Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Weekend-diskussion: Har Nintendo et image-problem?

Skrevet af Shajita - 10-10-2014 15:54

Tilbage i 80'erne og 90'erne var gaming anset som en børne-ting, og der var intet bedre sted at købe børnespil end hos Nintendo. Den status har de beholdt hele vejen op til i dag - den eneste forskel er bare, at de ikke er så succesfulde, som de tidligerehar været.

Sidste generation var der ingen tvivl, Call of Duty regerede med en fast næve. Vi gik fra rummænd og nazister til moderne terrorister med alle de realistiske våben/gadgets, og aldersgrænserne fulgte med opad.

Det tog ikke længe før at resten af industrien fulgte efter i jagten på det voksne publikum. Flere spil fik højere aldersgrænser, brutale kampscener, bandeord og grænseoverskridende historier. Hvorvidt denne ændring er god eller dårlig kan diskuteres, men der er ingen tvivl om, at det hiver friske spil over skranken.



Selv indiespil, med retro-grafik og gammeldags spilmekanikker blottede tænderne. Spil som Super Meat Boy, hvor skurken ville slå den titulære hovedpersons kæreste efter hver bane. The Binding of Isaac, hvor en hjælpeløs dreng må flygte for livet fra sin mor, der vil ofre ham til sin gud. Selv spil som Castle Crashers, hvor spillets første boss ender med at blive kvast under en skattekiste med blod og organer der flyver i alle retninger.

Men Nintendo, og til stor respekt til dem fra min side, fulgte ikke trenden. De fortsatte med at lave familie-venlige spil, til stor succes på Wii, DS og 3DS.

Men deres nyeste hjemmekonsol, Wii U, står ikke så fedt i det som sine forgængere. Salgstal er sløve, tredjeparts-udviklerne flygter, fans fortvivler, og Nintendo undskylder. Vi har snakket om det mange gange før herinde - vendt og drejet alle de vinkler vi kunne, hvor Nintendo har begået fejl. Jeg forselår nu en ny vinkel... Skader Nintendos familie-image deres egen hjemmekonsol?

Det der fik den her tanke til at spire, var da de annoncerede Splatoon. Efter flere år uden et skydespil i deres kuffert annoncerer de et, hvor blækspruttebørn skyder maling efter hinanden. Nintendo-charme? Tydeligvis. Men system-sælger til den moderne gamer? Tvivlsomt.



Det betyder ikke, at Nintendo ikke til tider publicerer voksen-spil. Nintendo fløj jo ind og reddede to japanske, voldelige actionspil fra aflysning i form af Plantium Games' Bayonetta 2 og Tomonobu Itagakis Devil's Third. Men er det nok? Burde Nintendo give deres egne serier et spark op i aldersgrænsen? Jeg foreslår ikke at Mario skal brække Morton's fingre i en quick-time event section, men spørgsmålet er stadig:

Ville en 16-18 års rating på nogle af Nintendos serier, som eksempelvis Zelda, Metroid og Fire Emblem, kunne hjælpe Wii U?

5
1ups givet

Kommentarer:

#1 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

10-10-2014 17:36

3rd party udviklere er skredet... Det her er 3rd party spillene for 2015.



Dét sagt, så tror jeg da uden tvivl Nintendo har et image problem.

Hvor mange gamers foretrækker Nintendo og Wii U som deres primære konsol? Det måske ikke så optimalt at spørge herinde på et dedikeret forum, men jeg tror nu alligevel at folk kan blive enige om, at det er meget få...

De store udviklere gider ikke engang prøve mere - nogen har aldrig gjort et forsøg, og det kan jo ikke diskuteres, jeg mener de smider gerne ressourcer efter Xbox one, og den står statistisk set ligeså dårligt som Wii U mht. salg.

Ratings er for sig ligegyldige. Det der plager Nintendos konsol er, at der er for mange alternativer som bare står bedre, og sådan har det været siden N64.

PS1 var billigere, mere praktisk og havde langt bedre 3rd party støtte.

PS2 kom ud før GameCube, den fulgte PS1'erens gigantiske succes, og så kom den endda med en DVD afspiller - det var perfekt! (det ødelagde så meget for Sony, da de følte, at de skulle implementere en blu-ray afspiller i 3'eren men det en anden sag)

Og så kommer vi jo til d. 7 generation, hvor jeg altid hører folk sige, at det var Nintendo der dominerede på trods af HD-grafik... og lad os nu lige overveje det engang.. Jovist så salgstallene bedre ud for Wii, hvis vi kigger på de individuelle tal, men i lyset af, at de fleste HD-spil blev delt over Xbox 360, PS3 og naturligvis PC, så er der ingen tvivl om, at de dedikerede gamers STADIGVÆK favoriserede HD-konsollerne. De var blot splittet mellem mærkerne (og PC).

Det var altså hos Xbox, PS og delvist PC (hvilken nu er ved at gøre comeback), at de store 3rd party udviklere hev flest penge i hus.

Nintendo har haft et image problem i snart 20 år, og det ændrer sig ikke før at de tvinges i knæene eller støder på guld endnu engang. Desværre tvivler jeg stærkt på, at Nintendo kan opleve samme succes som de gjorde med Wii. Især fordi det bare ikke er den retning markedet er vendt. Online er en standard, HD grafik er en nødvendighed, og streaming indtager meget snart markedet... Nintendo kan ikke følge med.
2
1ups givet

#2 - kastark

Level: 5 (Cheep)

10-10-2014 17:54

Nintendo skal köbe 2-3 spilhuse, Sega og Capcom og oprette et 3. i USA dette skal Treehouse vœre med til at styre. De kunne evt. sœlge deres gamle spil pä ANDROID telefoner, da de har brug for flere penge, og det kunne vœre en teaser for at köbe Wii U eller 3DS.
0
1ups givet

#3 - E

Level: 4 (Stalkid)

10-10-2014 19:14

Ja, Nintendo har et seriøst image-problem. Problemet er, at de ikke har villet lade sig påvirke af generelle tendenser i spilindustrien men hellere køre deres eget løb. Og ja, som en forretning bliver man nødt til at stole på sine egne produkter, men jeg må indrømme, at Nintendo efterhånden har trukket den for langt ud. Hvorfor ikke lade sig inspirere af det, som forbrugerne tilsyneladende gerne vil have? Der hvor forbrugerne er, er der fremgang og salg - men Nintendo er tilsyneladende overhovedet ikke der, hvor størstedelen af forbrugerne er. Det er i hvert fald mit indtryk, at der sker så mange ting, som Nintendo ikke følger med i. Og helt ærligt - når jeg smutter i GameStop og kigger spil, så må jeg indrømme at jeg bliver bundpinlig over det udvalg, der er til f.eks. Wii U. Det er såmen nok fordi jeg er blevet ældre - men det er alle andre jo også? Jo, der er børn i dag (haha, heldigvis) men børn i dag er jo et heeeeelt andet sted end der, hvor vi var for bare 10 år siden - takket være den massive mængde mobil-spil.

