Minecraft fejrer 15 års ...

Suika Game får ny multip...

N-club Streams: Uge 21

Nintendo World Championsh...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Paper Mario: The Thousand...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Ubisoft mener, vi skal vænne os til ikke at eje spil fremover

Ubisoft mener, vi skal vænne os til ikke at eje spil fremover

Skrevet af JOEP - 17-01-2024 06:29

Der er mange meninger om, hvordan fremtiden ser ud, men står til det nogle af de store spiludgivere, så er der en klar tendens til, at man udgiver spil som live-services frem for afsluttede oplevelser. Det mener bl.a. Ubisoft, der netop har udgivet deres abonnementservice Ubisoft+ Premium,. hvor man (på andre platforme) kan få adgang til forskellige nye, gamle og kommende spil måned for måned.

I en udtalelse til GamesIndustry.biz har Ubisofts abonnementchef Philippe Tremblay udtalt, at vi skal vænne os til at få spil som en service fremover, ligesom vi kender det fra film- og serier, der nu om dage bare streames via forskellige platforme. Helt konkret udtaler han:

One of the things we saw is that gamers are used to, a little bit like DVD, having and owning their games. That's the consumer shift that needs to happen. They got comfortable not owning their CD collection or DVD collection. That's a transformation that's been a bit slower to happen [in games]. As gamers grow comfortable in that aspect… you don't lose your progress. If you resume your game at another time, your progress file is still there. That's not been deleted. You don't lose what you've built in the game or your engagement with the game. So it's about feeling comfortable with not owning your game.

As people embrace that [streaming] model, they will see that these games will exist, the service will continue, and you'll be able to access them when you feel like. That's reassuring.


Hvad mener du, er det vejen frem?

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

17-01-2024 09:22

Forskellen er bare, at der er noget andet på spil, når det handler om videospil fremfor film og musik. Man vil kunne stå i en situation, hvor man har brugt 100 timer på et spil, og pludselig mister streamingtjenesten rettighederne til spillet. Så bliver spillet fjernet, og så kan man ikke bruge sin 100 timers save file til noget som helst.
1
1ups givet

#2 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 31 (ChuChu)

17-01-2024 11:52

Yeah, NOPE! Ikke på min vagt! Smiley

Alle de fysiske spil aben her har købt og betalt, kan han spille til hudløshed, eller indtil båndet, disketten, kassetten, CD'en (indsæt selv andre medier her) eksploderer... Smiley

Forevig Fysisk! Smiley

2
1ups givet

#3 - Darlick

Level: 3 (Koopa-Troopa)

17-01-2024 12:12

På den ene side er der meget affektion over at eje en fysisk kopi af spillet. Jeg blev rigtig ked af det da jeg mistede min PS1 og PS2 kollektion under et indbrud, da jeg boede i 1 værelseslejlighed for godt 10 år siden.

Siden da har jeg faktisk næsten kun købt fysiske spil på Switchen, pga Switchens manglende Micro-SD plads.

Ellers er jeg gået all digital til PC (også fordi at der nok er et minimalt antal af DVD/Blueray læsere til PC'ere), samt til PS5'eren (også fordi at konen købte en digital edition). Og jeg må sige. det er faktisk rart ikke at være afhængig af CD'er som kan gå i stykker (alt har en levetid). Som Patrick siger, så vil det være nederen at miste sine spil på en streamingstjeneste på grund af rettigheder. Det har jeg kun set/hørt ift. Nintendos online del med shoppen til Wii og DS. Ellers var der for nogle år siden at Steam mistede rettighederne til
Mass Effect, men den fik de igen med Legendary Edition. Men selv der, fik Steam overtalt EA til at dem som havde købt spillet, stadigvæk kunne spille det over steam.

Så for mig er det meget 50/50 ift emnet. Jeg forstår frustrationen for dem som gerne vil være fysisk, men mærker ikke til det selv, fordi jeg i mange år har været PC gamer, som er vant til digitale produkter derfra. Smiley
0
1ups givet

#4 - Sillyyy

Level: 17 (Deku Baba)

17-01-2024 13:08

Jeg køber mine Nintendo-spil fysisk og mine PC spil igennem Steam. Selv hvis et spil man har købt på Steam bliver fjernet, kan man stadig downloade og spille det, og jeg har stor tillid til Valve - Mere end Nintendo.

Så jeg håber ikke Nintendo går 100 % digitalt, som Ubisoft ønsker.
0
1ups givet

#5 - niconej

Level: 5 (Cheep)

17-01-2024 19:15

Jeg vil sige, at der er stor forskel mellem at købe sine spil digitalt, og det at spille dem gennem en subscription service, hvilket virker til at være det sidstnævnte, som Ubisoft snakker om.

Førstnævnte føles meget naturligt for mig, og er også klart det, som jeg foretrækker. Jeg ser intet galt i at købe sine spil digitalt, og så have adgang til dem for evigt. Så føles det som noget, man ejer. Men jeg hader virkelig conceptet bag en subscription service, specielt for spil. Selv Nintendos egen Switch Online + Expansion Pack, hvor man kan få udvalgt DLC med i købet, er jeg ikke tilhænger af. Jeg kan ikke lide idéen om, at jeg lejer de nye baner i Mario Kart 8, og at de forsvinder fra mit spil, så snart de lukker den service ned. Så vil jeg hellere punge ud og betale for sæsonpasset!
0
1ups givet

#6 - Super Yoshi

Level: 11 (Octorok)

18-01-2024 11:16

niconej skrev:
Førstnævnte føles meget naturligt for mig, og er også klart det, som jeg foretrækker. Jeg ser intet galt i at købe sine spil digitalt, og så have adgang til dem for evigt. Så føles det som noget, man ejer.


Men serverne kan vel også lukke helt ned, selv for købte spil. Bare se på 3ds og Wii U, Wii shoppen.
Der er stadig adgang til købte spil på disse shops, men det er der nok ikke til evig tid?
Men så længe man har downloadet dem, er det jo ikke et problem.

Og så kan man sige, hvis maskinen går i stykker efter at serverne er helt lukket, er det vel som hvis éns disk eller cartridge er gået i stykker? Eller? 🤨

Vi mangler lidt nogle retningslinjer for digtale spilbutikker på tværs af platforme.

2
1ups givet