LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Muhammed tegninger!

Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

Skrevet 30-01-2006 08:22 - Redigeret 30-01-2006 08:58

Nu har vi hørt om disse tegninger avisen jyllandsposten har haft i deres avis engang i september sidste år og som har "krænket" store dele af den muslimske verden. Det har ført til alle disse boykotninger osv...

Mit spørgsmål er. Hvad er jeres holdning til dette? Og hvad tror i kunne løse problemet/problemerne?

Fornuft
Fornuft

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 30-01-2006 11:34

nu ved jeg godt dette kan misforstås til noget racime men sådan forhålder det sig ikke!
jeg er sådan rimelig "satanist" agtig i forhold til regelion jeg har ikke noget imod det da jeg syndes alt tro af sådan en slags burte af skaffes da det indeholder fx. at man ikke må tænke på sig selv og ikke må dræbe (ikke fordi jeg nogen siden kunne finde paa at draabe!!!) men saa kommer mand ikke i himlen men i staedet i helvet og alle mulige andre ting som man ikke maa vis man er det ende eller det andet saa Ateist det skal man holde sig til.

men for at svare paa spoesmaalet saa svarer jeg er ligeglad


Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 30-01-2006 11:49

MR. Vandsted skrev:


men for at svare paa spoesmaalet saa svarer jeg er ligeglad



hvordan kan du være ligeglad når disse tegninger nu er skyld i at store danske firmaer miste adskillige millioner kr hver dag?
Vi skal jo finde en måde at løse problemet på. Religiøs overbevisning tror jeg ikk har den helt store rolle i denne sag. Jo, vi har krænket en af deres religions hoved personer, men så er der ikk meget mere religion i det...


Monzii
Monzii

16
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 30-01-2006 12:13 - Redigeret 30-01-2006 12:15

Muslimerne vil jo gerne have at Danmark siger undskyld .. men det er sgu da lige omvendt. Smiley Det er da dem der skal sige undskyld, for at have løjet om Danmark, i alle mulige lande! Smiley Jeg har en masse muslimske venner, så det ville være lidt underligt at være racist .. men ... grr hvorfor kan de ikke bare lade os være, 'vi' tegnede jo de tegninger for at se om vi overhovedet havde ytringsfrihed .. også flipper de bare ud ... Det giver dem da ikke ret til at lyve om Danmark! De er bare ude på at overtage verden, de svin.. undskyld! Smiley (Håber ikke det har stødt nogen, og hvis, så var det hvert fald ikke min mening) Jeg ved ikke hvad vi skal gøre, men hvis de bare lader vær med at bombe Danmark, så er jeg tilfreds. Smiley Smiley


Container
Container

259
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 30-01-2006 12:58

De må tage sig sammen... dem der føler sig stødt af de tegninger. Ingen ska sige undeskyld og vis der kommer en undskyldning frem fra nogle så vil jeg for evigt se ned på dem som dem der tilsidesatte de danske værdier for ussel mammon. vis de har lyst til at boykotte danmark er det deres problem! for en gang skyld støtter jeg Anders Fogh...

Tag jer sammen og lev!


Jeppe
Jeppe

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 30-01-2006 13:04

Vi bør sige undskyld.. alt andet er barnlig stædighed.
Det svarer til hvis de f.eks. bragte satiriske billeder i deres aviser f.eks. af den danske dronning der bliver pullet i røven.. I såfald ville Danmark ligeledes forlange en undskyldning.

Derudover har jeg det ikke specielt godt med at lille Danmark skal være forhadt i den del af verden. De er syge.


J3pseN
J3pseN

130
Offline
Level: 8 (Pirahna Plant)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 30-01-2006 13:16

Jeg synes det er vores fejl. Vi burde ikke tegne den slags. Vi ved jo godt at det ville være hårdt for dem at se, hvorfor gør vi det så?

Vi brude sige undskyl til dem og bag efter hænge pia kerskov (Eller hvordan hindes navn nu staves?)


Di@blo
Di@blo

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 30-01-2006 13:36

For muslimer er det en grundlæggende ting, at man ikke afbilder Muhammed. Det svarer til, at man generer jøderne ved at tisse op ad grædemuren i Jerusalem.

Så har man noget at tænke over, og hvorfor det er blevet så stort som det nu er blevet.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 30-01-2006 14:27

jeg synes den er skide svær den her. Fra starten af burde Jyllandsposten nok selv have sagt noget i retning af "Vi er Kede af hvis vi stødte nogen. Vi har ytringsfrihed her i Danmark. Meningen var at skabe opmærksomhed. Ikke at støde en masse mennesker" Det havde været en fin måde at sige undskyld på.

Der hvor den er kørt ud nu er der bare ingen vej tilbage. Jeg mener på ingen måde at Danmarks statsminister eller andre offentlige personer skal undskylde for de tegninger. Vi har Ytringsfrihed her i landet. Hvis de mener Jyllandsposten er gået for langt må de hive dem i retten.

