Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Drømme

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

Skrevet 09-07-2012 23:47 - Redigeret 27-07-2012 20:38

Her omkring sengetid tænkte jeg det kunne være interessant at stille spørgsmålet:

Drømmer du - og kan du i så fald huske dine drømme?

Desuden vil jeg meget gerne høre nogle af jeres drømme og eventuelle tolkninger af disse, hvis det er noget I vil dele Smiley

-----------------

Selv drømmer jeg ikke så ofte, desværre, for elsker det virkelig. Men når jeg endelig gør, så er det som regel ret naturtro det der sker (jeg er flere gange vågnet op og så først når jeg snakker med en ven omkring noget der skete i går, så indser jeg det slet ikke er sket, kun i min drøm. Scumbag hjerne!) og jeg kan huske det meste af det.

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 10-07-2012 00:07

Desuden vil jeg gerne lægge ud om at fortælle om to af mine 'yndlingsdrømme', et god drøm og et mareridt - og begge skete over flere søvngange!

Den første havde jeg i slutningen af 3.G, så tilbage i 2006, og den lyder som følger:

Den startede med at der kom en kamera ned fra himlen, som filmede drømmen. Den filmede en hel strand, med en masse gangbroer ud mod vandet. På hver af dem stod 8-10 stykker fra min gymnasie-årgang, og jeg indså hurtigt de alle var herfra.

Vi fik forklaret over højtaleren at dette var en konkurrence, i hold, og ved hver disciplin skulle der vælge en repræsentant for holdet. I første dyst skulle vi over 2 runder af ét minut svømme ned på havbunden og få fat i så mange nøgler vi kunne nå. I gruppen blev det hurtigt valgt at det var mig, hvilket på tidspunktet undrede mig meget, men ser jeg tilbage på det nu, ville drømmen nok være ret kedelig hvis det ikke var mig der var hovedpersonen Smiley

Men første runde begyndte så, jeg fik kæmpet mig ned til bunden og da jeg tænkte tiden snart var gået svømmede jeg op med de 5-6 nøgler jeg havde skaffet, men blev bestjålet af et andet hold på vejen op, så var helt bagerst efter første runde.

Dette gjorde at jeg ikke havde meget mod på anden runde, så jeg svømmede bare stille og roligt ned. Til min overraskelse så jeg et stykke træ stikkende helt ned nær bunden af havet vi svømmede i, kun lige åbent nok til man kunne svømme igennem. Det gjorde jeg. På den anden side var der kun omkring ½ meter til havoverfladen, og ½ yderligere over var der et langt bord, som jeg nu var under. På begge sider af bordet var en masse mørke træstole, hvor der sad folk. De begyndte at spise (antager jeg), men smed rester ned under bordet til mig. Dog kom der også en bunke nøgle (og disketter....) ned fra dem, så her blev jeg lidt. Efter noget tid (meget langt minut Smiley), svømmede jeg tilbage og lige da jeg kom op og tiden gik skiftede scenen.

Jeg sad nu i et ret stort rum, hvor alle overflader (væg, gulv, loft) var dækket af kæmpe puder. Der kom en mand ind af en dør efter nogle sekunder og jeg kunne høre jubel på den anden side. Han forklarede mig at vi havde vundet turneringen og fordi jeg vandt flest point til holdet, skulle jeg nu udsættes for deres twist. Enten kunne jeg vælge præmien skulle være en ukendt gave til hele holdet, eller også kunne jeg vælge en rejse for 2 personer til et varmt sted - deres twist var dog at personen der skulle med SKULLE være en fra et andet hold end mit eget! Han lod mig tænke over det og gik derfor ud igen.

Jeg sad noget tid og tænkte, og idet jeg næsten havde besluttet mig, så jeg at en af puderne på væggen, næsten helt øverst oppe, vendte sig og der dukkede en TV skærm frem på den anden side. På TV-skærmen var en formular, hvor man skulle udfylde navn, adresse og sådan. Der stod ikke hvad det var for, men jeg antog det var for at kunne vinde præmien. Jeg indså dog hurtigt jeg ikke kunne nå skærmen, og desuden ikke havde noget at skrive med, men idet jeg tænkte det begyndte det jeg tænkte at dukke op på skærmen.