For at forbedre Nintendos image skal de: 1) Skabe en kommerciel konsol, som sparker konkurrenter af bordet. 2) Tilbage til den gamle controller - den virker! Stop med alt det fancy-pancy der med touch-skærm i controlleren. Det er sjovt, men det er tilbehør. De kan ikke skabe samme fascination som ved Wii, så lad vær med at prøve til at starte med. Lav nu bare en konsol, som sparker 4K grafik ud (overdrivelse fremmer forståelsen) 3) Så kan der komme nogle af de fede 3. part udviklere tilbage, så nogle af alle de efterhånden bundsolide titler kan komme over på Nintendos konsol. 2) Blive ved med at lave gode spil i samme populære serier som Mario, Zelda osv. De får en renæssance, hvis I laver en ordentlig konsol - og en renæssance giver automatisk blod på tanden for at genspille gamle klassikere. En stærk konsol betyder umiddelbart ikke en radikal ændring i egne spilrækker, men blot en rigtig god grund for 3. parts udviklere at komme tilbage. 3) Få sat noget et ordentlig online-gaming-system i værks. I er allerede håbløst bagud, men det skal være der, og det skal være godt. 3a) Få en aftale i hus med f.eks. Steam, så folk kan købe spil til konsollen via Steam. .. og der er sikkert mange andre ting, som skulle laves. Det er ikke lidt, men de bliver nødt til at tænke mere kommecielt, ellers så falder de fra, er jeg bange for.

.. Ja, det var lidt det, jeg tænkte om den sag Smiley
0
1ups givet

#4 - Grynch

Level: 14 (Inkling)

10-10-2014 20:16

Jeg håber at Nintendo prøver at nå ud til endnu flere indie udviklere og får endnu flere eksklusive titler. PT. står Wii U'en (så vidt jeg ved) til at have flest eksklusive titler i 2015.

Det er sådan de skal overleve PCens kæmpe fremgang, Jeg tvivler på at PS4 og Xbone kommer til at have en god fremtid, på grund af blandt andet Steam, og de generelt billigere spil, for ikke at glemme streaming.

Nintendo skal udvikle på noget som PCen ikke kan tilbyde, og der er deres ideer med gamepadden, wiimotes og især deres eksklusive spil titler der er vejen frem.

Så kan Playstation, Xbox og PC få lov til at dele en båd, med de samme titler, alt imens Nintendo sejler deres egen.

Jeg tror det i den lange ende vil være et tab for Nintendo hvis de udgiver deres store spil titler på PC, mobil er måske en anden sag.

Men som andre også er inde på skal Nintendo fokusere på deres image.
Jeg var i Gamestop for at høre til forudbestillingen på Smash Bros. i sidste uge, og manden bag disken, troede man skulle sidde og bokse med wii motes, hvis man ikke købte gamecube adapteren med controllers.

Det er muligt det bare var en xbox fanboy som ikke vil vide noget om Nintendo, men synes det giver et meget godt billede af deres ry.
1
1ups givet

#5 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

10-10-2014 20:29

Nummer 1: start med at få et ordentligt account system a la Sony eller iTunes.
0
1ups givet

#6 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

10-10-2014 20:39

@Grynch

Sony og Microsoft udvikler jo allerede på deres streaming-services. De har flere millioner kunder, så det skal ikke blive et problem at promovere deres service - skal dog ikke kunne sige, om det bliver ligeså succesfuldt som Steam, men hvis deres planer går, så vil brugerne jo ikke være afhængige af stærke (og dyre) computere, og det gør markedet betydeligt mere spændende, for så står Steam og Valve også overfor en helt masse nye udfordringer (de skal jo trods alt tiltrække alle dem der ikke har været på PC vognen)

Desuden kan jeg ikke forstå, hvorfor du synes at Nintendo skal fokusere på deres gimmicks. De sælger ikke, og det er selvom de rent faktisk virker (modsat Kinect... som så heller ikke sælger mere)

Så kan det godt være at Nintendo bliver et sjovt alternativt, eller at de får en dedikeret brugerbase, men hvis de ikke hiver den nødvendige stak penge i land, så er de dømt til at skrumpe og forsvinde.

Det er tydeligt at EA, Activison og Ubisoft ejer markedet mere end nogen anden. Eksklusive titler vinder måske folk over på en konsol, men det er de 3 store udviklere som afgør, om det overhovedet er værd at investere i en maskine.
0
1ups givet

#7 - Grynch

Level: 14 (Inkling)

10-10-2014 23:25

Det jeg mener er at jeg kan ikke se nogle vild forskel på Playstation, Xbox og PC,

Det med streaming services til spil tror jeg stadig er et lidt ud i fremtiden, og det vil også ramme PS 4 og Xbox one, med mindre de kan opdatere dem til at kunne streame, det har jeg slet ikke sat mig ind i. Men der tror jeg igen Steam vil være klar, også har PCen endnu en fordel, da nærmest alle har en pc, som så ville kunne streame.

Angående de "gimmicks", synes jeg Nintendo skiller sig ud, og kan tilbyde noget som de andre ikke magter. Men til gengæld magter Nintendo ikke at udnytte deres gimmicks ordentligt.

Men jeg indrømme gerne at jeg er en af de få som faktisk synes gamepadden er fed. Men jeg spiller også mest på konsolen når vi er flere på sofaen, og det magter PS, Xbox og pc bare ikke i samme grad.

