Pokémon Legends: Z-A ann...

Reynatis kommer til Veste...

Pokémon Presents - alle ...

Shin Megami Tensei V: Ven...

Snufkin: Melody of Moomin...

N-cast #207: Vi får røv...

Shantae Advance: Risky Re...

Suika Game får ny multip...

SteamWorld Headhunter ann...

Nintendo Direct Partner S...

Pokémon GO

Pokémon Unite

Switch 2 - rygter og disk...

Spil på vej til Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon-tråd

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Nintendo Direct

Amiibo!

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo annoncerer formentlig ny konsol næste år

Skrevet af KJ85 - 17-03-2015 11:11

Her til morgen kom det frem, at Nintendo i samarbejde med DeNA er på vej ind på mobilmarkedet, hvor Nintendos store figurgalleri vil blive udnyttet i spil udviklet specielt til denne platform. Dette betyder dog på ingen måde, at Nintendo har i sinde at forlade deres dedikerede spillekonsoller. Det var vigtigt for Satoru Iwata at slå fast under morgenens præsentation, og derfor luftede han allerede kort fremtidsplanerne.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, for selvfølgelig er Nintendo i gang med udviklingen af en ny konsol, som Iwata dog ikke ville sige for meget om på nuværende tidspunkt. Den nye spilplatform går under Codename NX og bygger på et helt nyt koncept. Detaljer om platformen ventes præsenteret til næste år.Den nye spilplatform er selvfølgelig taget med i overvejelserne, når DeNA skal udvikle Nintendos nye medlems-service, der også kommer til at virke på de nuværende spillekonsoller samt PC, smartphones og tablets.

Hvilke forestillinger gør du dig om en ny spilplatform fra Nintendo? Det nævnes, at det bliver et helt nyt koncept, men tror du den skal afløse begge de nuværende platforme, eller skal den mon koeksistere med både 3DS og Wii U?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

17-03-2015 11:28

Jeg ved ikke om det er noget jeg håber på, selvom det kunne være ret cool. Men jeg har en forventning om, at det næste skridt for nintendo er at lave en hybrid konsol, som både fungerer som en hjemmekonsol og en håndholdtkonsol. Ligesom i Smash Bros 4, hvor man kunne spille spillet på både 3DS og Wii U og man kunne sågar bruge 3DS'en som kontroller. Jeg tror de vil videreudvikle dette, så man kan tage sine spil med og samtidig spille dem på den store skærm i stuen. Det kunne være ret fedt, men det bliver nok forvirrende for spiludviklere. Nu må vi.
0
1ups givet

#2 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

17-03-2015 11:32

Nintendo vil ultimativt være, der hvor pengene er at finde.

De sidste par år har de udtalt, at de ikke ville ind på mobilmarkedet, at det ikke var holdbart, at deres spil ikke passede, og selvom jeg er af samme overbevisning, så kan man ikke benægte den massive succes enkelte firmaer har haft, og det har så endda været med helt nye IPs.

Jeg tror ikke Nintendo har tænkt sig at forlade det dedikeret konsolmarked, i hvert fald ikke hvis de stadigvæk kan hive penge hjem, men jeg har stadigvæk min frygt; hvis det her viser sig at være mere succesfuldt, hvorfor så undertrykker og modarbejde det fulde potentiale? Ville de stadigvæk prioritere deres 'core' - de få som der stadigvæk er og som ikke har kunne sikre Nintendo profit uden enorme ændringer i deres forretningsstrategi.

Som jeg ser det, så er Nintendos ord og løfter tomme - det er sjældent noget værd, før man endelig oplever handling. Måske bliver de i det spilmarked vi kender, måske flytter de til mobil. Jeg tror vi kommer til at se enormt vigtige ændringer hos Nintendo inden for de næste par år.

Partnerskabet er ikke noget for mig, men samtidig har jeg ikke været glad for deres konservative og bagvendte metoder de sidste par år. Er godt forvirret.
0
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-03-2015 12:34

En hybrid mellem håndholdt og stationær tror jeg simpelthen ikke på.

Samtidig tvivler jeg endnu stærkere på, at Nintendo kunne finde på decideret at flytte deres spil over på mobilen:
Mobilmarkedet er et andet marked, dvs. forbrugeren som allerede er der, ikke nødvendigvis er de samme, som spiller Wii U og 3Ds.
Potentialet er anderledes - du kan ikke lave HD Mario og Zelda til telefonen. Spillene vil i højere grad komme til at minde om DS-familiens software, så derfor er det med sikkerhed ikke et træk, som er farligt for den stationære hjemmekonsol.