Lidt forvirret udfyldte jeg skemaet på denne måde - indtil jeg nåede til et felt der hed "Winning no.:". Jeg tænkte tilbage om jeg havde fået udleveret sådan et, men kunne ikke huske det. Pludselig begyndte billede på skærmen at dreje rundt, meget hurtigt. Jeg var forundret. Tempoet sænkedes, og jeg indså der på bagsiden stod "Winning no.:" og så et tal på omkring 7 cifre. Jeg tænkte det var fint, så jeg ventede bare. LIGE inden jeg kunne se tallet vågnede jeg.

................................................Damn!
Men historien er ikke færdig! Spol et halvt år frem, jeg sidder til en forelæsning og blunder pludselig hen i min stol, hvorefter drømmen fortsætter PRÆCIS hvor den slap, skærmen stopper, jeg ser tallet og vågner kort efter inden der sker mere. Forestil jer lige min reaktion da jeg vågnede, især svært at forklare hvorfor jeg var så glad, når folk ikke havde hørt om min drøm før der Smiley. Jeg skrev tallet ned og har intet hørt fra drømmen siden.



-----------------------------------

Min anden drøm er godt og vel et år gammel nu, og det er nok mere et mareridt. Jeg havde den en dag jeg sov hos en veninde,

I drømmen vågner jeg kl. 04.35 i min seng fordi nogen ringer på dørtelefonen nede foran min lejlighed. Jeg tænker det bare er nogle fulde folk, så jeg bliver liggende, indtil der ringes på ringeklokken på min hoveddør, hvilket jeg ikke helt synes jeg kan ignorere, selv om jeg er ret forvirret over hvordan de kom ind.

Da jeg åbner står der to fyre og spørger om jeg ikke kan jeg flytte min bil, fordi den står i vejen nede foran. Jeg har kørekort, men kører aldrig bil i virkeligheden, så det var lidt mærkeligt, men jeg vælger at gøre det.

Da jeg har flyttet bilen væk fra dens plads går jeg ind igen, og på vejen op af trappen møder jeg dem på vej ned. Den ene går ind i mig, hvilket gør at jeg ryger lidt baglæns, men gribes af en mand bagfra. Jeg kan mærke at han holder en pistol mod mit hoved, der går et par sekunder, hvorefter han skyder.

Det mærkelige var her, at normalt når sådan noget sker i drømme, så vågner man i samme splitsekund som man hører skudlyden. Her hørte jeg skuddet, mærkede kuglen gå igennem mit hoved og mærkede hullet bagefter. Først efter yderligere et par sekunder vågnede jeg.

Det var forholdsvist ubehageligt, men det er intet i forhold til hvordan jeg havde det nogle uger efter hjemme hos mig selv, hvor jeg vågnede i min seng og så på klokken en nat - den var 04.35. Det er det længste minut jeg nogensinde har oplevet, tror jeg!.... Smiley

Heldigvis kom der ikke nogen og ringede på.



Undskyld Wall of Text Smiley


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 10-07-2012 00:29 - Redigeret 10-07-2012 00:37

Jeg drømmer relativt ofte, men jeg kan aldrig gennemskue at det er en drøm før jeg vågner, selvom de tit er overdrevne og slet ikke hænger sammen. Ofte foregår de steder som jeg aldrig har set før, og med personer som i konteksten overhovedet ikke passer ind. Jeg ønsker nogen gange, at jeg kunne genopleve mine drømme med et "fungerende" tankemønster.