For min skyld kan de hade Danmark så meget de vil. De viser helt klart de intet forhold har til demokrati og ytringsfrihed. Under samtaler med reagrings overhoveder fra mellem østen har Fogh og Per Stig Møller forklaret at man som statsoverhoved ikke har nogen bemyndigelse til at straffe pressen. De lytte men forstår det ikke. De er vant til at kunne styre deres presse og kan ikke acceptere det ikke er sådan her.

Problemer er selvfølgelig at vi er en mere overkommelig fjende end USA. Og jeg tvivler ikke på vi kan risikere meget mere end en smule boycut af vores varer i de lande. Man hvis vi pludselig giver køb på Ytringsfriheden. Hvad bliver det så næste gang? I min verden eksistere der ikke den pris der ikke er værd at betale for ytringsfriheden. Danmark må vise format og nosser for en gang skyld. Og så må vi håbe det kun bliver ved trusler og ikke ender med at danskere mister livet pga nogle skide tegninger!

Ville ønske Jyllandsposten havde tænkt sig mere om fra starten af. For selvom der er ytringsfrihed er det ok at bruge hovedet.


KOS-MOS
KOS-MOS

36
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 30-01-2006 14:48

jeg kunne ikke sige det bedre selv Zøvnig... du tog ordene ud af munden på mig der... jeg giver dig 200% ret Smiley


GoOby
GoOby

3330
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 30-01-2006 14:50

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til det.. Jeg kan ikke sætte ord på det..
Men det er lidt forsent nu at sige undskyld.. !


Kaptajn Knudsen
Kaptajn Knudsen

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 30-01-2006 14:53

I mine øjne er problemet lige netop at det kun er Norge der er bakket om omkring os. Alle andre lande virker handlingslammede og når Danmark står alene mod mellemøsten er vi ikke nogen nævneværdig modstander...

Vidste i for eksempel at man i USA i flere tilfælde har lavet tegninger af Mohammed - han har blandt andet optrådt i South Park.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 30-01-2006 15:04

Det vidste jeg faktisk ikke de hade.
Men igen. Danmark er en mere overkommelig modtander end USA. Og spørgsmålet er om ikke det lige netop er det der er problemer. Mellem østen er presset og har brug for en fælles fjende. Her er vi ved at indtage en meget uheldig rolle.


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2708
Online
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 30-01-2006 17:27

JP har lavet fejlen, derfor må de tage ansvar og sige undskyld. Det kan ikke passe, at de skal have lov til at provokere deres tro med de tegninger, og derefter slippe godt fra det.

"Jamen, det er ytringsfrihed!". Ytringsfrihed er blevet et skjold i denne diskussion for at forsvarer det, og den spiller egentlig ingen rolle i resultatet. Siger jeg til en ven, at han er en dum idiot, har jeg ret til det - resultatet bliver bare, at det forhold bliver utrolig dårligt og svært at rette op på bagefter. Ligeledes har JP ret til at bringe tegningerne, men vi får kun dårlig respons på dem fra Mellemøsten, derfor bliver deres tanker om DK meget dårlige fremover pga. JP's dumhed. Det går nu ud over Arla og Novo Nordisk.

Der er ingen grund til at pirre, når vi ved hvad det kan føre til. Men det har JP og regeringen åbentbart ikke fattet, og en undskyldning burde være på sin plads, når man har lavet en fejl.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 30-01-2006 17:42 - Redigeret 30-01-2006 17:42

Hvordan skal den danske regering kunne undskylde at en dansk avis bringer nogle tegninger? Saudi-Arabien vil have at Fogh skal irettesætte eller straffe Jyllands-posten for de tegninger. Det hverken kan eller må han ifølge den danske lovgivning da Jyllands-posten ikke har brudt nogen lov.

Skal vi pludselig tilside sætte dansk lovgivning fordi andre lande ikke bryder som om nogle tegninger? Og hvis du svare ja. Hvor stopper det så henne?

Vi er stadig enig i at Jyllands-posten bør påtage sig et ansvar her. Tror bare det er for sent nu. De burde have været meget hurtigere ude og komme med en eller anden form for undskyldning.


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2708
Online
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 30-01-2006 17:56

Zøvnig skrev:
Skal vi pludselig tilside sætte dansk lovgivning fordi andre lande ikke bryder som om nogle tegninger? Og hvis du svare ja. Hvor stopper det så henne?



Skal vi have en fornærmelse siddende på os, som i værste fald kan koste meget, både i kroner og måske senere i menneskeliv, hvis dette udvikler sig til religiøs krig..?
Hvor det stopper henne ved jeg ikke, det ved ingen. Men balancen her ligger mellem loven og den logiske handling, altså ytringsfriheden og hvad der er klogest diplomatisk. Jeg tror ingen vil være uvenner med nogen, hverken underboen eller hele Mellemøsten, derfor er det utrolig dumt at pirre uprovokeret med de tegninger.

Anders Fogh har forholdt sig passiv i den her sag, i stedet for at gribe ind og komme med en undskyldning på landets vegne. Det er ikke alle, der er lige stolte at det her, og jeg håber da, at langt størstedelen helst ville være foruden.