Nintendo World Championsh...

Minecraft fejrer 15 års ...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

Amiibo!

Paper Mario: The Thousand...

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

eSport stadig ikke anerkendt som sportsgren

eSport stadig ikke anerkendt som sportsgren

Skrevet af Ossipoff - 30-12-2009 15:37

Landets to største politiske partier, Socialdemokraterne og Venstre, så gerne, at eSport blev en accepteret sportsgren i Danmark. Danmarks Idræts-Forbund forbund spænder imidlertid ben og nægter at acceptere eSport. Det betyder, at arrangementer og foreninger med grundlag i eSport, står meget dårligt stillet overfor at modtage økonomisk støtte.

Ellen Trane Nørby fra Venstre mener, at eSport stadig ses som en negativ ting i Danmark. Hun mener, at man skal se det på ligefod med enhver anden sportsgren, sådan, at en gruppe spillere kan søge økonomisk støtte til lokaler, da det er med til at skabe det samme sociale holdepunkt som anerkendte sportsgrene.

Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund, mener derimod, at der skal være et element af fysisk udfoldelse, før man kan kalde noget en sportsgren. Dart, er f.eks. en anerkendt sportsgren hos Danmarks Idræts-Forbund, som Niels Nygaard mener er mere fysisk krævende end eSport.

eSport bliver stadig mere populært, også inden for konsolverdenen. Således blev der i påsken 2009 afholdt Copenhagen eSport Challenge i Tivoli, København, med økonomisk støtte fra Københavns Kommune. Også N-club var en del af dette event, og arrangerede ligeledes i september 2009 Wii eSport Aalborg.

N-club følger sagen og håber på, at Niels Nygaard får øjnene op for de alternative former for eSport, som eksempelvis Wii tilbyder.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

02-01-2010 17:34

Ja, netop.

AND: Naturligvis adskiller eSport sig fra diverse andre sportsgrene. Deraf navnet eSport. Men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke er en sport? Det opfylder, såvidt jeg kan se, fint kravene for, hvad der kan karakteriseres som en sport. Ja, det foregår inde bag en skærm, men hvor står der, at det er forbudt?
0
1ups givet

#2 - MetteT

Level: 5 (Cheep)

30-12-2009 15:59

jaaaaaa esport skal helt sikkert anderkerkendes som sportsgren.
Det er så hårdt at spille wii.
Jeg har også hørt om nogen der har fået sports skader af for meget sports spil på wiien. Det må da være bevis nok på det er en sport.
0
1ups givet

#3 - aidbit

Level: 27 (Beetle)

30-12-2009 16:06

Niels Nygaard, nu må du snart træde ned ad gymnastikbolden og åbne øjnene for dagens elitesportsudøveres krævende sportsdisipliner som eSport og Skaksport, der kræver lidt mere end at lave en baglæns kolbøtte!
0
1ups givet

#4 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

30-12-2009 16:24

Niels Nygaard er jo et fortidslevn, på linie med diverse dinoer.. Hans opfattelse er i hvert fald lige så forstenet. Såvidt jeg ved, har man bevist vigtigheden af eksempelvis god form, inden for skakverden.
I de lange turneringer falder skarpheden simpelthen ofte, hvis ikke man har en god form. Desuden er hånd- øje koordination også en enorm del af det meste sport, og det er der jo masser af i eSport. Hvad end det er skyde eller kampspil.

Det er en ommer, Niels Nygaard.
0
1ups givet

#5 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

30-12-2009 16:25

@Abild, og sjovt nok, så er skak heller ikke en anerkendt sportsgren, så vidt jeg kan forstå kilden. Det er også over min forstand.
0
1ups givet

#6 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

30-12-2009 16:27

Nå ja, for dart er bare så hårdt krævende rent fysisk.

