LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvor står Nintendo, Microsoft og Sony

Skrevet af Zøvnig - 01-11-2006 08:43

Dean Takahashi har i bladet The Mercury News set på de 3 firmaer og deres financielle status pt. Og det er nok overraskende læsning for de fleste.

Pga. de mange dårlige batterier som Sony har måtte erstatte tidligere på året og de 369 millioner dollars som det har kostet dem at udvikle PS3, er der ikke så meget tilbage på bundlinien mere. Læg dertil at salget af både Playstation 2 og PSP stille og roligt er ved at gå i stå. Med 3 Milliarder dollars i gæld og en egenkapital på 4,7 milliarder dollars ligner det en hård tid for Sony. Det vil give Sony rigtig mange problemer hvis ikke Playstation 3 bliver en succes. Til Sonys fordel hører så til gengæld også at de har andre heste at spille på med deres mange afdelinger. Dog ændrer det ikke på, at netop deres konsol-afdeling indtil nu har været den der har holdt firmaet ovenvande.

Det kan vel dårligt komme bag på nogen at Microsoft ikke just lider af pengeproblemer. Bills pengetank fejler så absolut ingenting. Det er ganske vist ikke på konsol-siden de store summer hives hjem endnu, men det håber de stærkt på bliver anderledes i fremtiden. De har en egenkapital på 31,8 milliarder dollars lige her og nu. Dog har de svært ved at indfri egne forventninger til salget af Xbox 360. De havde budgetteret med at have solgt 10 millioner konsoller inden midten af November i år. Der er dog "kun" solgt lige under 6 millioner siden den udkom sidste år. Deres fordel er naturligvis, at de har så stor en pengetank bag sig, at det ikke har den store betydning for dem her og nu. De har fra starten af fortalt, at Xbox projektet er et investerings projekt og at de godt ved det kommer til at tage tid før at afdelingen får overskud. Det er der til gengæld massere af i mange af Microsofts andre afdelinger.

Nintendo er inde i en rigtig god stime. Selvom GameCube salget er faldet helt sammen langer de stadig en masse Nintendo DS konsoller over disken. De har forøget deres omsætning med 69% i forhold til sidste år, og det er en del mere end de to konkurrenter. Nintendo regner med en profit for dette år på 800 millioner dollars, når profitten gøres op 31 marts 2007. Med en egenkapital, der nu har rundet de 6,6 milliarder dollars, ser det godt ud for dem. Nintendos ulempe er selvfølgelig, at Wii er et kæmpe sats og at de udelukkende lever af konsoller. Fejler den koster det hele firmaet dyrt. På den anden side er Nintendo samtidig blevet verdens største legetøjsproducent så også de har noget ved siden af da kan hjælpe dem igennem hvis Wii skulle fejle. Dog er og bliver konsollerne der primære indtægts kilde.

Med disse tal kan vi godt en gang for alle slå fast, at det ældgamle rygte om, at Sony til enhver tid bare kunne købe Nintendo er helt hen i vejret. Pt. er Nintendo simpelhen en langt bedre forretning. Sony omsætter for langt større beløb end Nintendo, men kan slet ikke følge med når det kommer til at skabe overskud. Microsoft er lidt en ener i dette selskab, da firmaet er så meget større end de 2 andre. For dem er konsolbranchen et sideprojekt, hvorimod det er en vital del af Sony og selve Nintendos levebrød.

Det skal blive spændende at se, hvad der sker over de næste 5 år med denne branche.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

01-11-2006 10:01

selv om wii skulle floppe totalt, ok de ville få problemmer, men håndholdt og pokemon ville redde dem, så længe børn er vilde med pokemon så lever nintendo.

Vi snakker her om en spilserie da et år var hver 3. eletronisk spil der blev solgt i verden Smiley
ok gået lidt ned siden Smiley

Og selv om sony hade nok penge på papir til af købe nintendo, så er da mange af dem da har nintendo aktier der ikke vil sælge.
0
1ups givet

#2 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

01-11-2006 11:54

Ja, du har vel ret i det med børn, håndholdte og Pokémon... Det har Nintendo i det mindste god kontrol over stadig væk.
0
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

01-11-2006 15:24

Det skal da også lige nævnes at Nintendo ikke KUN sælger konsoller, selvom det selvfølgelig er deres primære investering så er de altså samlet set den største legetøjsforhandler i verden.
0
1ups givet

#4 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

01-11-2006 16:13

Det er rigtigt. og det er rettet i nyheden inden for 5min Smiley
0
1ups givet

#5 - Hvilkendel

Level: 1 (Goomba)

01-11-2006 17:51

Producent, mener I vel? Men den største, ligefrem?
I den forstand er sony vel større.. men jeg aner fortsat ikke hvor store lego og brio (og hvad de alle sammen hedder) er...
0
1ups givet

#6 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

01-11-2006 18:36

Ja det er de største. Har arbejdet som butikschef i BR indtil i Nytår sidste år. Der fik vi massere af brancheblade. Sidste år lige før jul var Nintendo den største legetøjs producent i verdenen med Mattel på en andenplads. Sony er ganske rigtigt også med på listen. De ligger endda på en tredjeplads. Med mindre altså tallene har ændret sig siden sidste år altså
0
1ups givet