Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#31 - Skrevet 07-10-2012 01:19

Det lyder som en nice måde at holde hobbyen ved lige på uden det fysisk kommer til at optage for meget plads, synes jeg.
Angående New 52 har jeg hørt at den nye Aquaman skulle være rigtig god.

Ideen med Injustice kan jeg rigtig godt lide på trods af at jeg normalt ikke der en store kampspils-gamer, men jeg har svært ved at se hvordan det kan undgås at Superman enten bliver overstærk eller fremstillet anerledes end han er i tegneserierne - så igen kan det jo være de kan komme med en forklaring på det i Injustice-tegneserien Smiley


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#32 - Skrevet 07-10-2012 01:51

^ Well, udviklerne lover at de vil forklare magt-balancen, igennem spillets historie mode. Men det kan være at de uddyber det lidt mere i tegneserien.

Jeg er pænt tilfreds med comixology. Den standard 20 sider lange tegneserie koster 18 kroner for ny, og måneden efter falder den til 12 kr. Så det er ikke en vild investering. Også rart at uanset hvor jeg går. så har jeg hele mit tegneserie katalog i en fin lille plastik æske med touchskærm.

Og Aquaman er pænt awesome. Første issue af serien går bare head-first ind i alle de jokes der bliver lavet omkring Aquaman. Fx. går han ind i en havrestaurant og de andre gæster er like "Du kan ikke spise fisk, du snakker med dem". Det er pænt sjovt sat op, og det fik mig til at bygge et forhold til figuren. Senere kapitler uddyber hans forhold med forskellige figurere, og arbejder lidt på at sætte splid mellem Aquaman og hans kone. Det er en fed historie der er godt fortalt og tegnet. Hvis man er en af dem der aldrig har fattet Aquaman, opret in Comixology profil og køb issue 1 for 6 kroner.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#33 - Skrevet 07-10-2012 16:21

Nice. Det kan være jeg køber New 52s Swamp Thing derinde på et tidspunkt. Aquaman lyder også ret lol.

Så længe de har en god løsning på magtbalancen i Injustice synes jeg det ser fedt ud af en fighter at være.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#34 - Skrevet 09-10-2012 16:06

Hassus skrev:

Hassus skrev:
Jeg har lige købt 27 originale Swamp Thing-hæfter, fra tiden omkring Alan Moores forløb, på QXL.


...hu-hej hvor jeg glæder mig til at modtage dem med posten Smiley




Sweeeet...



Nu hvor jeg har givet mig tid til at sidde med de forskellige hæfter må jeg indrømme at jeg nok let kunne blive fanget af at samle på originale Alan Moore-hæfter. Det skal jeg nok passe på med, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse...


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#35 - Skrevet 09-10-2012 20:51 - Redigeret 09-10-2012 20:52

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5GjgA6F7A2I
Fuck. Yeah.


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#36 - Skrevet 12-10-2012 19:25

Lige en anbefaling til Hassus.

Tegneren Bernie Wrightson illusterede i 1983 Mary Wollstonecraft Shelleys Frankenstein og jeg fik mine fingrer i den for et par måneder siden. Den er udgivet af Dark Horse Comics.

Det er et virkelig flot tryk de har lavet (jeg sidder med genoptrykket) og Bernie Wrightsons stil passer perfekt til Frankenstein historien.

Hassus kender ham sikkert fra Swamp Thing serien.

Ellers har jeg hørt en af mine yndlings tegneserier - Elektra: Assassin - er blevet genoptrykt hos Marvel og er det bedste jeg har læst fra Frank Millers hånd til Marvel. Virkelig en lang feberdrøm.

Jeg prøver at få købt Sin City, men kan ikke rigtig få sat mig ned og læst i disse dage, så det går lidt langsomt den process.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#37 - Skrevet 12-10-2012 22:52 - Redigeret 13-10-2012 09:23

Tak for anbefalingen. Hvis jeg støder på den vil jeg helt sikkert overveje at nappe den.