Nintendo skal nok fokusere lidt på ordenligt marketing i vesten, så folk forstår hvad deres produkter er. Eller måske skal jeg ikke analysere ting jeg ikke har synderligt meget forstand på, jeg kaster bare mine tanker og håb ud.
0
1ups givet

#8 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

11-10-2014 00:51

Det jo ligegyldigt, om du kan se forskellen på de 3 maskiner eller ej - i min optik leverer de også nogenlunde de samme oplevelser (PC'en med enkelte logiske fordele), men tallene viser nu altså bare, at det er den gode gamle standard form for gaming som atter forblev attraktiv - ikke motion controls, ikke dual screens og sandelig heller ikke nogen Kinect.

Og så kan man diskutere, om man rent faktisk vil kalde dem "fine alternativer", når de ser ud til at skræmme folk fra at købe konsoller (se blot Wii U og Xbox One som nu ganske vist har løsrevet sig fra Kinect men stadigvæk lider af den og dårlig PR)

Angående de "gimmicks", synes jeg Nintendo skiller sig ud, og kan tilbyde noget som de andre ikke magter. Men til gengæld magter Nintendo ikke at udnytte deres gimmicks ordentligt.



Det jo fint, at det er grunden til, at du kan lide dem, men igen: de skiller sig også ud nu ift. konkurrencen, og det virker jo ikke. At påstå Nintendo ikke gør deres bedste med hardwaren, det er diskutabelt. Jeg synes også at forblive målløs over, at der ikke er gjort bedre brug af den anden skærm, men så er det man må spørge sig selv: er der overhovedet brug for den? Hvilken spil er bedst på Wii U, og i så fald: er de særligt afhængige af den anden skærm? Desværre tror jeg ikke det er tilfældet. Off-tv gaming er fint, der er praktiske muligheder som vi ser i Wind Waker og Hyrule Warriors, hvor man kan vælge fra sit inventar vha. touch screen. Ja jeg synes endda Super Mario 3D World gør godt brug af den - rigtig godt endda. Men kunne jeg have set mig selv spille de spil uden, og endnu vigtigere: ville jeg have følt mig snydt uden?

Nintendo skal nok fokusere lidt på ordenligt marketing i vesten, så folk forstår hvad deres produkter er.



Jep. Jeg tror ikke at folk har problemer med at forstå produktet, men når man ikke engang nænner at vise det frem, før investorerne vil se blod, så har man et gevaldigt problem. Ovenpå Wii/DS succesen, der havde Nintendo groet et ego som overgik alle andres.

Eller måske skal jeg ikke analysere ting jeg ikke har synderligt meget forstand på, jeg kaster bare mine tanker og håb ud.



Tja, vi har jo alle vores måde at se tingene på. Og det er altid spændende at høre det fra forskellige perspektiver! Jeg ved Nintendo nok skal klare den - de har så ufattelig mange penge - jeg ved bare ikke hvordan, når de har nogle principper som spænder ben for dem.

Jeg synes bare altid at læse, fra folk som ikke ejer en Wii U men som godt kan lide Nintendo, at de gerne ville se dem gå 3rd party, så de kunne spille Mario, Zelda og Pokémon. Det er ikke fordi, at jeg synes det er en god idé, men det er kernen af sådan en udtale, som jeg finder interessant: folk er stadigvæk interesseret i Nintendo software, de gider bare ikke købe det nødvendige hardware. Det siger meget om Nintendos brand, men desværre også meget deres måde at føre forretning.

0
1ups givet

#9 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

11-10-2014 01:29

Hvad hvis jeg nu var så fræk at sige, at Nintendos image intet fejler, men at det er mange folks/børns selvopfattelse den er gal med?

Mange har travlt med at vise de er åh så voksne, og så kan man jo ikke spille Nintendo-spil, for de er ikke hardcore/voldelige nok. Nej, der går jo nærmest en flig af en, hvis man skulle spille Mario som 16-årig - det er jo direkte pinligt, hvis nogen skulle se det.

Sandheden er jo, at Nintendo rent faktisk producerer nogle af de bedste spil på markedet, og da sådan en som jeg var knægt fik vi lov til at forelske os i Nintendos universer. Det tror jeg desværre ikke mange af nutidens unge gør, for man skulle jo nødigt være udenfor når de andre spiller Call of Duty, FIFA og GTA. Vi er flokdyr, der tiltrækkes af det de andre har, og så er det ligemeget om det hedder Apple eller PlayStation.

Det største problem er som jeg ser det, at Nintendo ikke fanger de nye generationer af spillere.

Men hvorfor er det så, at det netop er de andre mærker/spil børnene vil have? Ja, jeg tror egentlig ikke det er noget de selv har bestemt, men det er nok nærmere nogen dumme voksne/ældre søskende, som har bildt ungerne ind, at de her ting er meget bedre end alt andet, fordi de har de bedste specifikationer. Og sådanne udtalelser tager man så med sig, og overvejer aldrig et sekund om det der Nintendo faktisk var underholdende på en helt anden måde.

Ville det hjælpe at få flere 16+ og 18+ ratings på Wii U? Absolut ikke, for det er stadig Nintendo, og de er jo ikke cool Smiley
2
1ups givet

#10 - Nikra

Level: 9 (Bob-omb)

11-10-2014 03:10

En af de ting der undrer mig ved Nintendo, er at de sender en HD konsol på markedet og så insisterer på at udgive en endeløs række a 2D side scolling spil på den. Selv Super Mario 3D World er i bund og grund et side scrolling spil.
0
1ups givet

#11 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

11-10-2014 09:20

hvis vi nu antog at Nintendo rent faktisk VAR med på moden inden for alt ved konsollerne og fik alle 3. parts. Så ville de STADIG ikke være første valg for nogle ud over Nintendos største fans.
0
1ups givet

#12 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

11-10-2014 09:21

Nikra skrev:
En af de ting der undrer mig ved Nintendo, er at de sender en HD konsol på markedet og så insisterer på at udgive en endeløs række a 2D side scolling spil på den. Selv Super Mario 3D World er i bund og grund et side scrolling spil.



at kalde 3d world side scrolling er ikke fair. Det er ikke engang i nærheden af det

1
1ups givet

#13 - AND

Level: 35 (Lakitu)

11-10-2014 10:34

Nintendo har måske ikke et image-problem, men det har Wii U. Wii'en var familiekonsollen, som fitness, sports, osv. Alle familier havde en Wii, fordi den var billig, moderne og havde massere af spil, som var let tilgængelige.