... Jeg kan et eller andet sted godt forstå at det ikke kan blive anerkendt som en sportsgren, men det giver ikke nogen mening.
0
1ups givet

#7 - Foxy_Lady

Level: 2 (Keese)

30-12-2009 16:42

Jeg synes ikke det er en sport... Men derfor burde man da godt kunne søge tilskud til lokaler osv. i en eller anden forening.
0
1ups givet

#8 - Kristian Mols

Level: ()

30-12-2009 16:42

jeg må indrømme at jeg heler ikke ser esport som en sportsgren, mere som en hobby. Ser heller ikke estævner som sportskonkurencer, men mere som kulturelle samlingsteder, det burde man så kunne søge støtte til, men en sport....... nej
0
1ups givet

#9 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

30-12-2009 17:23

Af nysgerrighed, hvorfor ser I ikke eSport som en sportsgren? Hvad er forskellen på at spille dart, og på at spille eksempelvis WarCraft eller CounterStrike på elite-plan? Smiley
0
1ups givet

#10 - Grauling

Level: 23 (Skree)

30-12-2009 17:29

Til alle der ikke synes eSport er en sport synes jeg i skal begynde at se forskellen på at game et par timer om ugen eller at game mindst 10 timer hver dag. Når man kommer op på det der eilite-plan som Henrik snakker om så begynder det altså være lidt mere end BARE en hobby. men nu skal vi også tænkte på den mennesker der spiller dart mere end 10 timer om dagen <_<..nå nej.
0
1ups givet

#11 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

30-12-2009 17:49

Ikke at jeg synes det er vigtig om det bliver kaldt en sport eller ej medmindre det kan gøre fænomenet mere udbredt end jeg lige tror, men eSport (i hvert fald inden for de fleste spil) er meget mere fysisk krævende end dart. Og det samme vil jeg mene gælder for skak, i hvert fald for det hvor de kun får meget kort tænketid og skal lave træk hele tiden.

Og jeg mener ikke bare det med at skarpheden/koncentrationen kan falde hvis man ikke er i god form, men ens hænder arbejder langt mere på disse områder end dart (og hænder/arme er det eneste der arbejder i nogen af spillene). Da jeg spillede mkds har jeg flere gange prøvet hvor at jeg fik svært ved at spille et helt løb mens jeg snakede på lange baner fordi jeg ville blive træt i armen af det (derfor kunne jeg godt li' lange baner med kanoner i eller kortere baner). Det krævede at jeg havde spillet i noget tid inden det virkelig kunne mærkes, men ikke desto mindre kunne det altså mærkes i armen efter noget tid. Og i spil som ssbm (for lige at nævne et andet jeg kender) skal man på top niveau laver rimelig mange inputs per minut, og det skulle vidst være endnu værere inden for et vidst pc spil (mener det er starcraft?). Dart skal du bare lave et par enkelte kast. Samme omkring bowling og curling (for den der kaster anyway) hvilket vidst også tæller som sportsgrene.

Så ja han er jo sådan set bare enten dum/uvidende eller simpelthen for konservativ til at kunne anerkende det og prøver derfor på at finde på dårlige undskyldninger. Fjern disse virkelig ikke fysiske sportsgrene hvis du mener eSports ikke er fysisk nok.
0
1ups givet

#12 - Mikkel Larsen

Level: 1 (Goomba)

30-12-2009 19:51

Sport-ordet er bare blevet et alt for bredt ord, that's it.
0
1ups givet

#13 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

30-12-2009 20:55

Haha, det er jo ikke en sport!

Forstår godt at det ikke er en sport. Det er jo virtuelt. Det forgår jo ikke virkeligt. Bare inde i en skærm. Så nej, det er, og bliver ikke en sport.

Prøv at tænk hvis man spurgte en om dette: Random Guy 1 "Dyrker du sport?". Random Guy 2: "Ja, mindst 15 timer om ugen", Random Guy 1: "Wow! Det må være hårdt, hvad er det?" Random guy 1: "Tekken på eliteplan"

Whaaaat..
0
1ups givet

#14 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

30-12-2009 20:58

Men powerful så må du jo så også være enig i at ting som dart heller ikke skal være en sport det er mere der problemet (for mig) ligger Smiley
Manden har simpelthen ikke gidet at tage seriøs stilling til det (set folk spille på eliteplan) og gidet at give det en chance hvis han kommer med påstande om at dart er mere fysisk krævende.

Det eneste der skulle gøre det mere hårdt en skak eller eSports er at mange ikke vælger at sidde ned til det (dog tror jeg ikke der er en regel om det), men selv med det taget i betragtning vil jeg vove at påstå at gaming er mere hårdt fysisk end dart Smiley

Og du skal simpelthen også huske på at det kommer an på hvilket niveau du spiller på. Jeg er ret sikker på at der er mange spil der rent faktisk ER hårdt at spille på elite niveau i flere timer (allerede eksempelvis mariokart DS). Ligesom det også gælder mere almindelig sport. Volleyball og bordtennis er gode eksempler på sportsgrene som jeg er sikker på du vil mene er rigtig sport som ikke er hårdt på lavt niveau.
0
1ups givet

#15 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

30-12-2009 21:46

Jeg har svært ved ikke at se eSport som en sport. Jeg synes, som Stelzig, at skak og dart er gode eksempler.