Jeg husker ikke så tit mine drømme (i hvert fald ikke hvis jeg ikke gør noget ud af det, når jeg vågner), men kan da huske et par stykker. På det sidste er jeg begyndt at gennemgå mine drømme, for at finde ud af hvor min underbevidsthed har det ene og det andet fra - og det viser sig stort set hver gang, at det er ting der er sket dagen før den nat, jeg har haft drømmen. Det kan være alt lige fra en oplevelse til en følelse, men det er også tit specifikke objekter, som jeg har set. F.eks. en eller anden figur fra et online flashspil, eller lignende Smiley

Synes drømme er noget underligt noget - det er lidt skræmmende at noget kan føles så virkelighedstro, hvor det i virkeligheden blot skyldes at vi ikke har helt kontrol over hjernen. Jeg kan faktisk huske en enkelt gang hvor jeg opdagede at jeg drømte, men det tog kun et sekund eller noget i den dur, før jeg vågnede derefter. Man siger jo ellers at hvis man ved at man drømmer, så kan man kontrollere drømmen og gøre alt muligt. Det tror jeg kunne være sjovt at prøve Smiley

Edit: Fandt en tekstfil hvor jeg har skrevet drømme ned. Her kommer en, den er relativt kort, og ret... ja. Bare læs Smiley Den er fra d. 26. december 2011. Mogens er lederen af HTX på skolen jeg gik på, mens Mathias er en folkeskoleven (som jeg dog ikke har set eller snakket med i flere år) Smiley

Jeg er på skolen eller noget, personer som Mogens er der i hvert fald. Jeg løber lidt rundt, og opdager at man kan tage ting fra skåle og sådan (kommer uden tvivl fra at det er jul og man sidder og tager masser af ting fra slikfad og sån). Der er fade med slik og kager. Nå men jeg løber forbi og får så Mathias med på at vi skal have stjålet en is. Så vi løber rundt for at finde det sted hvor isen er, jeg har været der før, men det er lidt svært at finde rundt. Vi kommer så ind i en kantine for skolen (der er på størrelse med en mindre café), hvor Mathias' mor sidder og spiser en Magnum med mandler, men det ligner mørk chokolade. Mathias løber hen og stjæler Magnummen fra hende, og løber sin vej. Kan ikke helt kategorisere hendes reaktion eller ansigtsudtryk, men det er sådan lidt en blanding af skuffende og "Hvad skulle det til for...". Jeg ser Mathias men snakker ikke med ham, og så vågner jeg.




HGC
HGC

7046
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 21-07-2012 16:47

Jeg drømte forleden, at Finq3r, AT0M1X og jeg var i Århus. Vi tog ned til havnen, hvor vi fandt en båd. Det var Bjørn Dons' båd. Den var åben, så vi gik ned i den, men mens vi var dernede, kom Bjørn Dons tilbage sammen med en hel masse andre mennesker, for båden skulle åbenbart indvies. Vi prøvede at snige os ud, men han opdagede os, og han kunne genkende Finq3r. Så gik vi op på broen igen, og så kan jeg ikke huske mere.


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 21-07-2012 16:50

Det var da en vildt udramatisk slutning Smiley. Blev han sur?


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 21-07-2012 17:00 - Redigeret 21-07-2012 17:00

Jeg kan huske at karaktererne fra The Office var med i min drøm i nat. Omdrejningspunktet var noget med, at Phyllis og Bob Vance, Vance Refrigeration (sorry, kunne ikke lade være Smiley) måtte lukke kølefirmaet ned, og havde derfor fået arbejde hos Dunkin' Donuts. Og så blev der spist donuts (og muffins, åbenbart) til den store guldmedalje. Ærgerligt jeg ikke kan huske mere fra drømmen, kunne være fedt hvis min hjerne havde lavet noget fed improv med Steve Carell Smiley


HGC
HGC

7046
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 21-07-2012 18:14

@Bo: Det kan jeg ikke huske, men jeg tror det ikke. Han havde ikke tid til at kommentere på det, for der var fyldt med mennesker og journalister. Drømme er sgu en underlig størrelse..
For god ordens skyld er det her Bjørn Dons.


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 22-07-2012 00:39

Bo, jeg har aldrig hørt noget så syret som det med dine drømme. At du kan huske dem så godt, og det med at der er en fortsættelse.