Jeg tror at Nintendo ville have haft større succes med Wii U, hvis de havde præsenteret den som en HD-version af Wii'en, i stedet for et forsøg på at nå hardcore gamer-segmentet. Spillene er der, teknikken er der - hvorfor ikke bare kalde den Wii HD?
0
1ups givet

#14 - Kanin

Level: 23 (Skree)

11-10-2014 10:40

Nintendo har altid haft et image "problem" hos core gamers. Børn (8år og under) og voksne (ca 30+) ved som sådan ikke meget om image inden for Gaming. Voksne kender Nintendo af navn og ved de laver spil, også kender de Wii.

"Problemet" som jeg ser det er at core gamers går mere op i deres hardcore spil (Call of duty, Fifa, Dota). Og de tror det er her gamin markedet er.... Den største del af Gaming markedet og den Del hvor de største penge er, er på mobil og Casual.
Hvorfor Nintendo droppede Casual markedet halvvejs igennem Wiis leve tid er svær at gætte. Måske havde nogen i deres marketing håbet at de kunne lave spil til både core gamers og Casual. Wii U har i hver fald et mærkeligt split og den er helt sikkert blevet markedsført forkert.
0
1ups givet

#15 - Mycroft

Level: 5 (Cheep)

11-10-2014 11:00

På nuværende tidspunkt er problemet nok primært (som Thomas D ovenover var lidt inde på), at der ikke mange konkurrence-prægede spil med en solid online del, tilknyttet Wii-U'en.

Når Smash Bros. 4 udkommer her i December, så skal det nok sætte sit mærke, og jeg tror såmænd også at Splatoon, så vidt at online delen lever op til hvad folk forventer, også vil gøre.

Nintendos idé om det at være en familie-venling konsol, er jo netop at hele familien skal kunne sidde foran fjernsynet og nyde spillene, men det er jo en sjælden ting i disse dage, jeg går ud fra at den idé er også hvad der har haft en stor indflydelse på deres, mildest talt, forfærdelige forsøg med friend codes i stedet for et simpelt online ID/"tag" (som så nu er kommet med Wii-U og fortsætter med New 3DS). Det der med at have sig et specifikt navn eller "tag" er jo stor ting for mange af dem som spiller online, netop pga. den smule berømmelse der kan komme ud af den slags, så vidt at man ved hvad man laver.

Det der er oppe i tiden lige nu er konstant konkurrence, og vi ser jo også almindelige single-player spil tilhørende alle genre der lige pludseligt får online multiplayer funktioner, pga. udviklerne/udgiverne frygter for deres salgstal hvis folk ikke har en chance for at afprøve deres evner imod andre.

Heldigvis så lader det til at det store fokus på grafik er begyndt sygne hen, nu hvor fokus er kommet på konkurrence i stedet.. Så i den forstand så ser jeg ingen problemer med Nintendos fremgangsmåde.
0
1ups givet

#16 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

11-10-2014 11:30

KJ85 skrev:
Hvad hvis jeg nu var så fræk at sige, at Nintendos image intet fejler, men at det er mange folks/børns selvopfattelse den er gal med?



Jeg synes det er noget så ekstremt, hvis dette skulle være den endelige grund.

Jovist er der mange der anser Nintendo for at være for børn, og der er med garanti dem som finder det underligt, at man som voksen ville være så interesseret i det, at man køber enhver title der lander på markedet, men når man når det punkt med ande konsoller, så står du i samme lys.

En ekstrem dedikation til materialisme har sjældent set godt ud i folks øjne.

Men jeg tror ikke, at der er mange der bærer inde med et dilemma, hvor de må vælge mellem en spillemaskine og den måde de præsenterer sig selv.

Der kan dog være noget om snakken, når du siger flokdyr, men det handler jo nok mere om, at man gerne vil dele nogen oplevelser med sine venner. Især hvis man ikke har råd til mere end én maskine. Nintendo har ikke fulgt med her. De gør ikke meget for at fremme det på Wii U. Jeg spillede da rimelig meget CoD på Wii U, og det fungerede, men det er en titel som hører til Xbox og PS3, fordi især MS gjorde meget for at gøre den titel attraktiv på deres konsol.

Overvej hvorfor vi er så vilde med Nintendo?

Man må jo formode, at det skyldes, at vi først og fremmest kan lie at spille spil. Mere end normalt.

Dernæst formoder jeg, at nogen af vores bedste minder med gaming er skabt vha. Nintendo.

Hvis man så ovenikøbet har følt, at man aldrig har spildt penge på nogen af deres produkter, så er det jo, at man nemt kan stå i en situation, hvor man fortsat bevarer troen om, at de er perfekte.

Det er sandt, at de skaber nogle af verdens bedste spil, men de skaber dem inden for en specifik genre. Nintendo laver ikke MMO's, MOBAS, Shooters, sim-racers og store action spil.

Jeg havde fx. ingen interesse i Donkey Kong Tropical Freeze - overvej lige det engang. Jeg ventede fra Super Mario 3D Worlds udgivelse til Mario Kart 8 på et nyt Nintendo spil.

Det kræver virkelig tålmodighed og dedikation, hvis man som forbruger vil smide et 4-cifret beløb efter noget, som ikke yder i samme grad som alternativerne.

Og da jeg tror Wii i sin tid svigtede mange core-gamers (eller Xbox 360 og PS3 indhentede med mere appellerende titler), så forsvandt gejsten for Nintendo.

Måske følte folk der havde købt Wii, at det ikke var pengene værd. Måske var Nintendo ikke så gode for dem, som de huskede, og måske tilbød alternativerne bare mere.

Hvorfor så vende tilbage til Nintendo med Wii U, når konsollen jo ikke byder på meget nyt? Anderledes - ja. Men nyt? Nope.

