LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo fremstiller fald i salget af Wii og DS

Skrevet af Lukas Skywalker - 28-10-2010 16:29

Nintendo kan nu fremstille et halvt års regnskab over salgstal for Nintendo DS, i den periode der sluttede d. 30. september. Det er allerførste gang i syv år, at Nintendo kan fremvise et tab i salget af konsoller.

Nintendo havde en profit på over 2,01 milliarder yen, hvilket svarer til 131 millioner danske kroner. I samme periode sidste år, tjente de 69,5 milliarder yen, hvilket svarer til over 4,6 milliarder danske kroner.

Overall salget faldt også en hel del, i forhold til 2009, hvor der blev indtjent 548,1 milliarder yen, hvilket svarer til over 36 milliarder kroner. Sammenlignet med salget før, er der en stor forskel - her lød tallene nemlig på 363,2 milliarder yen, hvilket "kun" svarer til over 24 milliarder kroner.

Rent konsolmæssigt er salget i den nævnte halvårsperiode faldet fra 11,7 millioner enheder, ned til 6,69 millioner.

Softwaremæssigt ser det dog ikke helt lige så slemt ud. I halvårsperioden 2009 blev der solgt ca. 71,2 millioner spil på verdensplan, mens der i 2010-halvårsperioden blev solgt 54,8 millioner.

Wii holder sig dog stadig okay, i forhold til Nintendo DS. Her var det 5,75 millioner i perioden, mens 4,97 millioner blev solgt i denne periode dette år. Softwaremæssigt lyder tallene for 2009 på 76,2 millioner spil, og 65,2 millioner i 2010.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

28-10-2010 17:20

Av, av - det gør ondt, dét der.

Nintendo burde fortryde, at de stoppede den revolution, de ellers selv påbegyndte i 2006, og gik tilbage til at lave GameCube-lignede spil. Desværre tyder det ikke på, at de er blevet klogere med 3DS. Flere GameCube-lignende - eller N64-lignende - spil nu blot til en håndholdt konsol.
0
1ups givet

#2 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

28-10-2010 17:37

Det gør ikke spor ondt. Nintendo har allerede tjent mere end de turde forestille sig. Folk stopper med at købe DSer, nu hvor de ved, at 3DS er lige rundt om hjørnet. Selv hvis der er nogen der stadig vil have en DS, så ønsker de sig den til jul. Når 3DS udkommer, skal de nok komme op igen.

Desuden er Wiiens tid ved at være ovre, hvis man spørger mig. Den er ikke ligesom de to andre konsoller, der kan holde i flere år endnu. Jeg må sgu snart hoppe med på Pachters 'Wii HD-vogn'.
0
1ups givet

#3 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

28-10-2010 19:43

What he said ^ Bortset fra sidste sætning
0
1ups givet

#4 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

30-10-2010 14:38

Jeg er også enig i Zalman. Smiley Også i at Wii'ens tid er ved at være ovre, da den efterhånden ikke er særlig sjov længere. Smiley Dog er der enkelte spil som man kan få lyst til at spille engang imellem, men JEG ser ikke frem til så mange flere wii spil. Det eneste jeg er interesseret i lige nu, ville være det nye Zelda, og så et nyt fedt Smash-Bros. Smiley
0
1ups givet

#5 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

30-10-2010 14:52

Zalman >>
Folk er stoppet med at købe DS'er, fordi der ikke længere udkommer kvalitetssoftware til den. Nintendo DS var i mange år platformen, der havde det største udvalg af spilgenre, de mest innovative ideer og generelt det største udvalg af kvalitetstitler i hele industrien. Det er slut nu, fordi både Nintendo og trejdepartsudviklerne er stoppet med at udvikle spil til den. Det sjove er, at Nintendo og co. tror, at løsningen på nedgangen er at portere N64 og PS2-titler til en den nye 3DS-platform. Denne strategi viste sig at være en kæmpe fiasko på PSP'en. Er de virkelig så dumme, at de tror, at strategien virker på 3DS, da spillene nu kan vises i stereoskopisk 3D?

Angående Wii'ens fald så HAR Nintendo tjent penge. Det gør de ikke mere. Det er et problem. Ifølge de tal, Nintendo selv har smidt ud, så vil næste år blive det første år, hvor Nintendo har underskud. Det havde de ikke engang under GameCube-æraen, så vidt jeg ved. Når salg og interesse i Nintendos produkter er faldet så drastisk, bør man være bekymret. Desværre virker Nintendo ikke til at have den rette løsning på problemet.
0
1ups givet

#6 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

30-10-2010 16:43

Jeg er enig med dig i, at der ikke udkommer særlig mange kvalitetstitler til DS'en for tiden. Der er sket en markant ændring, og udover Pokémon Black/White lader det til, at strømmen er gået i stå. Jeg tror dog ikke, at det er den eneste grund til disse salgstal. Oktober og november er nok de måneder, hvor folk køber mindst ting, da man helst vil vente til julen. Desuden har den håndholdte allerede så mange gode spil, at selv den mindste gamer vil finde noget interessant. Et par nye triple A spil vil ikke gøre den store forskel. Hvis man havde bare en smule interesse i videospil, ville man købe den uanset. DS'en har allerede formået nok, og det ved fokl. Folk ved også, at 3DS'en er på vej. Derfor er salgstallene nede for tiden.

Der er forresten en forskel på PSP'ens strategi og det, som Nintendo planlægger med 3DS. Det Sony gjorde forkert var at udgive det samme spil til PS2 og PSP på samme tid. Det er nok noget af det dummeste, man kan gøre. Langt de fleste ejer en PS2, og vil derfor købe spillet til den platform. Folk køber ikke en PSP for at spille et spil, man allerede kan få til PS2. Dette gjorde de op til flere gange; bl.a. med Jak & Daxter. Det, som Nintendo gør, er at genoplive en klassiker og forbedre grafikken, lyden og meget mere. Det har vist sig at give pote flere gange, og mon ikke det også vil det i dette tilfælde. Jeg kan dog godt se, at det er bedre med nye og kreative spil.
0
1ups givet

#7 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

30-10-2010 18:23

Jeg smider snart en artikel op omkring problemerne med 3DS, så lad os gemme diskussionen. Smiley
0
1ups givet