LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#151 - Skrevet 28-01-2014 03:12

Han tegnede 1-6 og havde så en kort pause. Han kom tilbage og tegnede 9-12, men stoppede derefter for at arbejde på Superman Unchained.


AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#152 - Skrevet 28-01-2014 11:11

All righty - så må jeg have fat i den serie i stedet - thanks! Smiley


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#153 - Skrevet 28-01-2014 15:29

Den er ikke samlet i en trade endnu, og DC plejer at bruge latterligt langt tid på at samle sine værker. Der er ingen officiel releasedato på den, men ud fra DC's tidligere trades og den tid det har taget at udgive dem, regner folk frem til at Superman Unchained volume 1 skulle ramme engang til sommer.

Endnu en bog af Jim Lee, Batman Hush. Jeg har hørt at den skulle være en af de bedste Batman historier i nyere tid, og den er tegnet fra start til slut af Jim Lee.
Bare hold dig fra All-Stars Batman and Robin. Ikke engang Jim Lee's tegninger kan redde det møg.

Og nu, mig selv. har fået købt og læst Indestructable Hulk Volume 2 og Captain America Castaway in Dimension Z volume 1.
Hulk har det bedste setup jeg nogensinde har set i en Hulk historie. Bruce Banner har bare accepteret at Hulk er en uhelbredelig, kronisk sygdom, og vælger i stedet for at lære at leve med det. Det gør han så, ved at indgå en aftale med S.H.I.E.L.D.
For at rette op på den skade han gør som Hulk, og for at redde hans videnskabelige navn som altid bliver overset til fordel for Tony Stark og Reed Richards, så betaler S.H.I.E.L.D. for et laboratorium, assistenter, og alle de redskaber han skal bruge for at bringe nye idéer til live. Til gengæld, når Banner raser ud til bliver til Hulk, så skal S.H.I.E.L.D. bare smide ham ned i en terroristbase eller noget, og rydde op når han er færdig.

Jeg elsker det setup, men selve bogen er meget typisk superhelte affære. De kunne også lige så godt kalde den "Hulk Team-Up", siden den første halvdel er brugt sammen med Thor, og den anden halvdel er brugt sammen med DareDevil. Ah well, ikke banebrydende writing eller tegninger, men det er underholdene tegneserie sjov.

Captain America er noget bedre. Igennem jagten på en ond videnskabsmand, finder Cap sig i et ødeland hvor alting kan og vil dræbe ham. Vi snakker mutanter, ekstremt vejr der kan ændre sig på sekunder, stjerner på himlen der aldrig bliver det samme sted, farligt terræn, hele skidtet. Og oven i alt det, skal han beskytte en baby som han redder fra den førnævnte videnskabsmand. Knægten vokser så op, og Captain America bliver adoptivfar for ham, i noget der minder om en satanistisk Fallout mod.

Og John Romita Jr.'s tegninger fuldender sgu oplevelsen.



AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#154 - Skrevet 28-01-2014 15:48

^Ja, Hush er mega nice - det var den der introducerede mig til Jim Lee's arbejde Smiley Kan klart anbefales!

Personligt har jeg aldrig været særlig vil med Romita Jr. - hans streg er lidt for firkantet og klodset, til min smag - men det lyder som en nice historie Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#155 - Skrevet 29-01-2014 19:53 - Redigeret 29-01-2014 19:59

Shajita skrev:
Igennem jagten på en ond videnskabsmand, finder Cap sig i et ødeland hvor alting kan og vil dræbe ham. Vi snakker mutanter, ekstremt vejr der kan ændre sig på sekunder, stjerner på himlen der aldrig bliver det samme sted, farligt terræn, hele skidtet. Og oven i alt det, skal han beskytte en baby som han redder fra den førnævnte videnskabsmand. Knægten vokser så op, og Captain America bliver adoptivfar for ham, i noget der minder om en satanistisk Fallout mod.

Og John Romita Jr.'s tegninger fuldender sgu oplevelsen.


Med den beskrivelse kan jeg som Metroid Prime-fan næsten ikke lade være med at få associationer til Dark Aether i Metroid Prime 2: Echoes. Grundideen om en meget fjendtlig og fremmed verden har dog nok været brugt på forskellige måder i andre historier før.


Jeg har overhovedet ikke styr på mange af de kendte tegnere i mainstream tegneserier, men må erkende at mange af de tegninger man ser fra dem på en måde nok følger en højere standard i forhold til mange "indie" tegneserier. Kingdom Come er nok noget af det flotteste jeg har set i en tegneserie og selv om jeg generelt ikke interesserer mig så meget for den type superheltefortællinger, kunne det visuelle alene nærmest tiltale mig ved den historie.



Med det sagt vil jeg bestemt heller ikke kimse af hvad f.eks. Bill Sienkiewicz præsterede med de 2 eneste numre af Alan Moore's Big Numbers, før han måtte opgive den store opgave manden med det store skæg havde givet ham.



Big Numbers blev desværre aldrig færdiggjort, hvilket er noget af en skam, taget i betragtning af at Moore kaldte det for et muligt hovedværk for hans karriere.