Overgangen fra Wii og Wii U er et bevis på, at der gik noget utrolig galt der. Så selvom jeg tror Wii U har et problem som produkt, i det at den ikke sælger selvom den har solide titler, så tror jeg, at det er langt mere interessant at overveje, hvad det er der gjorde, at Wii U skulle ende i en sådan situation.

0
1ups givet

#17 - Nikra

Level: 9 (Bob-omb)

11-10-2014 12:08

chessr skrev:

Nikra skrev:
En af de ting der undrer mig ved Nintendo, er at de sender en HD konsol på markedet og så insisterer på at udgive en endeløs række a 2D side scolling spil på den. Selv Super Mario 3D World er i bund og grund et side scrolling spil.



at kalde 3d world side scrolling er ikke fair. Det er ikke engang i nærheden af det



I min verden så er det at bruge det meste af tiden på løbe fra den venstre side af skærmen mod den højre side lig med "Side Scrolling". Det er hvad SM3DW mest går ud på.

0
1ups givet

#18 - AND

Level: 35 (Lakitu)

11-10-2014 13:56

^Ret løs præmis for at kalde et spil for side scroller. I 3D World kan man - som navnet antyder, bevæge sig i alle retninger, så det er bestemt ikke en side scroller.
1
1ups givet

#19 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

11-10-2014 14:51

Det er pr. definition ikke en side-scroller. En side-scroller defineres ved brugen af fikseret kamera fra side-perspektiv. 3D World har et fikseret kamera, men det er stadigvæk en 3D verden.
0
1ups givet

#20 - Nikra

Level: 9 (Bob-omb)

12-10-2014 02:14

O-train skrev:
Det er pr. definition ikke en side-scroller. En side-scroller defineres ved brugen af fikseret kamera fra side-perspektiv. 3D World har et fikseret kamera, men det er stadigvæk en 3D verden.



Ret skal være ret:
SM3DW er hermed opgraderet til at være et 3D side scrolling spill. lol

1
1ups givet

#21 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

12-10-2014 08:46

Sikke dog noget vrøvl at påstå at gaming i 80'erne og 90'erne var en børneting. Jeg ved ikke lige, hvornår du er født, Shajita, men du har vist ikke været teenager i 80'erne. Jeg startede med min første computer i 1983, en ZX Spectrum, og den bød på mange slags oplevelser for både børn og voksne.
Jeg kom desuden meget på de hedengangne Burgerstar og Fyns Tivoli i Odense og dér havde de alle de gode gamle klassikere som Gauntlet, Double Dragon, Operation Wolf, Green Beret og mange flere... som arcade-maskiner, og ja, der var børn dér også, men lige så mange voksne.

Ja, COD regerede i sidste generation og generationen før den o.s.v. Men faktum er, at der ikke er en skid innovativt ved den serie længere. De har udpint den serie til bristepunktet. At flytte handlingen til vore dage og bare inkludere nogle nye våben retfærdiggør i min bog absolut ikke, at man forlanger fuld pris. Det samme gælder Fifa. Men de har jo ikke altid været sådan. Engang var COD faktisk fedt og havde fantastiske scenarier med gode historier. Fifa var også super engang... da dekunne forbedre grafik og fysik. Idag opdaterer de mere eller mindre bare holdene, siger det er en revolution og smækker fuld pris på.

Deriomd har jeg meget svært ved at finde spil hos Nintendo, der ikke har innovation i højsædet. Jeg er sgu' ligeglad med, hvad andre synes om Nintendo... jeg går efter kvalitet, og den er der altid hos Nintendo, i dtil nu i hvert fald.

Jeg synes desuden også, du burde være lidt mere neutral i din beskrivelse af nye IP'er. Du klasker bare et "for børn"-skilt på Splatoon, som absolut ikke kun er for børn. Har du overhovedet prøvet det? Det handler om samarbejde og strategi og er meget, meget hektisk, sjovt og... INNOVATIVT, og ja, jeg har prøvet det på Gamescom 2014 sammen med både kvinder og mænd, som også var på min alder (46).

Ja, WiiU-sælger måske ikke så fantastisk lige nu, men er jeg og de 7-8 millioner andre WiiU-ejere underholdt... JA (lige med undtagelse af dig måske, Shajita). Til din information kan jeg så sige, at Xbox One (VHS-maskinen fra MS) ikke sælger bedre, tværtimod.
2
1ups givet

#22 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

12-10-2014 10:33

^Jeg tror såmænd ikke Shajita ikke er godt underholdt af sin Wii U - det var blot et oplæg til en diskussion om, hvorvidt flere "voksne spil" kan være med til at få Nintendo tilbage i førersædet Smiley

@O-train: Jeg er godt klar over, at mit udsagn var sat på spidsen, men jeg tror nu alligevel, der er noget rigtigt i det.. Det er jo absolut ikke en dårlig ting, at have et image som konsollen for børnefamilier - der burde jo være et marked, hvis ellers børn/unge var (fik lov til at være) tiltrukket af Nintendos serier.

En anden ting er selvfølgelig nok, at mange af den nye generations fædre også selv spiller konsol, og er det skydespil de selv er tiltrukket af, så bliver børnene det også. Jeg husker da tydeligt, hvordan min 12 år yngre lillebror allerede som 4-5-årig sad og spillede Counter-Strike på PC'en fordi han tit så os andre spille det. Og han kunne rent faktisk godt finde ud af det Smiley
1
1ups givet

#23 - Grauling

Level: 23 (Skree)

12-10-2014 11:32

Alle ved at COD er det mindst innovative spil i spilbranchen..måske lige bortset fra Fifa, men det ændre nu ikke på at hver eneste spil i serien umiddelbart sælger mere for hver halvlodden udgivelse i serien der kommer:



Synes Game Theory havde for nyligt en god video omkring emnet kaldet: "Are Gamers Killing Video Games?"


1
1ups givet

#24 - AND

Level: 35 (Lakitu)

12-10-2014 12:22

^Den er sgu rimelig skarp, den video Asger. Og et eller andet sted så overrasker det vel ikke, at det hænger sådan sammen.

Hvis jeg skulle nuancere videoens pointe lidt, så ville jeg måske gerne have set en eller anden form for segmentering af målgruppen.
Videoen hævder jo at 'bro-gamere' (eller hvad det nu er de kalder dem) er de samme som de klassiske gamere - man kunne også have forsøgt at opdele efter en eller anden grad af casual vs. hardcore/classic. Så kunne man have kigget på, om der var smagsforskelle, de to grupper imellem.