Vi kan også prøve helt at udelukke eSport, og snakke om skak vs. dart. Dart er sport, skak er ikke. Kan I finde forskellene på det? Jeg kan nemlig ikke. Begge kræver koncentration, begge er spil som handler om dygtighed og begge kræver cirka samme fysiske udfoldelse.

Spørgsmålet er måske snarere; hvad definerer hvad sport er? Hvordan kan vi sige, at dart er sport, men skak ikke er? Handler det ikke bare om, at mange folk har nogle prædefinerede opfattelser af konceptet sport?

@Stelzig
Nu spillede jeg i en kort periode bordtennis, og jeg vil nu nok mene, at det er hårdt på lavere niveau også, som fysisk udfoldelse. Man bevæger sig forholdsvis meget, omend indenfor en lille radius Smiley
0
1ups givet

#16 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

30-12-2009 22:04

Henrik: Nu spillede/gik jeg også selv (til) bordtennis i 3-4 år så det ved jeg godt Smiley
Ikke desto mindre vil jeg også mene at gaming på højt nok niveau er lige så hårdt som bordtennis på lavere niveau. Men det var nu mest for at sammenligne med det faktum at ting altså ikke er lige så lidt krævende på højt niveau som på lavt, og det gælder også for gaming. Jeg har nemlig indtrykket af at mange (inklusiv powerful) som ser det som så lidt fysisk som Niels Nygaard åbenbart gør forestiller sig at de selv spiller med maks ydeevne og det gør de ikke.
0
1ups givet

#17 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

30-12-2009 22:41

Har du gået til bordtennis Lars xD .. ?

Nævnte du da ikke da vi planlagde en lille turnering til CGC2 Smiley

Jeg forstår ikke argumentet med, at det skal foregå i virkeligheden Smiley
Det er jo netop eSport Smiley
Jeg synes det er helt legitimt, da mange spil opfylder de krav, der er til andre sportsgrene. Ergo er der jo ingen god grund til det. Der er heller ikke en eneste i denne tråd, no offence, der har fremført et ordentligt argument for (IMO), hvorfor det ikke burde anerkendes.
0
1ups givet

#18 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

30-12-2009 22:47

Fordi jeg ikke gad spille abild.

Ingne bordtennis, smash. Smiley

Måske jeg tager mit bat med næste gang (eller mine bat... Har faktisk 2 og det ene er sygt godt. Specielt for hvor dårlig jeg er xD) hvis i vil have en bordtennis turnering igen lol. Men i skal ikke regne med at jeg vinder, for jeg var ikke specielt god (selvom jeg har vundet et trofæ i en turnering omkring mit niveau engang lol. En af mine venner som er meget bedre end mig fik kun en andenplads i hans gruppe fordi han var "seedet" i en langt sværere pulje haha) og det er nu nogle år siden jeg har rørt spillet. Det eneste jeg sådan var lidt god til var at returnere smashes som de fleste jeg spillede imod til træf og sådan ikke forventede og derfor oftest ikke kunne modtage Smiley
0
1ups givet

#19 - Kristian Mols

Level: ()

30-12-2009 23:24

som powerfulll så klogt siger esport er virtuelt det foregår på en skærm ergo er det ikke en sport, sport er noget fysisk IMO.

Skak er et spil da det kræver hjerne, alle kan spille skak uanset deres fysik, det er i hovedet konkurencen bliver afgjort.

Dart derimod kræver fysisk intelligens og at man træner hænder arme og øjne (og hvad der nu ellers bruges.) det giver måske ikke den store svedetur, men det afgøres ved hvem der kan mest "fysisk"


0
1ups givet

#20 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

30-12-2009 23:35

^lmao er det eneste passende svar her. Du må åbenbart have misset abilds øje-hånd koordination indlæg (medmindre du selvfølgelig allerede har afvist det på grund af det "kloge" argument med at det at elektronik er indblandet = ikke sport og 100% ingen fysik selvfølgelig...). Denne "fysiske intelligens" er lige så, hvis ikke mere vigtig i eSports. Specielt i visse spil. Skak vil jeg ikke kommentere for meget på, men i hvert fald øjne skal i den grad også trænes hvis man skal spille den form for lynskak som jeg nævnte. Ens ydre fysiske form kan bestemt være elendig selvom du kan ramme 3x20 i dart hele tiden. Ligesom med bowling og at score 300 hele tiden. Dit argument holder ikke

Btw, for at tage et spil som helt bestemt kræver mere fysisk end dart og som de fleste må kunne forstå: Guitar hero.

kthx.

