LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Fokus på Game & Wario

Skrevet af KJ85 - 12-08-2012 22:55

Tiden er kommet til at sætte fokus på endnu et kommende spil til Wii U, og denne gang er der tale om et spil der hidtil ikke har været skrevet en eneste nyhed om på N-club. Wario tilslutter sig i spillet Game & Wario mængden af Nintendo-ikoner der, som nogle af de første, vil have en optræden på den kommende hjemmekonsol – så lad os se hvad det hele drejer sig om, og kigge på det der indtil videre er sluppet ud om spillet.

For det første skal det slås fast, at Game & Wario er et midlertidigt navn til spillet, og således kan nå at ændre sig inden udgivelsen af spillet. Navnet som det er nu er dog ikke til at tage fejl af – der er tale om en blanding af noget så klassisk som Game & Watch og altid skøre Wario. Spillet bliver udviklet af Intelligent Systems og foregår i Diamond City, så for Warios vedkommende handler det altså om WarioWare-serien, der blev introduceret i 2003 på Game Boy Advance.


Dem der er bekendt med WarioWare-spillene ved allerede at serien er lig med masser af skøre små spil, der hver især tager ganske få sekunder, men i Game & Wario er disse mikrospil nu skiftet ud med minispil. Det endelige antal minispil er endnu ukendt, men som det fremgår af billedet herover vil de velkendte karakterer fra Diamond City indgå, og til E3 havde man muligheden for at prøve kræfter med fire af slagsen, der hver især har deres egen måde at gøre brug af Wii U GamePad. I det følgende vil disse blive beskrevet.

Arrow:


Dette minispil er en single player-oplevelse med Wario i en stor hovedrolle, og som du vil se i videoen herunder, bruger du ikke alene Warios næse som ammunition, men invaderes faktisk også af en hær af Wario-robotter, der selvfølgelig skal nedkæmpes.


De mekaniske Wario-figurer bliver ved med at dukke op på Tv-skærmen og man skal så bruge Wii U GamePad til at sende næse-pile af sted mod dem med en bue lavet af Warios overskæg. Dette gøres ved at trække en finger hen over controllerens berøringsfølsomme skærm og slippe den når man mener farten vil være tilstrækkelig. For at sigte gør man desuden brug af controllerens bevægelsessensorer.

Spillerens job er at forhindre fjenderne i at stjæle fire jordbær, der befinder sig i bunden af skærmen på controlleren. Når de hele vejen til bunden af Tv-skærmen vil de hoppe ned på controlleren, hvor man skal skynde sig at slå dem alle inden det er for sent. Inden de når så langt kan man dog med fordel gøre brug af op til flere hjælpemidler. På Tv-skærmen vil der nemlig være placeret miner, som kan skydes for at udløse en eksplosion omkring en gruppe fjender, og gnubber man peber på Warios næse inden den skydes af sted, vil det også udløse en effekt.

Sidst i banen fremvist ved E3 skal der kæmpes moden kæmpe robot ved at sende pile mod bestemte områder på den. Som det fremgår af videoen står der i øverste venstre hjørne ”Stage 1”, så forhåbentlig vil der blive ved med at komme sværere og sværere baner indtil man fejler.

Ski:


Dette spil er umiddelbart det mest simple af de fire minigames, der er kendt indtil videre. Hovedpersonen er Jimmy T der, som navnet på spillet antyder, skal stå på ski.


Målet i dette spil er at føre Jimmy gennem en bane så hurtigt som muligt, hvilket kan udløse medaljer alt efter tiden. På Tv-skærmen vil man kunne se en præsentation af løbet fra forskellige vinkler, men det eneste spilleren skal bruge er Wii U GamePad – Tv-billedet er kun til eventuelle tilskuere. På controllerens skærm vil man have et billede i fugleperspektiv og skal guide Jimmy gennem banen ved at vippe den fra side til side. Undervejs vil der være små ramper på banen som kan bruges til afsæt for ekstra fart ved et hurtigt ryk i controlleren.