Overordnet set er jeg mest af alt interesseret i en tegneserie som helhed. For mit vedkommende behøver et koncept ikke at være tegnet pænt, så længe det er tegnet på en måde der kommunikerer det effektivt. Lidt pænt at kigge på skader dog ikke Smiley


AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#156 - Skrevet 30-01-2014 13:32

^Er det ikke Alex Ross (som bl.a. har illustreret Marvels), som har tegnet Kingdom Come? Han har en helt fantastisk grafisk stil, synes jeg Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#157 - Skrevet 30-01-2014 16:53

Det ser ud til at han både tegnede og var med til at skrive miniserien. Rigtig flotte sager må man sige Smiley

Ellers er min yndlingstegner muligvis Stephen Bissette fra Alan Moore's Swamp Thing-forløb, selv om han er berygtet for at arbejde langsomt. I følge ham selv tog det omkring 5 uger for ham at tegne et månedligt hæfte, så det er ikke så mærkeligt at andre tegnere måtte give en hånd med ind i mellem.



Har I nogle personlige favoritter, når det gælder tegnere?


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#158 - Skrevet 30-01-2014 17:18 - Redigeret 30-01-2014 17:24

^ Oh hell yeah. Jeg er som sagt glad John Romita Jr., men der er også:
Francis Manapul som tegner og Brian Buccellato som farvelægger er en amazing combo. Desværre forlader de Flash serien efter et amazing run (Smiley) men de slår sig sammen igen for at arbejde på Detective Comics. (Smiley)

Så er der den fantastiske Greg Capullo.



Cliff Chiang



Og min absolutte favorit, Joe Madureira, som du måske kender som lead artisten bag THQ's Darksiders serie.




Og et billede fra hans nyeste projekt, Inhuman


Jeg kunne dø for den mands blyant.


JOEP
JOEP

74469
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#159 - Skrevet 30-01-2014 21:21

Jævnt lækre billeder!


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#160 - Skrevet 01-02-2014 13:59

Der er en imponerende masse detaljer og bevægelse i de Flash-paneler.

Jeg kender forresten en smule til Joe Madureira, da jeg i en auktion engang fandt en komplet samling af hans serie, Battle Chasers - jeg vandt den dog ikke. Tilsyneladende var den en af de mest populære tegneserier fra sidst i 90'erne som jeg forstår det.


AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#161 - Skrevet 01-02-2014 16:14

Udover Cliff Chiang, som ser lidt for simpel ud til min smag, så ser alle tegnere ud til virkelig at kunne deres kram. Især ser Madureira ud til at være super fleksibel i sin stil, hvilket altid er nice.


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#162 - Skrevet 02-02-2014 15:32

Det der fantastiske øjeblik når man finder ud af, at Superman var den første superhelt publiceret på dansk.
Det der frygtelige øjeblik, når man finder ud af at DareDevil var den anden.


JOEP
JOEP

74469
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#163 - Skrevet 02-02-2014 16:19

Daredevil? Det var lige godt pokkers!


AND
AND

599
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#164 - Skrevet 02-02-2014 18:04

Synes faktisk at nogle Daredevil-tegneserier var ganske fornuftige - Electra-sagaen og nogle af '90er udgivelserne, i hvert fald.


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#165 - Skrevet 03-02-2014 05:09 - Redigeret 03-02-2014 05:15

Jeg synes at Elektra Assassin er super stærk, men det skyldes måske i høj grad Bill Sienkiewicz og i mindre grad Frank Miller. Jeg har ikke læst andet med Elektra, da lige netop Assassin er helt eminent. Jeg aner dog ikke om kvaliteten af genoptrykket er god eller dårlig, desværre.

Men med tiden har jeg det mere og mere anstrengt med Daredevil... Born Again bindet føles som The Dark Knight Returns vol 1,02. Og The Man Without Fear er både grimt tegnet og bare ret kedelig, synes jeg.

Så Elektra all the way.

Når det kommer til tegnere så Sienkiewicz faktisk et godt bud på min favorit tegner, da jeg lidt føler at han lægger stien for mange af de andre tegnere, som jeg er svært glad for. Dave McKean er et eksempel på det blandt andre.

Ellers er to af de flotteste tegneserie jeg har læst henholdvis Volume 10 af Sandman serien - også kaldet The Wake.

Tegneren er Michael Zulli.

Her er et eksempel fra The Wake.



Jeg måtte grave lidt for ikke at lave en enorm spoiler, så hvis man har en intention om at læse Sandman, vil jeg blot anbefale at man køber serien langsomt og læser den volume for volume, i stedet for at google dette, da mange af billede resultaterne umiddelbart er de sidste sider.

Så I må nøjes med overstående enkeltstående tilfælde.

Ellers er jeg stadig meget imponeret over Scott Hamptons illustrationer til den første historie i Lucifer serien.

Her er en side.



PS: Vi mangler lige lidt Bill og lidt Dave inden, at jeg afslutter dette.

Bill Sienkiewicz og lidt fra Elektra Assassin.



Dave McKean. Her med et eksempel fra Black Orchid.



PPS: MOEBIUS for satan! Det er helt pinligt, at jeg har glemt ham. Han er vel nok den største tegneserie tegner nogensinde.

Her med et eksempel fra Eyes of a Cat.