(ja det spil er baseret på at spille musik... Og? Mange spil er præcis ligeså krævende. Nogle mere)
0
1ups givet

#21 - Kristian Mols

Level: ()

31-12-2009 00:12

Ens ydre fysiske form kan bestemt være elendig selvom du kan ramme 3x20 i dart hele tiden. Ligesom med bowling og at score 300 hele tiden. Dit argument holder ikkeJaja men sådan er det jo med alle sportsgrene, man er nød til at have et vidst talent indenfor whatever sport man nu snakker om du kan jo også have verdens bedste fysiske form og stadig være ekstremt dårlig til fodbold/gymnastik etc.

Jeg vil ikke afskrive dine argumenter men jeg kan ikke se hvorfor mine ikke er ligesågode.

Problemet ligger dog nok "desværre" i politik og holdninger. Danmarks idræts støttesøjle er jo at idræt er noget man dyrker for at komme i bedre form og leve sundere. Sundhed spiller altså en stor rolle i sportens verden og let's face it, langt hovedparten af al esport gavner ikke din sundhed på nogen måde. Hvis man godkendte esport som en idræt ville man så sende et signal om at det er ok at dyrke det som et alternativ til "sund" sport, hvilke dansk idrætsforening for alt i verden vil undgå. Det ligger simpelthen i ledelsens grundholdning og en sådan en er meget svær at rykke med.

Så er der spørgsmålet om hvorvidt dart er sport eller ej... Altså nu tror jeg dart er et ret enestående eksempel og jeg tvivler på at der kan findes flere så "passive" sportsgrene på DGI's liste over de der kan søge støtte, men dart slap åbenbart igennem nåleøjet da listen blev lavet, hvad argumentet var ved jeg ikke men der har sikkert været et.

Personligt mener jeg at esport bør anerkendes som hvad det er... ikke sport men "esport" det burde altså være en kategori for sig IMO.

0
1ups givet

#22 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

31-12-2009 00:56

Enig i det sidste, men det brude have samme muligheder for støtte, som al anden sport. eSport er naturligvis noget andet, deraf "e", men derfor er det vel lige så berettiget?
Og hvis det med sund sport skal give mening, så, som du nævner, burde dart smides ud med det samme. Så det argument giver jeg ikke det store for, da det åbenbart så kun gælder for de "forkerte" sportsgrene (skak, eSport mm.).

Stelzig: Vi bliver altså nødt til at spille ldit næste gang. Jeg var helelr ikke noget talent, har dog også vundet et klubmesterskab i den "dårlige" røkke engang. Og til nogle regionale mesterskaber blev jeg vist nummer to eller tre i B-gruppen engang. Det var ok, men jeg blev aldrig rigtig god Smiley

Hmm.. Så har næsten halvdelen af vores smashcommunity faktisk gået til bordtennis xD .. Lidt spøjst..

EDIT: Tjekkede lige wikipedia, bare for sjov. Har ikke læst det hele, men har ikke fundet noget, hvor der står, at sport skal foregå i virkeligheden, eller være specielt fysisk aktivt.

"Sport is an activity that is governed by a set of rules or customs and often engaged in competitively. Sports commonly refer to activities where the physical capabilities of the competitor are the sole or primary determinant of the outcome (winning or losing), but the term is also used to include activities such as mind sports (a common name for some card games and board games with little to no element of chance) and motor sports where mental acuity or equipment quality are major factors. Sport is commonly defined as an organized, competitive and skillful physical activity requiring commitment and fair play. Some view sports as differing from games based on the fact that there are usually higher levels of organization and profit (not always monetary) involved in sports. Accurate records are kept and updated for most sports at the highest levels, while failures and accomplishments are widely announced in sport news."

http://en.wikipedia.org/wiki/Sport


0
1ups givet

#23 - Jonas

Level: 15 (Geega)

31-12-2009 03:21

Jeg synes da bestemt, at e-sport kan kaldes en sport, da det er en konkurrence mellem to eller flere spillere eller hold under ordnede forhold. Ligesom alle andre sportsgrene kræver det lang tids øvelse og mentalt overskud for at man kan blive god til det.

