan de ligeså godt smide alt efter et etableret publikum, som ikke vender tilbage til et brand, som de alligevel har forladt for flere år siden. Forstår godt din pointe, men intet firma ville nogensinde begå sig med risikable strategier, og da slet ikke i den industri og disse tider.
0
1ups givet

#16 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

22-08-2014 21:59

Det er jo ikke når det er risikabelt men de der to specifikke serier tjener jo kassen. Tvivler stærkt på at det er risikabelt for dem.
0
1ups givet

#17 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

22-08-2014 22:15

Med det antal udviklere der går konkurs i disse år, så forstår jeg dem godt. De er nødt til at tænke på økonomien, hvis medarbejderne også skal have løn næste år og året efter. Like it or not, men Nintendo ligger som de har redt,

Eneste måde hvorpå Nintendo får flere titler til deres konsoller fremover er, hvis de køber flere studier og laver endnu flere deals ala Wonderful 101, Bayonetta 2 og Devils Third.

Der er massere af gamers som Nintendo kan bygge sin fremtid på, men der er stort set ingen udviklere uden for Nintendos egen stald, der kigger i Deres retning. De eneste der skæver en smule i Nintendos retning er helt små udviklere og selv her går Sony meget aggressivt ud for at hjælpe dem. Har mødt flere der direkte sagde de gerne ville lave til Nintendo, men Sony gav dem langt bedre aftaler.
1
1ups givet

#18 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

22-08-2014 22:19

Når nej selvfølgelig har de i teorien råd til det, men det er jo således, at de ønsker at spillene skal kunne tjene sig selv hjem og mere til - og med det mener jeg Wii U udgivelsen alene. Den skal kunne stå på egne fødder. Det sker ikke, og det skal de. Det er bare et faktum. De har forsøgt sig 2 gange nu, netop med forhåbninger om at kunne appellere, men det sker ikke.
0
1ups givet

#19 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

22-08-2014 22:29

Desuden, så ville Wii U ejere stadig ignorere disse spil på konsollen, fordi at der er bedre versioner derude.

Lad os sige at Ubisoft bed i det sure æble og smed Assassin's Creed Unity på Wii U. Selvfølgelig er der en lille samling af Nintendo die-hards der ville samle det op på Wii U, men størstedelen (mig selv inkluderet) ville købe samme spil, til en stærkere og/eller mere populær maskine, for det ville sikre mig en bedre oplevelse.

Den eneste måde at man ville kunne overtale multi-konsol ejere til at samle Wii U versionen op, ville være hvis den fungerede bedre eller havde eksklusivt content. Vi ved alle at Wii Uen ikke kan hamle op med PS4, Xbox One, eller en rimelig tung PC, og Nintendos forhold til tredjeparts har været mere end en lille smule ujævn siden N64 dagende.
0
1ups givet