Jeg plejer som regel at huske drømmene meget godt, når jeg lige er vågnet fra dem - for der er jeg nogen gange stadig i tvivl om hvad der var drøm.

Der er intet som frustrationen ved at finde ud af, at en fantastisk drøm ikke var virkelighed. Som hvis man ejede alle de konsoller, man ønskede. Eller mødte sit idol. Eller havde fået drømmepigen. Man kan blive så lykkelig af at falde for drømme, at realiteten gør alt for ondt.

Jeg drømte også engang, at jeg blev skudt, men det var ikke i hovedet, tror det var i skulderen eller låret, et mindre farligt sted. Smerten var meget ægte, i hvert fald overbevisende, ulig nogen anden smerte. Det lyder sygt, men somme tider overvejer jeg hvordan det mon rigtig føles, bare for at se om min forestilling er rigtig. Smiley

Drømme er fantastiske. På godt og ondt.


Moysen
Moysen

40
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 22-07-2012 02:16

Jeg har haft mange forskellige drømme. Jeg kan dog ikke huske mange af dem. Jeg har haft en del drømme om forlystelsesparker (Hvorfor? aner det ikke. Måske fordi jeg elsker forlystelsesparker? Smiley) og andre mere mærkelige drømme. Det sjove ved mine drømme om forlystelsesparker er, at det nogle gange er de samme, jeg drømmer mig ind i. Dermed kender jeg allerede forlystelserne, og får en sjov fornemmelse af Dejavu, selvom jeg kun har været det samme sted i en anden drøm. Smiley


Togbis
Togbis

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 27-07-2012 18:03

Awesome emne Bobo! Smiley


Jeg har hørt at drømme er noget, der forekommer hver nat og skulle vi huske/være bevist under vores drømme, så er det fordi søvnen blev afbrudt før kroppen havde afsluttet sin søvncyklus. For hjernen sørger normalt for at 'slette' drømmen, fra hukommelsen efter den er kørt igennem.

Jeg drømmer selv en del og er efterhånden rimeligt sikker på at de i løbet af de seneste par år fortæller mere om, hvordan jeg har haft det i den periode og hvad jeg gik og tænkte på. Mens det tidligere mest var ret random.

Jeg havde engang en mappe med tekstfiler, hvor jeg nøje beskrev mine drømme, lige efter jeg havde vågnet. Desværre har jeg mistet den, så det bliver nogle ret korte opsummeringer.

Anyways, wall-of-text incoming:

----------------------

En drøm jeg har haft variationer af ofte:

Jeg går rundt ude på gaden.
Pludseligt bliver jeg svimmel og mit syn bliver tåget.
Jeg prøver at råbe på hjælp, men min mund giver ingen lyd. Enten kan min mund ikke åbne sig eller jeg kan ikke presse luft igennem halsen.
Jeg kæmper mig fremad i min svækkede krop og når måske helt hen til en buschaufør eller lignende, der bare sidder og kigger uforstående på mig. Hvorefter han lukker busdøren og kører væk, efterfulgt af at jeg mister bevistheden og vågner.



Jeg vågner ofte og er forpustet eller har bidemærker i læberne.
Gad vide om jeg fysisk forsøger at råbe, mens jeg sover...

Jeg tror det har noget at gøre med at jeg i perioden gerne ville åbne mig mere overfor folk og at jeg var bange for ligesom at miste kontakten eller 'bevistheden' med omverden, der ligesom 'kører' videre uden mig.
-------------------------

I nat drømte jeg at jeg var til middagsselskab på date med en pige jeg for tiden prøver at være sammen med i real life. Men efter vi har sat os og maden bliver serveret, dukker en anden fyr op, som åbenbart er hendes kæreste, hvorefter hun kaster armene omkring ham og siger noget lignende "Kom skat, du skal lige møde min ven her".