Jeg har det selv sådan, at jeg lige netop elsker spil som Donkey Kong Country Returns og New Super Mario-serien, fordi den minder om de klassiske spil - bare inklusiv den co-op teknologi, som ikke virkede særlig fedt i de originale.

Omvendt så synes jeg at Metroid Prime, RE4 og N64'erens patformer-adventures som Banjo-Kazooie er blandt de bedste spil overhoved.

Mon ikke mange har det sådan, at de gerne vil have 'the best of both worlds'?
0
1ups givet

#25 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

12-10-2014 15:43

Jeg tror altså bare ikke, Nintendo har et image-problem. Derimod vil jeg klart sige, at de har et REKLAMEBUREAU-PROBLEM. Enten er bureauet totalt inkompetent ellers har Nintendo helt glemt at bruge et, da de skulle markedsføre WiiU, for der var jo tæt på intet i medierne om den nye maskine, dengang den kom frem. Det er heldigvis blevet noget bedre nu, men der er jo en del at indhente på den front.

MS har jo også store problemer med salget af deres Xbox One, men netop her er der noget, man kan kalde et image-problem. De farede frem med deres DRM, alle mulige restriktioner og en Kinect ingen gider have. Da folk så begyndte at brokke sig over MS' politik trak de lige så stille i land på en masse af de ting, de kunne se pissede folk voldsomt af, men da var det allerede for sent. Det seneste "tiltag" er deres forsøg på at få salget i vejret ved at droppe Kinect, og lige meget hjalp det. Alle disse ting har fået folk til at miste troen på MS, og det er forståeligt.

Nintendo har jo ikke på noget tidspunkt været utro mod deres fans. De står for det, de altid har stået for... kvalitetsunderholdning, gennemførte spil og innovation. Deres problem er som sagt marketing, hvor de til gengæld denne gang har trådt ganske grundigt i spinaten.
0
1ups givet

#26 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

12-10-2014 15:51

Asger Grau skrev:
Alle ved at COD er det mindst innovative spil i spilbranchen..måske lige bortset fra Fifa, men det ændre nu ikke på at hver eneste spil i serien umiddelbart sælger mere for hver halvlodden udgivelse i serien der kommer:



Synes Game Theory havde for nyligt en god video omkring emnet kaldet: "Are Gamers Killing Video Games?"



Fuldstændig korrekt Asger. Men hvem kan vi så lige klandre for denne tendens med COD og FIFA... SONY, MS eller NINTENDO?Nej, nutidens preteens og teenagere. Det er dem, der sætter dagsordenen nu om dage, desværre. At der så også er nogle noget ældre med i vognen gør ikke sagen bedre. Der er meget langt imellem innovation i spilindustrien nu om dage. Det tætteste man kommer på innovation er indie-spil.

0
1ups givet

#27 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

12-10-2014 20:00

Sikke dog noget vrøvl at påstå at gaming i 80'erne og 90'erne var en børneting. Jeg ved ikke lige, hvornår du er født, Shajita, men du har vist ikke været teenager i 80'erne. Jeg startede med min første computer i 1983, en ZX Spectrum, og den bød på mange slags oplevelser for både børn og voksne. - See more at: http://n-club.dk/nyheder/437081-weekend-diskussion-har-nintendo-et-image-problem#sthash.tv6KXVPi.dpuf



Jeg ved ikke lige hvornår DU er født brormand, men måske skulle du prøve at finde nogle reklamer på YouTube fra den tid. Det blev reklameret til børn, og primært solgt til børn, eller forældre af børn. Der er selvfølgelig undtagelser, ligesom der var tegnefilm og legetøj for voksne, men den primære målgruppe i den tid var, sjovt nok, børn.

Jeg kom desuden meget på de hedengangne Burgerstar og Fyns Tivoli i Odense og dér havde de alle de gode gamle klassikere som Gauntlet, Double Dragon, Operation Wolf, Green Beret og mange flere... som arcade-maskiner, og ja, der var børn dér også, men lige så mange voksne.



Godt for dig. Jeg kender folk der dyrker My Little Pony som en religion, men det gør det ikke til et fucking produkt for voksne, ej heller var gaming i sin tid.

Ja, COD regerede i sidste generation og generationen før den o.s.v. Men faktum er, at der ikke er en skid innovativt ved den serie længere.



Det er meget godt alt sammen. Problemet er bare at hvad du finder innovativt, og hvad der rent faktisk sælger og er relevant for markedet, er to meget forskellige ting. Call of Duty sælger (eller solgte, før Ghost) mens innovative spil fejler groft, gang på gang. Og så må man som spil udgiver spørge sig selv, om det er klogt at satse millioner af kroner og hundredevis af jobs på noget som måske er innovativt, men som ikke sælger.

Deriomd har jeg meget svært ved at finde spil hos Nintendo, der ikke har innovation i højsædet



Det hedder New Super Mario Bros. 1, 2, Wii og U. Det hedder Zelda Wind Waker HD. Det hedder LEGO City Undercover, som de publicerede. Det hedder Donkey Kong Country Returns/Tropical Freeze. Det hedder åben dine fucking øjne og lad vær med at sprede ballerne når Nintendo smider bukserne.

Du klasker bare et "for børn"-skilt på Splatoon, som absolut ikke kun er for børn. Har du overhovedet prøvet det?



Nej, jeg har ikke prøvet det. Jeg har andre ting at bruge penge på end en ferie til en et event, hvor du skal prøve ufærdige versioner af meget forsigtigt planlagte demoer der er designet til at overtale dig til at købe et spil.

Og FYI, jeg glæder mig til Splatoon. Jeg tror det bliver godt, det har bestemt potentiale. Men prøv at overtale en standard gamer til at investere i en Wii U, for Splatoon. Please, lad mig høre hvordan det går. Jeg, for eksempel, elsker Pikmin 3, men dens farverige stil og fokus på blomster og insekter, har skræmt mange af mine venner væk fra det, og jeg ved at de ikke er de eneste. Og jeg frygter at Splatoon står over for den samme skæbne.

