Minecraft fejrer 15 års ...

N-club Streams: Uge 21

Nintendo World Championsh...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

Paper Mario: The Thousand...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendos forretningstilgang på det digitale marked udvikler sig

Nintendos forretningstilgang på det digitale marked udvikler sig

Skrevet af KJ85 - 31-10-2014 11:36

I går afholdte Satoru Iwata en præsentation for Nintendos investorer oven på fremlægningen af virksomhedens halvårsregnskab, og som altid blev der givet god indsigt i de forretningsstrategier, som skal sikre økonomisk vækst. En stor del af præsentationen handlede derfor om den måde Nintendo vil drive forretning på det digitale marked, og der var flere interessante informationer på netop det felt.

Først og fremmest blev det selvfølgelig nævnt, at japanerne siden i sommers har haft mulighed for at anvende e-money til køb af digitalt indhold på Wii U, hvilket ser ud til at have været en succes. Herefter fortalte Iwata om, hvordan Nintendo proaktivt forsøger at udvide det digitale marked gennem brug af flere distributionsveje end køb direkte gennem konsollen. For det japanske marked nævnte han, at flere forretninger var begyndt at sælge POSA-kort (kort med et beløb dedikeret til handel på eShop), mens den japanske afdeling af Amazon nu også sælger downloadkoder direkte til forbrugeren online – en ting der betød, at andelen af de digitale køb i detailhandelen var større end for nogen anden af Nintendos udgivelser med Super Smash Bros. for Nintendo 3DS.

POSA-kort har vi også set i både USA og Europa, men et nyt tiltag indført i USA, betyder at de amerikanske kunder kan handle sine digitale spil direkte fra Nintendos egen hjemmeside, som vist på billedet herunder.Nintendo ønsker imidlertid også at gøre det lettere for sine kunder at handle digitalt hos detailhandlere. Før foregik det sådan, at man online købte en downloadkode, som man efterfølgende skulle indløse på Nintendo eShop for at få sit spil, men med implementering af NNID ved handlens afslutning kan Nintendo sørge for, at dine digitale køb automatisk downloades på din konsol. Således kan du altså eksempelvis vælge at købe et spil online mens du er på arbejde, og spille det ligeså snart du kommer hjem. I Japan er funktionen blevet indført hos to forhandlere allerede, og det kommer også til den japanske afdeling af Amazon senere. I USA er dette system såmænd også allerede implementeret ved køb gennem Nintendos egen hjemmeside, men ingen europæiske forhandlere blev nævnt.

En anden for Nintendo ny ting er indførslen af et pre-download-system – et system, der tillader dig at hente størstedelen af et spils data inden dets udgivelse, for så på release-datoen at hente det sidste og hurtigt komme i gang med at spille. Dette system bliver første gang brugt ved udgivelsen af Super Smash Bros. for Wii U, og selv om det i første omgang kun implementeres på Wii U, så ser vi det også på 3DS i fremtiden.Hvad synes du om Nintendos forretningsplaner for det digitale marked? Håber du at se tingene implementeret i Europa på eksempelvis Nintendos egen britiske online store og hos GAME, der i øjeblikket sælger downloadkoder til forbrugerne. Er det ting som kan rykke dig fra fysiske spileksemplarer til digitale, eller holder du stadig fast i dine elskede spilæsker?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

31-10-2014 11:40

Det ser godt ud. De er endelig ved at følge med, men det ville stadig være fedt, hvis de bandt køb til kontoen og ikke maskinen.
0
1ups givet

#2 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

31-10-2014 11:41

^JOEP - det gør de også, men de binder til gengæld kontoen til maskinen...
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

31-10-2014 11:45

Det giver bare det samme udfald. Nemlig at man har mere bøvl end nødvendigt ved køb af ny maskine, hvis ens gamle går i stykker.
0
1ups givet

#4 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

31-10-2014 11:54

Det er helt rigtigt, men det burde trods alt være nemmere at få sine ting igen på den her måde. Hvis ikke har de designet deres system forkert..
0
1ups givet

#5 - whuk

Level: 2 (Keese)

31-10-2014 15:44

det er nice, men håber at de begynder med at få bedre tilbud på digitale spil, for ellers så er det altid billigere bare at købe det fra online butikker
1
1ups givet

#6 - MortenSkildpadde

Level: 9 (Bob-omb)

03-11-2014 11:23

Dejligt at Nintendo begyndet at følge trop Smiley
1
1ups givet