Jeg kender Bernie Wrightson fra vol. 1 af Swamp Thing, ganske rigtigt. Han tegnede, som jeg kan forstå, Swamp Things debut som var en korthistorie i House of Secrets #92 og var derved en af Swamp Things skabere. Udover det tegnede han de første 10 numre af vol. 1 af Swamp Thing-tegneserien.
Som jeg har skrevet før er grunden til jeg hoppede på Swamp Thing-vognen stort set udelukkende Alan Moore, som først overtog serien senere(vol. 2, #20). For at få et større historisk indblik i serien købte jeg imidlertid i sommers samlingen "Roots of the Swamp Thing", der vigtigst af alt indeholder alle Wrightsons bidrag til serien. Samlingen overraskede mig positivt og nogle af de figurer Wrightson har lagt pen til i den er enormt fede(ikke mindst Anton Arcane, the Unmen og Patchwork Man).
For et par dage side havde jeg en snak med en garvet ejer af en tegneseriebutik, som jeg kom til at fortælle at Alan Moore nok havde stået for det bedste Swamp Thing-forløb i de fleste tegneseriefans øjne. Det var han tydeligvis ikke 100% enig i, og han nævnte specifikt Wrightson som en ældre Swamp Thing- og tegneserie-fans har stor respekt for.

Her bliver Swamp Thing angrebet af de syntetiske skabninger, The Unmen, sammensat af den gale Anton Arcane(tegnet af Wrightson):



Edit:
Forresten har jeg lige fået udvidet min tegneseriesamling igen.

Den første Swamp Thing-serie foregik i 70'erne og nåede op på 24 numre før den blev aflyst. Da Wes Craven senere filmatiserede Swamp Thing blev der skudt nyt liv i konceptet med Volume 2 af tegneserien, som blev overtaget og revolutioneret af Moore ved nummer 20, hvilket er den kendte begyndelse på serien for mange og som kan købes i forskellige samlinger(bortset fra at nummer 20 ikke altid er at finde i samlingerne, da den fungerer som en slags brobygning mellem de tidligere numre og Moores forløb). Nummer 1-13 af Volume 1 kan læses i samlingen, Roots of the Swamp Thing.
Dette efterlader nummer 14-24 af Volume 1 og 1-19 af Volume 2 i mørket for folk der ikke rent faktisk ejer de originale hæfter...

Jeg var forleden så heldig at falde over en samlet pakke med Swamp Thing (Vol. 2) #1-15(1982) for 200kr. i en butik, der ligger et stenkast fra hvor jeg studerer:



Det er ret sjældne tegneserier - især som samling - hvor af nogle er meget svære at finde online.
Udover mange forhåbentligt fede historier med golemer(et væsen jeg på forhånd er interesseret i og glædeligt ville læse historier om selv uden Swamp Thing), djævlen selv, vampyrer og andet er det bedste af det hele nok at disse historier i særdeleshed kan sprede lys over mange af de referencer og tilføjelser til tidligere Swamp Thing-historier som Alan Moore har lavet i sit forløb:
- Manden, Sunderland, som spiller en væsentlig rolle i Alan Moore første 2 numre, #20 og #21, er hovedskurken i numrene før Moore i Volume 2.
- Nogle punkervampyrer der åbenbart gjorde debut i #3 vender tilbage i #38 og #39, hvilke jeg allerede har læst.
- Et forvirret og skadeligt kæresteforhold man tilsyneladende får lov at opleve starten på i de tidlige hæfter dukker i #54 op igen i en skræmmende og fuld fortælling om hvor de nu befinder sig.
- Der er sikkert også andre ting jeg kan få indblik i som jeg ikke ved nu...

Den stak var jeg rigtig heldig med Smiley

I øvrigt købte jeg Alan Moores "Promethea" #1-8 og #32 til en knapt så god pris. Promethea #32 har jeg ønsket at læse/opleve i lang tid og på trods af det overgik den mine forventninger. Det kan være jeg skriver lidt om det på et senere tidspunkt.