Ja, WiiU-sælger måske ikke så fantastisk lige nu, men er jeg og de 7-8 millioner andre WiiU-ejere underholdt... JA (lige med undtagelse af dig måske, Shajita)



Som jeg sagde i en anden tråd hvor du også pegede fingre af mig, jeg elsker min Wii U, og jeg elsker Nintendo. Og som jeg også sagde, jeg kan sagtens holde af noget, men samtidig være kritisk over for dets fejl og mangler. Det kan de fleste voksne (Lige med undtagelse af dig måske, Park_Triolo)

Til din information kan jeg så sige, at Xbox One (VHS-maskinen fra MS) ikke sælger bedre, tværtimod.



Oh, din sørgelige fanboy... Xbox One har solgt omkring lige så meget som Wii U, på den halve tid, i halvt så mange områder. Og modsat Wii U ejere, så køber folk spil til Xbox One. Jeg finder det specielt morsomt at hver eneste gang nogen betvivler store, stærke Nintendo, så kommer du ridende på din hvide hest og begynder at vræle over de andre konsoller. Meget modent.

0
1ups givet

#28 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

12-10-2014 23:09

Hold da op hvor er du en sørgelig eksistens, Shajita. Trist at du må ty til ukvemsord og overfald, når du har svært ved at argumentere.

Lad os starte fra en ende af:

1. Det er da noget så tydeligt at høre, at DU må være født engang EFTER 2000, BRORMAND!!!

2. Hvad fanden har My Little Pony at gøre med gaming, andet end at du måske leger med det?! Primære målgruppe børn... hmmmm, nu var det altså ikke så mange forældre i 80'erne, der havde råd til en arcade-maskine hjemme i stuen og ej heller en konsol eller deslige. Arcade-haller var et sted for alle mennesker, voksne som børn, også selvom du ikke vil acceptere det, og marketing-indsatsen skød noget videre end det, du plaprer afsted om. Men du taler jo som du har forstand til... du var jo ikke engang en våd drøm endnu hos din mor på det tidspunkt.

3. Nu sidder vi altså og diskuterer image, BRORMAND, ikke salg. Jeg ved sgu' godt, at COD, FIFA og alt det andet lort sælger som varmt brød i BILKA søndag morgen, men er det lige så godt som det, du får hos bageren... NEJ?! Jeg ved godt, at innovative spil har sværere ved at sælge, og ved du hvad, det er en trist tendens, og det vil også betyde enden på gaming, som vi kender det, og en masse udviklere der desværre må finde anden beskæftigelse. Der er jo en grund til, at konsoller ikke sælger, som de engang gjorde. Folk er røvtrætte af det samme snot år ud og år ind... også selvom der er preteens som dig, der har samtlige FIFA- og COD-spil.

4. Hvis der er nogen her, der skal se at lukke ballerne, så må det da være dig og dit evindelige vrøvl. Jeg kender ikke mange spil, der når så kreative højder som de, der kommer fra Nintendo med undtagelse af nogle få. God of War og Killzone måske, indtil de også blev malket til døde. Ja, selv COD og FIFA var fede før i tiden... dengang de endnu indeholdt en historie og realisme.

5. Kære BRORMAND, nu var jeg altså IKKE på ferie, for jeg ARBEJDER til daglig, noget du måske kunne lære noget af.
Næh, jeg var såmænd dernede for at se på alle mulige nyheder til SAMTLIGE konsoller, tablets, PC, MAC og hvad ved jeg. Jeg er sgu' ligeglad om der står SONY, Nintendo, Xbox, PC eller Mac på den maskine jeg spiller på, bare det er topkvalitet, der leveres, og det bliver der i hvert fald i denne generation fra Nintendos side. At du så synes noget andet, har du da lov til at synes. Det vil jeg da virkelig ikke tage fra dig. Til din information så påstås det at vi lever i et frit og demokratisk land.

Tjah, du kan da have ret i at frygte for at noget ikke sælger, men det var nu heller ikke det, jeg hentydede til, da jeg svarede på dit indlæg. Du påpegede jo straks, at det var et børnespil, og at Nintendo kun er for børn og hvad ved jeg. Jeg forsøgte bare at fortælle dig, at det absolut IKKE kun er for børn, og at det faktisk er en rigtig god og INNOVATIV idé.

6. Det er da fint, at du er kritisk. Det skal man da også være, men du er sgu' ALTID kritisk. Det er jo ALTID glimrende og genialt hvad alle andre end Nintendo laver. Nintendo er for børn og Nintendo har image-problemer. Hvad bliver det næste? Du lyder næsten som Michael Pachter.

Jeg synes sgu' heller ikke Nintendo har været geniale i deres markedsføring, tværtimod. Det er jo dér den halter, og det er dér, de har deres problem. De er kommet i gang nu, laaaangt om længe, men det fjols der bestemte den strategi burde jo fyres på stedet. Nintendo er ligesom andre store firmaer (SONY, APPLE, MS). Af og til er der en tendens til at ride på en bølge, der lige pludselig ikke er der mere og så glemmer man marketing-budgetter eller lukker en masse lort ud, som man så senere er nødt til at hive i land igen (MS). Jeg synes PS4, Xbox One og Wii U alle er fine maskiner. Jeg synes så bare ikke Xbox-designet er helt nutidigt, for at sige det mildt og al den hiven i land af ting, de havde sagt til offentligheden ang. den nye Xbox var heller ikke helt på troværdighedstoppen, og det er jo klart også det, der gør at den ikke sælger en skid mere.

7. Jeg vidste ikke, jeg pegede fingre ad dig... undskyld da. Men du efterlader altså et indtryk af, at du bare snart MÅ af med den lorte-Wii U og have fat i en Xbox One og Titanfall (som forøvrigt også er floppet fælt). At påstå at du ligefrem ELSKER Nintendo er måske lige lidt over i det kvalme og direkte overdrevne, men du er velkommen til at sige, det du vil. Det eneste jeg siger til dig er, at der ikke er nogen, der tvinger dig til at beholde det ene eller det andet. Hyg dig med det, du gider hygge dig med.