Bemærk, at der er en forskel på 'idræt' og 'sport'. Jeg skulle mene, at idræt indebærer fysisk udfoldelse, mens sport i princippet kan være en hvilken som helst konkurrencemæssig aktivitet. Nu hvor Dansk Idrætsforbund har valgt det navn, de nu engang har, er det vel på et eller andet plan fair nok, at de ikke vil støtte e-sport, men eh...
0
1ups givet

#24 - Kristian Mols

Level: ()

31-12-2009 09:47

Abild, nu er det så Wikipedias retningslinie, DGI har åbenbart en andre krav, disse opfyldes åbenbart af dart men ikke af esport, jeg kan da sagtens se at dart ikke er særlig sund motion men "sporten" opfylder åbenbart nogle kriterier som esport så åbenbart ikke gør.
Om det så er rigtigt eller forkert vil jeg ikke sige noget om.
0
1ups givet

#25 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

31-12-2009 12:49

Synes ikke esport er en "rigtig" sport.
0
1ups givet

#26 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

31-12-2009 12:55

Men hvorfor, The L? Vi savner stadig gode argumenter Smiley
0
1ups givet

#27 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

31-12-2009 16:40

Ja netop. Jeg kunne lige så godt sige, at jeg ikke synes, at motorsport er en rigtig sport. Den eksisterede jo ikke i det antikke Grækenland.
Der er altid kommet nye sportsgrene til, i takt med udviklingen. eSport er så bare det nyeste skud på stammen, det er helt neturligt, når man ser på, hvor udbredt videospil efterhånden er. Ikke at anerkende det, er blot at forhale den proces, der er i gang.

Kristian Mols: Ja åbenbart, men jeg opponerer jo også netop imod DGI? JEg synes de er en flok paphatte. De har et forskruet syn på begrebet sport i et moderne samfund. Men det ændrer sig vel også med tiden.

0
1ups givet

#28 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

02-01-2010 00:04

Har ikke andet at tilføje end det, der er tilføjet Smiley Hellere e-sport som en kategori for sig selv.
0
1ups givet

#29 - Abild

Level: 9 (Bob-omb)

02-01-2010 01:00

Ja, det tror jeg sådan set også vil være det smarteste xD .. Men så kunne man jo også sagtens anerkende det, støtteforholdene kunne jo sagtens være de samme.

Vil også gerne lige indskyde, at jeg med DGI mener DIF Smiley


0
1ups givet

#30 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-01-2010 07:41

Problemet er her bare, at sålænge eSport ikke er anerkendt som en konkret sport, kan eSport ikke få del i de penge regeringen deler ud.
0
1ups givet

#31 - AND

Level: 35 (Lakitu)

02-01-2010 15:23

Ej, Nintendo er super fedt, osv. men som tidligere elitesports udøver må jeg sige at der da overhoved ikke er noget i nærheden af sportslig udøvelse over at befinde sig foran en skærm, men en remote i hånden og derigennem deltage i alle mulige simulationer af forskellige begivenheder. Skat og dart? Det er en helt anden diskussion, men faktum er at man ikke får pulsen mere op af at spille Wii eller Computer, end man gør hvis man ser en film og skal række ud efter sin sodavand. Sportsgrene hvor man skal bruge hjernen? Godt argument, men man bruger også hjernen når man skriver huskeseddel og handler ind og det er bare ikke argument nok i sig selv, til at man skulle kunne kalde noget en sportsgren.
Dart handler om teknik, mere end puls og om det så er sport eller ej, kan vi sikkert diskutere længe, men faktum er at videospil er simuleringer, modsat dart, hvilket gør en kæmpe forskel og der er altså ikke nogen der skal fortælle mig at det eksempelvis er lige så svært at spille Wii Tennis som det er at spille tennis i virkeligheden.
0
1ups givet

#32 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-01-2010 15:31

AND, nu kommer du også let uden om det ved at tage de typiske Wii eksempler på spil, men hvad med spil som Super Smash Bros. Melee, Counter-Strike, StarCraft o.lign. spil? Det er spil som jeg vil mene i mange tilfælde er mere teknisk krævende end eksempelvis Dart, som jo er en sport her i Danmark.
0
1ups givet