N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo annoncerer rekordunderskud

Skrevet af AND - 26-04-2012 12:23

Nintendo har netop offentliggjort et rekordstort underskud, på næsten tre milliarder danske kroner for det sidste finansår (april 2011 til april 2012). Således har hardwaresalget af Nintendos stationære og håndholdte konsoller ikke levet op til deres egne forventninger.

Nintendo 3DS solgte 13,51 mio. enheder på verdensplan, Wii solgte 9,84 mio. enheder, og DS-"familien" solgte 5,1 mio. enheder. Nintendo havde derimod regnet med 14 mio. 3DS'ere, 10 mio. Wii-enheder, og 5,5 mio. enheder solgt fra DS-familien. I parentes kan det bemærkes, at softwaresalg for hhv. 3DS, Wii og DS-familien endte på 36, 102,37 og 60.82 mio.

Nintendo har efterfølgende udsendt følgende erklæring:

"While [Nintendo] did post a loss for the recently completed fiscal year, the continuing momentum of the Nintendo 3DS and the global introduction of the highly-anticipated Wii U home console will drive the company back into profitability in the current year."


Hermed håber Nintendo altså på at kunne komme ud af det kommende regnskabsår med et overskud, som de i en anden udtalelse har beregnet til 1.377 millioner kroner, og dermed sætter Nintendo altså i høj grad sin lid til at den kommende Wii U, samt Nintendo 3DS, kan sørge for den indtjening.

Dette kan desværre også godt komme til at betyde, at Nintendo ikke regner med at udgive mange store titler til Wii, men i stedet vælger at fokusere på den kommende konsol, hvilket naturligvis er dårligt nyt for Wii-ejerene.

Endvidere annoncerede Nintendo at prisen på 3DS vil stige, i et forsøg på at undgå tab ved hardware. Dette sker fra og med august måned i år. Så hvis du går og overvejer en Nintendo 3DS, kan det muligvis godt betale sig at gå ud og købe den nu.

For yderligere statistiske data, tryk her.

5
1ups givet

Kommentarer:

#1 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

26-04-2012 18:29

Har skrevet en nyhed om selv samme emne, men AND var åbenbart hurtigst.

Her er min version:

Vi ved alle, hvor stor en succes Nintendo har haft med alle sine konsoller. Wii har næsten solgt 100 millioner i løbet af 6 år og Nintendo DS har solgt ca. 150 millioner i sin levetid. På trods af disse fremragende tal, fremviser Nintendo sit første driftstab nogensinde.

Følgende skriver chicagotribune.com:
"Nintendo will report on Thursday its first-ever operating loss, after estimating a 45 billion yen deficit for the business year just ended."

Dette skyldes formentligt, at deres Wii og den gamle DS ikke sælger så godt mere, hvilket også er klart. Nintendo 3DS fik også en hård start, og siden Nintendo blev nødt til at sætte prisen drastisk ned sidste år, har Nintendo ikke tjent ret meget på konsollen.

Satoru Iwata er dog positiv, og han mener, at Wii U skal sælge 10 millioner (kombineret med Wii'en) relativt kort efter den udkommer. Andre ser dog mere negativt på det:

"They have been beaten by smartphones and tablets, in particular, for consumers spending and, more importantly, time," siger David Gibson, som er en analytiker.

Dette har vi haft oppe at vende før. Skal Nintendo til at satse på noget andet end sine egne konsoller? Vi hørte tidligere, at de havde købt patent på en smart-phone-emulator, så det kan være, at de har indset, at de bliver nødt til at gå en anden retning.

Dette siger Iwata dog ikke noget om, - tværtimod:
"Satoru Iwata, blamed dismal sales on a strong yen and economic gloom in Europe. No strategic rethink or change to plans for the new Wii console, the Wii U, was necessary, he insisted." - Tim Kelly (chicagotribune.com)

Hvordan tror I at fremtiden for det tidligere kortspilfirma kommer til at se ud?


2
1ups givet

#2 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

26-04-2012 18:52

Nu mistede jeg min nyhed som skrevet andetsted, men der er en del mere i historien end dette. Der er stort underskud som beskrevet, men salget er taget til og resultatet her, er en del bedre end det man havde estimeret ved halvårsregnskabet.

Man regner fra Nintendos side også med et større underskud i begyndelsen af næste år, hvorefter det vender.

En ille detalje er, at Sonys samlede underskud for 2011 er fire gange så stort som Nintendos, så selvom det er slemt. så skal man lige læse alle detaljerne før man går helt i panik Smiley
5
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

26-04-2012 19:02

Fedt supplement, Zøvnig - ja, og også dig power499. Det er jo et stort emne, så jeg kunne forestille mig at min nyhed vil blive opdateret en del - hvis I ikke har noget i mod det, så synes jeg i hvert fald at det ville gøre den bedre, at putte begge jeres informationer ind i den også - det kan selvfølgelig også bare blive stående her i kommentarerne, så jeg ikke stjæler hele æren - hehe!Smiley
0
1ups givet

#4 - Esmun

Level: 8 (Pirahna Plant)

26-04-2012 19:09

#2 Det skal så siges at Sony bløder penge på mange flere markeder end Nintendo. Det går især skidt for deres TV-division. Det er stort set kun deres kamera-division og konsol-division der hiver penge ind.
0
1ups givet

#5 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

26-04-2012 19:14

Zøvnig >> Sonys underskud som i hele Sony?
0
1ups givet

#6 - 0

Level: 23 (Skree)

26-04-2012 19:30

Hele Sony er jo rimelig stort! Det dækker udover hardware som TV, Blu-ray, DVD, PS3, HIFI, bl.a. hele deres Sony Music og Sony Home Entertainment.
0
1ups givet

#7 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

26-04-2012 21:33

Surprise? Smiley
0
1ups givet

#8 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

26-04-2012 21:44

A skrev:
Zøvnig >> Sonys underskud som i hele Sony?

Ja så vidt jeg har kunne læse mig frem til. Problemet hos dem er dog, at de ikke umiddelbart ser ud til at kunne vende tallene, ved positive satsninger. De vil sandsynligvis forsøge at spare sig ud af det, hvilket en del investors ikke er helt vilde med.

Men den del kunne der sikkert også skrives og gisnes rigtig meget om Smiley

0
1ups givet

#9 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

26-04-2012 21:52

Du finder det ikke en smule manipulerende at sammenligne et dedikeret spilfirmas økonomiske størrelse med et kæmpe teknologi OG underholdningsfirma med masser af underdivisioner, der laver alt fra spil til kameraer til fjernsyn?

Du behøver ikke at svare. Smiley
0
1ups givet

#10 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

27-04-2012 00:04

Det behøver nu ikke at være specielt manipulerende. Det kommer jo an på i hvilken kontekst man sætter det op. Sonys spildivision kan let kommer til at lide under, at størstedelen af organisationen er i problemer. Det skal dog siges, at det er en af de få afdelinger af Sony, der rent faktisk køre rimelig godt for tiden.

Men jo det kan sagtens være manipulerende, at sammenligne de to ting, da man let kan komme til at sammenligne pære med bananer, hvis ikke man læser ordentlig på lektien Smiley
0
1ups givet

#11 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

29-04-2012 23:13

ikke godt håber hurtigt det vender Smiley men en trøst at det også går dårligt for Sony
0
1ups givet