Selv i mine drømme er jeg friend zoned, haha Smiley
Men det fungerer vel fint som en lille reminder om, at jeg skal være mere 'maskulin' i min score-approach og personlighed i det hele taget, for ellers får jeg ikke noget ud af det. Smiley
------------------------

Jeg har også haft mange drømme, hvor jeg møder en pige i skolen eller på en sommerlejr og vi laver almindelige ikke-seksuelle ting sammen.

Kan bl.a. huske at jeg var på en Harry Potter-agtig skole for udvalgte børn. Istedet for magi, var det dog parkour. (lol)
Det tragiske er at drømmen ikke handler så meget om alle de fede tricks og forhindringsbaner vi flyver igennem i luften.
Men istedet oplever jeg hvordan jeg møder en pige, som jeg snakker med i pauserne og når vi har fri. F.eks. sidder vi på et tidspunkt oppe på et loft og kigger mod stjernerne gennem et vindue, mens vi rodder rundt i alt det skrammel, der befinder sig deroppe.

Vil tro min hjerne har været så desperat overfor selskab, at den opfandt fiktive minder. Fucking ynkeligt.

-------------------------
Tilbage til de lidt mere realistiske drømme:

Er jeg nervøs i tidspunktet omkring en eksamen, så har jeg altid drømme om at dumpe dem.
Nærmest hver nat i mine læseferier, har jeg haft sådan nogle drømme.

Måske det er min hjerne, der forsøger at forberede mig mentalt. Hvis det skulle gå galt.
For når man har prøvet noget før, så føles det jo ikke så slemt anden gang det sker. Måske endda også selvom det bare var i en drøm, som ens bevisthed for længst har glemt.
------------------------

Ellers, så har jeg altid haft drømme, hvor jeg bliver jagtet af nogen.
Lidt i stil med Amnesia vil jeg tro, selvom jeg aldrig har spillet det.

For nyligt drømte jeg at min hjemby blev invaderet af zombier.
Det er midt om natten og jeg løber langs cykelstien lidt udenfor byen. Af en eller anden grund, skal jeg undgå at træde på vandpytterne. Jeg ender inde i Blockbuster, der af en eller anden grund er lavet om til en futuristisk Arcade hal.

Kan også huske en gammel drøm, hvor jeg blev tryllet om til en vildsvine-unge af en heks og flygtede fra rum til rum i en forladt folkeskolebygning. Blandt andet skulle jeg blokere dørene og finde udgange ved at flytte og stable objekter ovenpå hinanden. Da jeg vågnede var jeg sådan helt 'Wow, jeg er et menneske igen!". Sært Smiley

Disse drømme tror jeg dog ikke skyldes noget direkte fra perioden i mit daglige liv. Jeg tror mest det er af evolutionære grunde at jeg har dem, for imodsætning til urmennesket, så har jeg sjældent brug for at flygte fra noget i hverdagen. Det skulle da lige være mere abstrakte ting end personer, der er ude på at skade mig fysisk.

---------------------
Af drømme fra da jeg var helt lille, er det mest mareridtene, der har hængt ved. Men af gode drømme har det nok været noget med Pokémon, forlystelsesparker eller super Marjo.

Kan huske jeg havde et mareridt som barn om at Dracula ville ind i vores hus.
Han bankede på døren, hvorefter jeg råbte 'luk ham ikke ind!".
Han prøvede så at efterligne min fars stemme, hvorefter min mor siger "hør, det er jo bare far!".
Døren åbnes og selvfølgelig er det Dracula, der kommer stormende ind, klar til at suge vores blod.

Hvis mine forældre havde været skilte og der var kommet en ny papfar ind i mit liv eller min far havde haft skizofrene humørsvingninger, så ville man sikkert kunne lave en interessant psykoanalyse omkring denne onde mand, der udgiver sig for at være min far.
Men jeg tror bare at Dracula var uhyggelig og at tanken om at han kunne narre mine forældre til at lukke ham ind var ligeså, lol.

Kan også huske et virkeligt gammelt mareridt om et monster, der gemmer sig under min seng, som har lange støvsugeslange-lignende arme.

