Nintendo afslører Ninten...

Se 10 minutters Tears of ...

Ny trailer for Disney Spe...

N-club Streams: Uge 13

Se Super Mario Bros. Film...

LEGO 2K Drive annonceret ...

Lanceringstrailer for Sto...

Sonic Origins Plus annonc...

N-club Streams: Uge 12

N-cast #167: Skandale! Ze...

Spil på vej til Switch

Splatoon 3

Switch Online

Nintendo Switch (OLED) - ...

Switch - spilrygter og sp...

Tetris 99

Legend of Zelda: Tears of...

Kirby's Return to Dreamla...

Mario Kart Tour

Mario + Rabbids Sparks of...

Switch spil købes

GBxCart eller lignende GB...

Tilbudstråden

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

K: Diverse GameCube spil

K: Wii controllers med nu...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Udstyrstest: PowerA Joy-Con Comfort Grip til Nintendo Switch

Skrevet af KJ85 - 01-06-2017 14:08

Nu har Switch været på markedet i snart tre måneder, og adskillige producenter har produceret tilbehør til Nintendos populære hybridkonsol. Spørgsmålet er så, hvor meget af det, der egentlig er værd at købe, og det ser vi nærmere på i en række artikler om forskelligt udstyr. Denne gang skal det handle om et Joy-Con Comfort Grip fra PowerA.

Med i pakken til Nintendo Switch får man som bekendt et greb til at montere de to Joy-Cons i, så det kan agere en almindelig controller, men det er ikke den bedste løsning for alle, og mange foretrækker formentlig Pro-controlleren, når de vil spille på TV’et. Når man køber et ekstra sæt Joy-Cons, så følger der desuden ikke ekstra greb med, og det er dermed tilbehør, som man skal ud og betale ekstra for. Nintendo har selv lanceret det såkaldte Charging Grip, hvor man kan lade controllerne, mens man spiller, men PowerA har leveret et billigere alternativ med deres komfortgreb, der findes i to farvevarianter. Et helt sort et af slagsen, og så et rødt med sort belægning på bagsiden, som det man ser på billedet herunder.Papæsken, som produktet kommer i, fremviser ganske godt produktet med pæne billeder på fronten og siderne, og man får ikke mere med, end det man kan se. Når man åbner æsken vil man altså blot finde grebet omgivet af et stykke plast som holder det fint på plads.Funktionsmæssigt er produktet ikke anderledes, end det der følger med konsollen fra start, men sammenligninger som dem på de næste billeder afslører nogle forskelle i udformning og udseende. Grebet fra PowerA har eksempelvis ikke noget Switch-logo, men det kan ligesom det originale greb vise spillerlys, og måden man monterer sine Joy-Cons deri er den samme. Her skal man dog bemærke at skinnerne er af plast i stedet for metal, og der er flere synlige skruehuller med Joy-Cons monteret, da de alle er placeret på bagsiden frem for at have nogle af dem på fronten. Tiden vil vise, om plastskinnen holder lige så godt i længden, som den af metal, men det er i hvert fald intet problem at sætte sine Joy-Cons fast.

Man kan måske ikke lige fornemme det på ovenstående billede, men grebet fra PowerA spreder de to Joy-Cons lidt mere fra hinanden end det originale greb. Det er ikke meget, for det er blot 0,5 cm, men sammen med andre detaljer er det med til at øge komforten. Det vigtigste aspekt i den sammenhæng er den gummibelægning, som man finder på bagsiden af håndtagene, for den er meget bedre at holde ved end den glatte overflade, som det originale greb har.En sidste ting, der har betydning for komforten er at håndtagene på grebet fra PowerA er mere kurvede, og det gør controlleren væsentlig tykkere og markant bedre at holde ved. Jeg har forsøgt at illustrere det med nedenstående billeder, hvor de to greb med Joy-Cons er placeret i vandret position ved at ligge klodser under midten af dem. Hvor to klodser var nødvendige ved grebet fra PowerA, så kunne der til gengæld blot være en enkelt og et stykke foldet papir under den originale.

Med en pris på 150-180 kr. koster dette greb blot det halve af ladegrebet fra Nintendo, og det er dermed et billigt alternativ, som tilmed er bedre at holde ved i de fleste tilfælde. Det eneste negative jeg har at sige, det er sådan set, at den øverste kant på bagsiden af håndtagene kan være lettere ubehagelig, når man spiller noget, hvor skulderknapperne ikke skal bruges. Det føles ikke naturligt at hvile fingrene på kanten, og man kramper lidt i fingrene, hvis man flytter sine pegefingre længere ned på håndtaget. Dertil afslører billederne tydeligt, at den røde farve ikke matcher de neonrøde Joy-Cons så godt, men det er en mindre detalje, og man kan som sagt også få produktet helt i sort.Alt i alt kan jeg kun sige, at jeg har været yderst tilfreds med komfortgrebet fra PowerA, og har du investeret i ekstra Joy-Cons frem for en Pro Controller, så er det umiddelbart den billigste løsning i forhold til at få sig en ekstra traditionel controller – og tilmed med et på de fleste punkter bedre greb end det originale Joy-Con Grip kan tilbyde.

Har du investeret i ekstra controllere til din Switch, og kunne du i så fald finde på at købe et greb som dette fra PowerA?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

03-06-2017 19:02

Er der slet ingen, som har købt andre greb eller tilsvarende til sin Switch?
0
1ups givet

#2 - Jonas_Leifi

Level: 14 (Inkling)

03-06-2017 23:25

Jeg har købt et sæt ekstra Joy-Cons, og har investeret i netop dette greb også. Mine 10 cents er:

1. Jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt mit fravalg af et ladegreb. Det er i efter min bedste overbevisning overflødigt, med mindre man spiller rigtig rigtig mange timer i streg.

2. Helt enig med KJ85 i, at PowerA's bud på et grip er bedre end det der følger med Switch. Er enig i de forskellige fremtrukne pointer.

3. Jeg har kun brugt grips meget lidt. Jeg spiller stort set altid med en Joy-con uden strap på i hver hånd. Uanset om det er Zelda, Mario Kart, Setsuna eller NBA Playgrounds, er det bare et super setup for mig. Jeg kan sagtens spille fokuseret, og ved mere casual sessioner, så er det The Setup for the Ultimate Couch Potato. Smiley

4. Har ikke prøvet pro controlleren, så den har jeg ikke som reference i ovenstående.
1
1ups givet

#3 - Rockarina

Level: 31 (ChuChu)

03-08-2017 23:12

Min opfattelse af grebet er næsten helt modsat KJ's Smiley jeg synes gummi belægningen bagpå grebet er en anelse ubehageligt for huden (men eftersom jeg er autist og min hud ofte reagere lidt voldsomt, så er det ikke sikkert det er noget andre bemærker). Jeg synes heller ikke den ligger særlig godt i mine små hænder, føler lidt jeg ikke har ordentlig fat omkring den. Det irriterer mig også at håndtagene er cuttet på den måde de er, da man som du også nævner ikke kan hvile sine pegefingre der.
Men eftersom jeg kun har købt comfort grebet for at en evt besøgende kan joine til noget 2 player, så synes jeg det er fint og til at leve med til prisen Smiley nu har jeg da trods alt 2 nogenlunde ens controllere
0
1ups givet