JOEP
JOEP

74310
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#38 - Skrevet 16-10-2012 14:07

Jeg kom ved en "fejl" til at bestille nogle ting fra Amazon for en uges tid siden, men jeg indså så nogle få timer senere, at jeg ikke havde råd, da der senere på måneden ville komme nogle udgifter, der skulle klares. I blandt min bestilling var Kick-Ass 2. Jeg fik dog ikke lov til at afbestille min ordre totalt, fordi førnævnte Kick-Ass 2 var for langt i processen, så den blev afsendt alligevel, men med gratis fragt selvom den ikke havde den rette værdi. Så jeg valgte i dag at modtage pakken og dermed modtage tegneserien. Glæder mig til at læse den, var ret vild med 1'eren.


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#39 - Skrevet 16-10-2012 18:17

^ Jeg vidste slet ikke at der var en efterfølger.
Jeg købte 1'eren for noget tid siden og fik læst over halvdelen på en togtur... Også glemte jeg lidt at jeg havde den. Burde virkelig blive færdig med det.

For at gå lidt off-topic, nogen andre der har set den nye Green Lantern? En fyr der hedder Baz. Har kun fået læst det kapitel én gang, så jeg har nok fået nogle detaljer forkerte, men han er pænt unik i det at han er muslim og fra Arabien.

Det er kort vist at ham og hans tro blev undertrykt efter 9/11, og når han stjæler en varevogn som uheldigvis er udrustet med en bombe, bliver han kraftigt og urimeligt anklaget for at være en terrorist.

Efter at spil industrien har boret ind i vores hjerner at muslimer er skydeskiver, så er det pænt fedt at få et andet perspektiv. Et som jeg, desværre, må indrømme at jeg aldrig har tænkt over før.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#40 - Skrevet 19-10-2012 03:05 - Redigeret 19-10-2012 03:06

Jeg har ikke læst Green Lantern. Den nye tilgang synes jeg lyder ret spændende og ny, selvom mit indblik i de muslimske leveveje nok efterhånden er blevet ret godt af at have boet og arbejdet i det ydre Nørrebro. Mine favoritkunder var oftest af en anden etnisk baggrund, da jeg personligt sætter pris mange af de værdier jeg syntes at støde på mere hos disse kunder end hos de "pæredanske" kunder. Min bedste ven er kineser og har hjem i Kina, så det siger måske også noget om mig som person Smiley
Lige meget hvad må man tage hatten af for at de gør noget anderledes med tegneserien, der kan udvide folks forståelser for den muslimske levevej. Det manglede bare.



Så har jeg læst et længere Swamp Thing-forløb på 13 blade op til Alan Moores overtagelse af serien.
Det er fedt at have mulighed for at læse de historier der lagde grunden for Moores berømte tilgang til serien og de tidlige historier kan kun læses, hvis man ejer de oprindelige hæfter.

Forløbet starter med at Swamp Thing redder en lille piges liv fra sin far, der forsøger at myrde hende. Før dette følte Swamp Thing ingen mening med sin tilværelse og overvejede om det overhovedet var værd at leve som et udstødt monster. Nu fokuserer han i stedet på at beskytte den lille pige fra alverdens onder, hvilket fylder ham med en større mening end han kunne have håbet på. Som tiden går i selskab med hende bliver det mere og mere klart at hun ikke er en almindelig pige og på et tidspunkt går det op for Swamp Thing at hendes far måske egentlig havde ret med at hun burde myrdes... Gennem mange konfrontationer, konflikter og komplikationer maler der sig et større og større net af konspirationer med store forretningsmænd, nazister og satanister. Den lille pige viser sig er i ledtog med djævelen selv og har til opgave at bringe ham til verden. Det lykkes hende faktisk, men Swamp Thing, en jødisk overlever fra holocaust og et par andre allierede - alle drevet af forskellige ting - formår at stoppe processen.

Det var den overarkende historie. De enkelte delhistorier er overraskende gode og rummer kampe mod snæversynede bønder, en laserskydende agent, vampyrer, en børnemyrdende dæmon, et søuhyre, monstre skabt af karakterers fantasi, en mand med stærke overnaturlige evner, en golem og Lucifer selv. De forskellige kampe er integreret ind i den større historie på en ret meningsfuld måde og bedst af alt konkluderes de med veludtænkte og originale forløsninger, hvilket er noget jeg personligt altid sætter pris på.