Shutter:


Mona er stjernen i det tredje minispil vi skal se på, hvor hendes opgave er at tage billeder af kriminelle til den lokale avis. Igen er tale om en single player-oplevelse, som med de to forrige spil.


Som man ser i videoen, er der i bunden af Tv-skærmen vist, hvilke personer der skal fotograferes, hvilket gøres med Wii U GamePad som kamera. Der kan tages op til 16 forskellige billeder, og opgaven er på tre minutter at tage de bedst mulige billeder af fem kriminelle, der befinder sig rundt omkring på Tv-skærmen. For et perfekt billede tildeles 100 point og flere forskellige parametre kan trække ned. Det gælder eksempelvis størrelse, fokus og ting som lukkede øjne, hvorfor det er vigtigt at man gør flittigt brug af zoom-funktionen på kameraet, der kontrolleres med L/R-knapperne.

Når man har taget et billede sendes det til redaktøren ved at føre controlleren til vandret position, hvorefter man modtager dommen. Til sidst vil scoren fra de bedste billeder blive lagt sammen og den eventuelt resterende tid vil udløse en bonus. Yderligere point kan opnås ved at fange en velkendt lille gul skabning på et billede.

Fruit:


I dette spil fortæller Penny dig, hvad der skal gøres i det eneste virkelige multiplayer-spil, der blev fremvist fra Game & Wario. Selv om det er for flere spillere gør det dog stadig udelukkende brug af Wii U GamePad.


En person skal i dette spil agere tyv, mens op til fire andre er agenter. Tyvens opgave er at stjæle æbler i en by, der vrimler med personer, og dette skal han selvfølgelig gøre så diskret som muligt. Mens tyven manøvreres rundt på Wii U GamePad kan de andre spillere følge med på Tv-skærmen og skal prøve at finde frem til tyven. På enkelte tidspunkter vil et område på Tv-skærmen lyse op, hvilet betyder, at tyven befinder sig i dette område. Når tyven har stjålet tre æbler skal agenterne efterfølgende på skift give deres bud på, hvem tyven er, blandt et lineup på Wii U GamePad. Identificeres tyven ikke vil han/hun vinde og omvendt.


Alt i alt ser Game & Wario ud til at være et meget anderledes tag på asymmetrisk gameplay end det vi har set i eksempelvis Nintendoland. Al handling ser nemlig indtil videre ud til at være begrænset til Wii U GamePad, som i stedet går på tur. Selv single player-spillene har potentiale til at blive et samlingspunkt for flere spillere som eksempelvis kan guide hinanden, så personen med controlleren ikke behøver at kigge på Tv’et.

Game & Wario er sat til at udkomme indenfor lanceringsvinduet for Wii U, der ifølge Reggie strækker sig over tre til fire måneder. Bedømt fra den info, der er blevet fremlagt, er dette så et spil, som du ser frem til at prøve, eller ville du hellere have haft et nyt WarioWare?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

13-08-2012 06:52

Jeg ville personligt hellere have haft et nyt WarioWare, men jeg vil ikke dømme spillet endnu. Det skal helt sikkert prøves på et eller andet tidspunkt.
2
1ups givet

#2 - Hassus

Level: 22 (Ice Keese)

13-08-2012 08:04

^Jeg kunne ikke være mere enig... Håber der er en masse minispil, så det kan blive købet værd.
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-08-2012 08:37

Jeg har i den seneste uge fået spillet mig det første WarioWare, som jeg fik via ambassadør-programmet på 3DS. Lige så skørt og underholdende det var at spille igennem med skiftende baner ligeså kedeligt var det efter min mening at skaffe medaljerne på samtlige spil for at låse op for det sidste indhold. Det føltes bare alt for påtvungent.

Har ikke prøvet andre spil i serien, så kan nogen svare på om det er noget generelt?

