Nintendo World Championsh...

Minecraft fejrer 15 års ...

Tre nye Game Boy-titler l...

N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

Amiibo!

Paper Mario: The Thousand...

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Udstyrstest: Gioteck skærmbeskyttelse til Nintendo Switch

Udstyrstest: Gioteck skærmbeskyttelse til Nintendo Switch

Skrevet af KJ85 - 28-04-2017 12:38

Nu har Switch snart været på markedet i to måneder, og adskillige producenter har produceret tilbehør til Nintendos populære hybridkonsol. Spørgsmålet er så, hvor meget af det, der egentlig er værd at købe, og det ser vi nærmere på i en række artikler om forskelligt udstyr. Først skal det handle om skærmbeskyttelse fra Gioteck.

Skærmbeskyttelse til Nintendo Switch lyder jo umiddelbart som en god ide, for vi ved alle, hvor irriterende det kan være at stå med en ridset skærm på et helt nyt produkt, og adskillige producenter har da også set sit snit til at producere det til konsollen. En af dem er Gioteck, hvis produkt ser ganske fornuftigt ud at dømme ud fra indpakningen.


Åbner du æsken, vil du finde skærmbeskyttelsen, bestående af en selvklæbende plast lagt ind mellem beskyttelsesfilm på begge sider og en sort klud samt et lille papkort, der skal benyttes til at glatte eventuelle bobler ud. Dette kan du se på billedet herunder.Du starter naturligvis med at gøre din skærm på konsollen ren for støv og fingeraftryk med den medfølgende klud, og derefter fjerner du et lille stykke af beskyttelsesfilmen på bagsiden af skærmbeskyttelsen, tilpasser den til kanterne af skærmen og sætter den fast mens du fjerner den resterende film på bagsiden lidt efter lidt. Eventuelt opståede bobler glatter du til sidst ud med papkortet pakket ind i den medfølgende klud. Alt dette fremgår af indpakningens bagside.Herefter skulle skærmbeskyttelsen jo så sidde fint, men sådan gik det ikke for mig. Der var masser af bobler under beskyttelsen, og nogle af dem kunne ikke glattes ud, da de var opstået grundet snavs. Det var helt slemt i den ende, hvorfra jeg satte skærmbestyttelsen fast, så jeg forsøgte naturligvis at løsne plasten og fjerne snavset, men det resulterede blot i at også støv blev tiltrukket, og beskyttelsen kunne ikke længere klæbe nok i det hjørne, hvor jeg havde løsnet den. Resultatet blev som i kan forstå det mildest talt elendigt, og det fremgår tydeligt af nedenstående billede.Jeg har uden problemer monteret skærmbeskyttelse på både 3DS og Wii U, så jeg vil ikke mene, at jeg har gjort noget forkert her, og jeg kan absolut ikke anbefale nogen at bruge 70 – 100 kr. på denne skærmbestyttelse fra Gioteck, der blev kasseret med det samme. Først og fremmest er kluden af så dårlig kvalitet, at den let smider fibre, når du vil rense skærmen, inden skærmbeskyttelsen påklistres, og det var ganske tydeligt at mange bobler var opstået ved sorte partikler derfra. Yderligere, så er det en høj pris at betale for et tyndt stykke plastik, der ikke engang følger kanterne på konsollen helt præcist. Den er godt nok skåret ud, så den ikke dækker højtalerne, men det dækker til gengæld lyssensoren, og det bliver let skævt, når det ikke er stort nok til at følge kanterne.

Selvfølgelig vil du kunne opnå et formentlig langt bedre resultat, hvis du finder en anden klud at tørre konsollen af med, men når alt kommer til alt, så kan man også diskutere, hvor vigtigt det er at have skærmbestyttelse på lige netop Switch. Med en kapacitiv touchskærm skal der ikke længere benyttes en stylus til styringen, og det var jo brugen af dette plastredskab, som ofte efterlod ridser på konsollerne i DS-familien og på Wii U GamePad. Her skal vi blot bruge fingrene, og ridser kan altså kun opstå fra kontakt med andre objekter under eksempelvis transport.

Har du gjort dig erfaringer med skærmbeskyttelse på Switch, og findes der i så fald produkter på markedet, som du kan anbefale?

4
1ups givet

Kommentarer:

#1 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

28-04-2017 12:54

Puuuuh, det der har jeg set i min tid i Elgiganten 100-vis af gange. Det eneste råd jeg kan give, er at anvende malertape til at tage alle støvfnug og fibre. Det er langt nemmere end at bruge en mikrofiberklud.
0
1ups givet

#2 - Rockarina

Level: 31 (ChuChu)

28-04-2017 15:11

no offence, men kæft hvor ser det ud af H... til Smiley
1
1ups givet

#3 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

28-04-2017 16:05

Jeg har brugt samme skærmbeskytter, og jeg fik et væsentlig bedre resultat. Har også sat mange skærmbeskyttere på min elektronik efterhånden, og det er ikke altid det lykkedes. Man kan altid være uheldig!
For at forberede mig så jeg denne video,
https://www.youtube.com/watch?v=s72VI3_xZXs, og så havde jeg en ekstra klud (udover den som fulgte med), sådan jeg kunne fjerne enhver støvpartikel. Jeg tørrede også skærmen af med ganske lidt glasrens i begyndelsen for at fjerne snavs.
Resultatet kan ses her:


På billedet ses lidt støv, men det er oven på protectoren. Den eneste decideret fejl, jeg fik lavet er en lille luftbobbel i venstre hjørne af skærmen, men det kan man heldigvis leve med. Skyldes at en lille støvpartikel sneg sig ind.
2
1ups givet

#4 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 31 (ChuChu)

28-04-2017 17:50

^Det var sgu da et flot resultat! Smiley
Godt gået, Powerfull! Smiley

1
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

28-04-2017 19:24

Det ser selvfølgelig også helt slemt ud på mit billede, fordi det er efter et fejlagtigt forsøg på at rette op på de partikler, som kluden i første omgang havde efterladt.

Det er jo tydeligt at se, at det kan lade sig gøre, men følger man blot den opskrift foreskrevet på produktet, så slår det stensikkert fejl, og jeg forstår ikke, hvorfor de i ikke i mindste har inkluderet en ekstra beskytter i tilfælde af, at det slår fejl i første forsøg. Det var der til den jeg brugte på Wii U, men der fik jeg ikke brug for den, da den var meget let at sætte på, og ganske fornuftigt var den klæbende film delt i to der. Her er det bare et langt stykke..
0
1ups givet

#6 - Rokit

Level: 14 (Inkling)

29-04-2017 17:04

Jeg havde også lignende problemer med støv under den skærmbeskytter jeg satte på min switch - men fandt en teknik der kan anbefales hvis man har lidt gå-på-mod!

Jeg satsede alt, velvidende at det kunne gå helt galt, vippede et hjørne af skærmbeskytteren op, for dernæst at bruge noget klar tape til at duppe indersiden fri for støv, mens jeg langsomt lagde skærmbeskytteren ned på glasset igen. Nu sidder den helt som den skal, uden støv eller andet skidt under. Smiley

Det er denne skærmbeskytter jeg har monteret: https://www.coolshop.dk/produkt/hori-nintendo-switch-screen-protective-filter/AJ9TV5


1
1ups givet