Og et stort menneskeformet monster, hvis krop fyldte en hel dørkarm og var dækket af tyk sort pels, så kun røde øjne og tænder virkeligt kunne ses.

Gad vide om det er monstre jeg har set billeder af dengang eller om vi er født med bestemte for-programmerede arketyper af 'fjender'...

Dét, eller også var det slet ikke en drøm, men aliens!
Eller spøgelser! Den slags kan kun børn se jo! Smiley


Peblisko
Peblisko

58
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 28-07-2012 00:27

^Dine monstre er næsten spot-on for mig.

Jeg tror det er en blanding. Jeg tror, at ting som overvældende giganter, pels og røde/store øjne (eller bare uhyggelige øjne) er ting, der ligger dybt i ethvert pattedyr som en trussel - medmindre de selv ser sådan ud selvfølgelig.
Og resten tror jeg er forvrængede ting, vi har oplevet.


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2012
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 28-07-2012 00:39

Selvfølgelig kan jeg huske mine barndoms drømme. Jeg ville være kok. Senere blev det til mad tester, og så revisor. Nu håber jeg på noget med bank. Jeg drømmer måske også om at blive rock stjerne, men jeg har ikke musikalsk talent, så den er også streget.
Jeg syntes det er fedt med en tråd til fremtidsdrømme, for folk med et ønske mål. Jeg tror desværre at samtlige andre end mig har misforstået ideen med tråden.

Hvis jeg skal tolke mine drømme så er det fordi jeg har været mad glad, og så senere god til skolefag og økonomi fag. Det med Rocken er fordi at det er den ypperste og bedste musik genre.


Togbis
Togbis

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 28-07-2012 02:35

Nå ja, forresten. Nu hvor vi er ude på nattetimerne kan jeg vel godt fortælle om et par lidt uhyggelige historier vedrørrende drømme.

Hvis man er mindreårig eller let bliver bange, så skal man nok ikke læse resten af dette indlæg.

Nogen der har hørt om nightterrors? Altså ikke nightmares(mareridt), men nightterrors?

Det er efter sigende hvor du vågner op og din hjerne er ved bevisthed. Du ligger i din seng og kan se rundt i lokalet, men din krop sover stadigt og er derfor paralyseret.
Ofte følges dette af hallucinationer. En bestemt hallucination, som er gået igen og igen blandt mange mennesker og som man har fundet illustrationer og beskrivelser af fra langt tilbage i historien, er en spinkel gammel grumbøjet dame, med langt tyndt gråt hår og lange fingernegle - 'an old hag'.
Personen er altså vågen og tror fuldt ud at denne person viser sig i lokalet.
Hun starter med bare at komme ind af døren eller vil stå i et hjørne og stirer på dig. Folk beskriver hende som at været enormt frygtindgydende, uden helt at kunne forklare hvorfor.
Hun vil derefter kravle op på sengen, side på hug oven på dit bryst og enten grave i din hud med sine lange negle eller gå direkte til at kvæle dig med hænderne.
Herefter vil personen enten blacke out og vågne normalt eller damen vil bare forsvinde og kroppen kan bevæges igen. Folk fortæller at de efterfølgende har haft ondt de steder hun har angrebet dem.

Meget skræmmende synes jeg Smiley Heldigvis aldrig noget jeg har prøvet.
Men hende damen er nok også en arketype. Minder mig om scenen i den danske Valhalla tegnefilm, hvor Thor danser med en gammel dame og hun suger hans ungdom ud.
Nu hvor jeg tænker over det, tror jeg faktisk jeg har prøvet at vågne, men ikke kunne bevæge min krop lige med det samme. Er ikke helt sikker dog. Tror ikke jeg så nogle syner i hvert fald. Jeg har nok kun været semi vågen.