8. Fanboy... HAHAHAHA... du er nu en sjov lille fætter. Jeg har PS1, PS2, PC, MAC, WII og WiiU herhjemme, og jeg er og har været glimrende underholdt af allesammen, skulle jeg hilse og sige. Det er nu nærmere sørgeligt, at du straks springer i fosterstilling og sutter tommelfinger i forsvar, når man nævner et lille faktum ang. Xbox One. Den sælger IKKE godt, tværtimod, og MS ved det. De er så pænt ligeglade med det... bare spørg den nye chef. Xbox One HAR solgt ja, men hvad sker der nu? Desuden er du fejlinformeret... den har IKKE solgt lige så meget som Wii U. Igen et tydeligt tegn på, at du på alle leder og kanter forsøger at miskreditere en konsol, der faktisk leverer en masse underholdning til rigtig mange mennesker, ligesom de andre konsoller sikkert også gør. Hvorfor skal jeg og andre Wii U-ejere dømmes som fjolser af dig, bare fordi vi nu engang synes det er spændende at spille på en WiiU? Se DET er VIRKELIG MODENT... FLOT, Shajita.
0
1ups givet

#29 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

12-10-2014 23:42

Inden det her udvikler sig til noget dumt, vil jeg gerne anmode om, at der bliver holdt en ordentlig tone i diskussionen!! Det er helt fint, at folk har deres egne meninger - det skal man ikke svines til for..
8
1ups givet

#30 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

12-10-2014 23:48

KJ85 skrev:
Inden det her udvikler sig til noget dumt, vil jeg gerne anmode om, at der bliver holdt en ordentlig tone i diskussionen!! Det er helt fint, at folk har deres egne meninger - det skal man ikke svines til for..



Jeg kan kun være enig, KJ85. Dette var hermed mit sidste indlæg i denne diskussion i diskussionen. Smiley

0
1ups givet

#31 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

13-10-2014 18:25

For første gang er jeg enig med dig, Parky.
0
1ups givet

#32 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

03-11-2014 20:47

Er ærgerlig over det udviklede sig til mudderkast, håber mit indlæg kan få det lidt tilbage igen. Ved godt det er nærmest en måned gammelt nu, men har haft virkelig travlt og først nu fået læst oplægget og diskussionen - mange gode pointer undervejs! Smiley

Okay problemstilling, men jeg tror ikke det kan stilles så sort og hvidt op. Jeg nægter simpelthen at tro på at Nintendo ville sælge bedre alene med en højere / mere voksen rating fra PEGI, især ikke hvis det blot blev tilføjet i form af blod og bandeord. Det ligger langt dybere end det og har både indflydelse i form hvad ens venner spiller, at det fungerer godt online og meget andet end det. Lige såvel som et spil som Pokémon og Wii Sports blot med en god idé og nogenlunde udførelse kan få alle til at købe en konsol, så skal der også noget særdeles anderledes til for at få folk til at købe spilserier de normalt ikke køber. Nintendo har forsøgt i form af andre spil med Bayonetta 2, men det er og bliver et niche spil. Hvis de havde fået skaffet Call of Duty eller FIFA eksklusivt (hvilket aldrig vil ske), så ville de kunne få de fans med over til deres konsol, nærmest uanset pris, kontroller og meget andet.

Ja, online og HD er blevet en standard, men jeg synes ikke det hænger sammen med et voksen-image. Nintendo ville ikke blive reddet af bedre grafik og god online, men det er en af mange ting der skal til konsistent for at de skal væk med deres familieimage. Personligt ser jeg dog intet galt i at de har et familieimage, men børn bliver bare hurtigere "voksne" nu til dags, så markedet er relativt mindre. Jeg ser dog langt hellere Nintendo fortsætter i denne stil end at vi har tre konsoller, der alle kan udbyde omtrent det samme. Gab.

Det ville bestemt gøre det interessant hvis Nintendo købte nogle firmaer/IPs, men jeg ved ikke om det er vejen frem eller på nogen måde realistisk. Kan dog godt lide konceptet om at de støtter op om projekter som de har gjort netop med Bayonetta 2, så ser gerne meget mere af det - ligesom uddeling af deres serier som med Hyrule Warriors, Pokémon Conquest og så videre Smiley

Problemet er generelt at selv hvis Nintendo ville prøve at få en bid af kagen som alle de andre deler, så vil de tabe fordi de er håbløst langt bagud i forhold til dem. De brillierer i visse genrer og der vil deres spil aldrig blive overgået, men de har ikke en chance i direkte kamp mod Microsoft og Sony. Wii vandt på salgstal, men når man kigger på kvaliteten af tredjepartsspil og dens omdømme, så fandt Xbox 360 og PlayStation 3 begge mere. Nintendo vil aldrig blive mere end sekundærkonsol for mange med en håndfuld virkelig gode spil, så jeg synes det er de skal fokusere på.

Idéen med GamePad er nemlig fed, ligeledes 8-Player Smash. De prøver at værne om det sociale ved at spille multiplayer og det er det de er gode til og det de bør fokusere på, det har deres konkurrenter lagt til siden igennem de seneste år. Men ja, de er rigtig ringe til at udnytte deres unikke features ordentligt. Jeg synes ikke den bør være unødvendig, men er helt enig med dig Oliver, som den bruges nu, så er den overflødig og det er problemet. Det samme følte jeg var tilfældet med Wii Remotes i nærmest alle tilfælde.

Sandt nok, de er ikke længere innovative - men de sælger stadig, og jeg tror ikke særlig mange køber spil baseret på innovation, nærmest lige omvendt fordi det er noget de kender og gerne vil have mere af. Angående Splatoon er jeg sikker på det er underholdende, men jeg føler både det er et mismatch af image og gameplay, og jeg er stadig slet ikke overbevist om at der er nok indhold til at betale fuld pris for titlen.
0
1ups givet

#33 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

04-11-2014 00:46

Bo130 skrev:
Er ærgerlig over det udviklede sig til mudderkast



Hvis det er nogen trøst, så har jeg udvekslet et par private beskeder og undskyldninger med Park_Triolo. Men ja, vi gik over stregen, og jeg undskylder til alle at jeg ødelagde min egen diskussion ved at, som du selv så elegant kaldte det, begynde at kaste med mudder.

0
1ups givet