LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Skydespil forbedrer dit syn

Skrevet af Malte Schmidt - 31-03-2009 16:28

En ny undersøgelse foretaget af bladet Nature Neuroscience viser, at skydespil som eksempelvis Call of Duty kan være med til at forbedre din synsevne. Skydespillene viser sig at træne hvad der kaldes kontrastfølsomheden - altså evnen til at skelne mellem kontraster. En evne som er vigtig at have i mange situationer, f.eks. når man kører bil om aftenen.

Undersøgelsen forgik ved, at en række mennesker, som normalt ikke spiller skydespil, blev delt op i to grupper. Grupperne spillede hver deres spil i 50 timer. Den ene gruppe spillede et skydespil, mens den anden gruppe spillede et spil i en helt anden genre. Det viste sig, at gruppen med skydespillet forbedrede sig med hele 43 procent, mens den anden gruppe slet ikke blev forbedret.

Normalt får man briller eller kontaktlinser, for at styrke sin kontrastfølsomhed, og normalt er det slet ikke meningen, at denne evne skal kunne forbedres gennem træning.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

31-03-2009 16:38

De to spil det drejede sig om var btw Unreal Tournament og The Sims.
0
1ups givet

#2 - Rotjen

Level: 1 (Goomba)

31-03-2009 16:43

Mener at jeg hørte om sådan en undersøgelse tilbage i 2005.
Cool nok at det forbedrer synet lidt,
men for meget af det gode skader altså øjnene Smiley
0
1ups givet

#3 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

31-03-2009 16:49

Et af problemerne er jo at man netop bliver langsynet, af at fokusere på det samme for meget af gangen. Netop derfor frarådes man at læse (eks.vis bøger) for længe af gangen.

Desuden beviser denne undersøgelse intet, da de der deltog i Unreal Tournament lige så godt kunne have højere kontrastfølsomhed fra starten af, i forhold til Sims-spillerne.
0
1ups givet

#4 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

31-03-2009 17:26

^Blev de da ikke testet hver for sig både før og efter?
Anyway så selv hvis det virkelig ikke hjælper så skader det i hvert fald heller ikke synderlig meget... Hele min familie har briller og jeg er den eneste af "børnene" som stadig kun bruger dem som læsebriller og det selvom jeg var nummer 2 (ud af 3) til at begynde at bruge dem. Har ikke skiftet styrke en eneste gang (og har haft dem i i godt 6 år vil jeg tro), og føler sågar at de er lidt for kraftige (hvilket min søster - som er optimatrist Smiley - også gætter på hehe). Og jeg gamer meget. Og jeg gør det TÆT på skærmen Smiley

Forresten så selvom afstanden måske ikke bliver så stor så fokuserer man da ikke specielt meget når man læser og da slet ikke når man gamer. Men hvis det bare har med afstand at gøre (hvilket man må gu ud fra Smiley) så kan det da være at det er derfor at mit syn ikke er blevet påvirket af det da jeg også multitasker og derfra langt fra "fokuserer" hele tiden. Faktisk sidder jeg lige nu og øver mario raceway i mariokart wii time trials (gæt hvorfor Smiley).

(Nå ja og så er det vidst nærsynet jeg er en lille lille bitte smule så hvis det er fordi det gør en langsynet kan det være det bliver udlignet haha)

Edit: De historier med at skærmkiggeri skulle påvirker synet så meget minder mig om "børn får dårlig ryg hvis de ikke pakker deres tasker"... Jeg har aldrig pakket min taske (ok er begyndt at gøre det en gang imellem siden gym) og fik altid at vide at min ryg var perfekt af sundhedsplejersken på min skole... Derfor siger jeg at børn der ikke pakker deres tasker TRÆNER deres ryg, jep. Dem der får dårlige rygge af det er bare svæklinge til at begynde med 8)

Edit2: Nå ja og hvis der er noget om det her så er det selvfølgelig ikke kun skydespil det gælder, det kunne ligeså godt være andre spil med lidt mere gang i den end sims... Eller det skulle man i hvert fald tro, jeg kan ikke lige se hvorfor det skulle specifikt være skydespil. Der er endda sikkert mange der er bedre end CoD siden, jeg da antog at unreal tournament var valgt fordi det er et "fast paced shooter" Smiley
0
1ups givet

#5 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

31-03-2009 17:35

Michael - Du skal nok regne med, at deres kontrastfølsomhed blev målt både før og efter testen.
Derudover så ville det være ret usandsynligt at det ene hold skulle være suverænt bedre end det andet, eftersom det (går jeg da stærkt ud fra) er tilfældigt udvalgte mennesker.
0
1ups givet

#6 - ZerX

Level: 1 (Goomba)

31-03-2009 17:41

Stakkels dem som skulle spille The Sims i 50 timer ...
0
1ups givet

#7 - PD

Level: 1 (Goomba)

31-03-2009 18:21

Sims er fedt :3
0
1ups givet

#8 - E

Level: 4 (Stalkid)

31-03-2009 18:48

50 timers sims.. o.O
0
1ups givet

#9 - 'Noes

Level: 1 (Goomba)

31-03-2009 19:08

gælder mario kart også som skydespil?? Smiley
0
1ups givet

#10 - Malte Schmidt

Level: 1 (Goomba)

31-03-2009 19:23

Det spørgsmål kender du vidst godt selv svaret på.
0
1ups givet