Der er stadig 6 hæfter frem til punktet hvor Moore overtog serien og jeg ejer de næste 2 og har planer om at købe de igen næste 2 et sted i København inden så længe. De 2 sidste må jeg se om er til at finde et eller andet sted og vil rigtig gerne have dem, da Swamp Thing her endnu engang kæmper mod sin ærkefjende fra de allerførste Swamp Thing-tegneserier fra 70'erne, Anton Arcane. Den kamp er ikke bare symbolsk, men har en større betydning i den første del af Alan Moores forløb...




Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#41 - Skrevet 30-10-2012 09:48

M skrev:

Ellers har jeg hørt en af mine yndlings tegneserier - Elektra: Assassin - er blevet genoptrykt hos Marvel og er det bedste jeg har læst fra Frank Millers hånd til Marvel. Virkelig en lang feberdrøm.



Det er lidt sjovt hvordan ting kan være forbundne når man begynder at dykke ned i dem. Jeg har på det seneste blevet opmærksom på en serie af Alan Moore kaldet "Big Numbers", der har et særstatus blandt mange Alan Moore-fans da der aldrig udkom mere end 2 ud af 12 planlagte numre før produktionen faldt fra hinanden(en fotokopi af det 3. nummer er siden lagt ud på nettet). Serien blev endda beskrevet af Moore som et potentielt magnum opus.
Well, det viser sig at illustratoren som Moore valgte at arbejde sammen med i de 2 udgivne numre var ingen ringere end illustratoren af Elektra: Assassin, Bill Sienkiewicz. Der kan man bare se Smiley


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#42 - Skrevet 30-10-2012 10:38 - Redigeret 30-10-2012 10:39

Bill Sienkiewicz er i mit hoved en af de helt store tegnere indenfor branchen. Jeg er sådan lidt omklamrende om min kopi af lige den tegneserie og i følge amazon er der åbenbart noget galt med genoptrykket.

En køber skriver.

"I don't have other editions to compare, but as soon as I opened it I noticed something wrong. The thing's out of focus. Even the letters are pixelated. Only the covers at the beginning of each chapter have proper resolution. There's a review here for the Elektra Omnibus which says that it looks like Elektra Assassin was poorly scanned and it looks blurry, so I guess they used the same low resolution scans for this."



Selv har jeg dette tryk, der ret lækkert hele vejen igennem. Hvis det en dag skulle have interesse.

Bill Sienkiewiczes egen serie - Stray Toasters - har længe været på min ønskeliste, men jeg har stadig ikke fået købt den.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#43 - Skrevet 30-10-2012 11:30 - Redigeret 30-10-2012 11:31

Jeg må også indrømme at jeg trods dine anbefalinger blev positivt overrasket over de scanninger jeg har set fra Elektra: Assassin. Det er stilede, stemningsfulde og flotte sager synes jeg.

Den her side for eksempel:



Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#44 - Skrevet 06-11-2012 23:26 - Redigeret 06-11-2012 23:27

Tilsyneladende er Alan Moore ikke helt så begejstret for Frank Miller som M Smiley

Dourdevel af Alan Moore (1983)






martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#45 - Skrevet 07-11-2012 09:53

Hahah. Forhelvede, hvor er den alt for kæk! Smiley

Og ja Elektra Assassin er voldsomt flot.

Jeg overvejer lidt at købe den der Man-Thing omnibus, selvom jeg slet intet aner om Man-Thing. Egentligt har jeg slet ikke pengene den her måned, men den ser sej ud!

... ellers er der noget med at Faraos Cigarer skulle udgive en boks (eller flere) med nogle Moebius ting. Jeg har aldrig rigtig dyrket Moebius, men altid været meget imponeret over hans tegnestilen. Jeg har flere gange kigget på Inkalen, hvor det danske tryk desværre lider under den meget grimme (og meget photoshop-agtige!) genfarvning, i stedet for de flotte originale farver.

Udover det kigger jeg også med et vågent øje på Book of Human Insects af Osama Tezuka. Den ser enormt dyster ud, hvilket jo tiltaler min sorte sjæl enormt.

... men i virkeligheden burde jeg måske læse mere om orthodoks kristendom, i stedet for tegneserier. Smiley