Tror vi skal regne med et minispil pr. karakter, men er jo ikke til at vide.
0
1ups givet

#4 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

13-08-2012 09:06

Jeg er faktisk i tvivl, men så vidt jeg husker er det ikke noget der er med i spillene efter originalen ^^. Du skal stadig klare dig minimalt godt igennem hver sektion førend du får den næste, men det er meget lave krav og nærmest ikke noget man opdager.
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-08-2012 09:16

Hvis man ikke ville låse op for alle highscore-spillene (dem der ikke er mikrospil) var det nu også hurtigt nok at komme igennem. Men at lave medaljer på 140 mikrospil blev hurtigt meget irriterende..

Kunne forestille mig de spil, der tillader multiplayer, er lidt sjovere end GBA-spillet.
0
1ups givet

#6 - Togbis

Level: 16 (Space Pirate)

15-08-2012 19:33

Det virker da som et meget sjovt spil. Noget man kan vise frem til en klassekamerat uden at skræmme livet af hende.
Det var noget af det, der var godt ved Wii. Alle kunne finde ud af Wii Sports/Wii Play og alle havde lyst til lige at prøve i et par minutter også selvom de ikke var hardcore gamere. Senere kom Mario Kart Wii og New Super Mario Bros., der begge var udviklet til lokal multiplayer og nem tilgængelighed for dem, der er nye med serien.
Wii U skal have en masse af den slags spil og så lige et 3D-Mario, Smash Bros. og Dark Souls 2. Så er jeg solgt.
0
1ups givet

#7 - Dead-Cheese

Level: 25 (Kokiri)

17-08-2012 08:38

Er det her en "Nintendo fusion" serie?
2
1ups givet

#8 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

17-08-2012 10:08

Hehe, lyder nærmest sådan ^^

Jeg bliver mindre og mindre glad for dette spil jo mere jeg ser. Det ligner en dårlig udgave af Wii Play, hvilket ikke siger så lidt igen. WarioWare-serien var et frisk pust i bunken af minispil-samlinger fordi den havde tempo og tosset humor. Det her har tilsyneladende ingen af delene. Det er en skændsel at Wario skal lægge navn til denne titel.
0
1ups givet

#9 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

19-08-2012 15:30

Måske bliver det dette spil der følger med Wii U'en? Smiley
0
1ups givet

#10 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-08-2012 15:34

^ Det tror jeg næppe, da det ikke figurerer i noget af det reklamemateriale, der er begyndt og dukke op, ligesom titlen ikke er fastlagt.
0
1ups givet

#11 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

19-08-2012 15:42

Nej, det var ment for sjov. Spillet ser bare så tech-demo-agtigt ud, og selvom det kan nå at ændre sig, så er det jo endnu et spil, der skal vise, hvad Wii U dur til på en simpel måde - altså havde det været et udmærket udgangspunkt som medfølgende spil.
0
1ups givet

#12 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-08-2012 15:45

Det kan du have ret i, men så skulle de blot lade være med at udvikle mere end 4-5 minispil og ikke 10+, som planen er.

Så tror jeg også det ville kunne fungere - måske også især fordi man i dette spil kun benytter en Wii U GamePad og ikke andet.
0
1ups givet

#13 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

19-08-2012 15:48

Der skal seriøst være mere end 10 spil eller spillene skal udvides, hvis dette ikke bare bliver Wii (U) Play om igen.
0
1ups givet

#14 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-08-2012 15:52

Du kan jo prøve at tælle de sædvanlige indbyggere i Diamond City sammen, og se hvor mange du når op på..

Tror alle spil vil have flere levels ligesom Game & Watch-spil, der bliver sværere undervejs, men tror ikke på to spil pr. indbygger.
0
1ups givet

#15 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

19-08-2012 20:05

Det ser ud til at de har droppet nogle af de velkendte og orginale karakterer fra Diamond City og blot addet nogle identitetsløse figurer fra D.I.Y.
1
1ups givet

#16 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-08-2012 20:14

^ Øh, kun en af de personer, som vi hidtil har set spil fra var ikke med i det første.. Penny, Dr. Crygors barnebarn, blev introduceret i Smooth Moves..
0
1ups givet