Ellers er der også en historie om sådan en person, som mange ifølge en hjemmeside mener at have set i sine normale drømme. Efter at have fundet hjemmesiden, så begynder jeg at tro, at det nok bare er én dude, der har opfundet historien.
Men han har et helt rundt hoved ligesom et lille barn. Dog har han monobryn og et mere voksent ansigt. Han har mørke øjne og er delvist skaldet. Ligner lidt et primitivt menneske. Han ser lidt spooky ud, men alligevel skulle han være venligsindet.
Der er lavet en illustration af ham, der ser meget realistisk ud. (fandt lige billedet, tydeligvis photoshop, så vil ikke engang poste det, lol)
Men historien går på at det er en gud, der viser sig overfor mennesker i deres drømme. Altså er drømme en måde man kan kommunikere med dette væsen, der ikke kan ses i virkeligheden. Han har et meget unikt ansigt, men alligevel skulle mange der ser billedet have sagt at de har set ham før et eller andet sted. Jeg synes også han ser bekendt ud, men det er nok bare placebo.
Ellers så er ansigtet sikkert endnu en arketyp, som hjernen er programmeret til at kende.


Synes gerne folk må poste lidt mere i tråden her. Alle burde da have en eller anden drøm eller et mareridt de kan huske eller i det mindste huske ting der ofte sker/de ofte har set i drømme. Intet er for kedeligt eller mærkeligt, bare se alt det skidt jeg skriver.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 28-07-2012 10:59 - Redigeret 28-07-2012 11:03

Jeg har ligesom Togbis lader til at have været det også været ret interesseret i drømme i en periode. På mit studie har vi også haft lidt om dem i forhold til Freud, hvor de er set som en slags skyggebilleder af vores personlige ubevidsthed. Carl Gustav Jung har jeg læst lidt i min fritid - hans teori går på at der findes noget "kollektivt ubevidst" altså en slags drømmeverden vi alle har tilfælles. Flere personer vil altså kunne drømme de omtrent samme ting i den samme periode. Jung mente at disse fælles drømme kunne føre til ting som store lederes fald eller overtagelse. Det mest interessante jeg dog husker at have læst er en af "Seth-bøgerne" af Jane Roberts, der omhandler drømme. Seth-bøgerne består af beskrivelser og forklaringer om verden og det at være menneske angiveligt citeret af en form for ånd, kaldet Seth, der talte igennem hende. Om man vælger at tro på at dét kan lade sig gøre eller ej, synes jeg i hvert fald at der var nogle interessante tanker om drømme i den, bl.a. at man udfra drømme vil kunne finde referencer til fortiden såvel som fremtiden. Det er ret okkult og alligevel ret opløftende læsning.


________________________

Engang havde jeg en drøm hvor jeg blev ved med at dø på forskellige måder og skulle "starte forfra" i drømmen hver gang det skete. Jo mere jeg lærte jo længere kom jeg i drømmen. Til sidst kom jeg til et sted hvor jeg blev jagtet af en hund der bevægede sig meget glidende og urealistisk. Den jagtede mig hen til en klippeafsats som jeg endte med at springe udover, hvor jeg så et af de der blomsterhoveder man samler i Yoshi's Island. Da jeg vågnede kom jeg til den realisering at det måske var på tide at holde lidt igen med al den gaming, som fyldte særlig meget i mit liv i netop den periode Smiley


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 28-07-2012 12:29

Togbis - Link eller noget til ham babymanden Smiley?


Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 28-07-2012 15:45

Togbis,

Det lyder mere som søvnlammelser (sleep paralysis) end night terror. Når man falder i dyb søvn (REM-søvn), bedøver hjernen kroppen for at undgå, at man bevæger sig under drømmen. I nogle tilfælde kan man vågne, uden at bedøvelsen aftager, og det er derfor man lammet. Hvorfor man hallucinerer, er jeg ikke klar over.

Night terror er noget helt andet. Det forekommer oftest hos små børn og er episoder, hvor man tilsyneladende er vågen, men er i en tilstand af panik, hvor man skriger og er umulig at komme i kontakt med. Hele episoden kan oftest ikke huskes næste morgen.

Både søvnlammelser og night terror er sjældne, men helt naturlige og burde ikke give anledning til bekymring.