Jeg tror heller ikke meget på, at Nintendo annoncerer en decideret aftager til Wii U, allerede næste år - så skal det være fordi, man ikke vil udgive før om to-tre år, tidligst. Og så virker det lidt tidligt at annoncere?
Som jeg ser det, er der to oplagte forklaringer på, hvad NX kan dække over:

-Enten er det et supplerende hjemme-system med fokus på sundhed/fitness, som Nintendo tidligere har været ude og lufte muligheden for.
-Eller også er det en form for Nintendo-telefon, hvilket kunne være oplagt, når nu Nintendo vil ind på mobilsoftware markedet.
1
1ups givet

#4 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

17-03-2015 12:53

Synes både Ollie og AND blander de to nyheder lidt sammen nu her i kommentarerne, for den del med mobilspil har vi en anden nyhed til. Her er fokuseret på NX Smiley

Det virker på ingen måde urealistisk at annoncere en afløser til Wii U allerede næste år med lancering sidst i 2017 - så har Wii U haft 5 år på markedet, og da den ikke har solgt godt er det rigeligt. En Nintendo-telefon bliver det ikke, for det er ikke en dedikeret spilekonsol, og QOL er en forretning fuldstændig adskilt fra videospil.

Personligt har jeg også leget med tanken om, at det kunne være en hybridplatform. Vi ser, hvordan japanerne elsker det håndholdte marked, hvorimod den vestlige verden er mere til hjemmekonsoller, og kunne man forene de to i et produkt, så kunne man stå stærkt. Spørgsmålet er så om det er sandsynligt, da der skal en del mere power til på hjemmekonsoller.

Man kan også godt tillade sig at være lidt skeptisk synes jeg, for det kan også være bygget op omkring en eller anden forfærdelig ny gimmick, når nu Iwata nævner systemet, som værende centret omkring et nyt koncept.
0
1ups givet

#5 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

17-03-2015 12:54

Jeg tror på Virtual Reality. Denne gang virker det for dem! Smiley
2
1ups givet

#6 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

17-03-2015 18:14

hybridkonsol kunne være cool, men tror jeg sku ikke på endnu og heller ikke på ny konsol mindst 2 år mere til Wii U Smiley
0
1ups givet

#7 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

17-03-2015 18:32

^Nej, der er nok stadig for stor forskel i hardwaret til at lave en hybrid og jeg vil også helst se wii u'en leve et par år mere. Men nu siger de jo også at vi ikke for noget at høre til den i år, så hvis den announces er det nok først næste år. Og der går jo nok også lige noget tid fra announcement til release, så mon ikke den har 2-3 år i sig endnu Smiley
0
1ups givet

#8 - SLET

Level: 6 (Cucco)

17-03-2015 19:41

Jeg ser gerne at vi går lidt tilbage til hvad konsoller var i gamle dage.
Altså en konsol spiller man spil på.
Dog synes jeg at Nintendo bør forsætte udviklingen af Miiverse. Miiverse er det bedste online-social-service til dato.
Dog synes jeg at Nintendo snart må lave en konsol der kan spille DVD og BluRay - og selvfølgelig noget online tv ting.

Jeg har længe synes at det er fantastisk at det er gratis at spille online på Nintendo - men vi går nok om et par år en tid i møde hvor det ikke længere vil være gratis at spille online på Nintendo. Det synes jeg er forståeligt nok da det kræver en del ressourcer at online spil og servere holdes ved lige.
Dog håber jeg at Nintendo er så fornuftige ikke at kræve mere en 4 euro pr. måned for at kunne spille online. Jeg ved ikke lige hvad man betaler i dag for at spille online på de andre konsoller....
Jeg er sikker på at en del forældre ikke vil kunne forstå at de skal lade en konsol hæve nogle penge for at deres børn kan spille online - også når de nu har købt spillet til 400 kr... Så jo lavere pris jo lettere vil forældre nok betale for at deres børn kan spille fx Mario Kart onlineSmiley
0
1ups givet

#9 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

17-03-2015 20:04

Nu er der jo sådan set en række "tv"-apps på wii u'en, som ganske vist ikke fungerer world wide, men vi har da fået Netflix og Crunchyroll til Danmark nu. Men ja, det kunne være super med et bredere udvalg på ens nintendo.

Jeg har faktisk længe undret mig over at de gennemfører det der med wii sports u (eller hvad det hedder), hvor man kunne købe subsriptions passes. Så havde man adgang til spillet den næste måned og hvis man kunne lide det kunne man købe den fulde version af det. Men hvorfor har de ikke lavet en subscription til alle deres retro spil for eksempel. Og ja, det samme gælder jo også online features i mario kart og smash bros. Det er utroligt, de stadig gør det gratis Smiley
0
1ups givet

#10 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-03-2015 21:50

Jeg kommer aldrig til at betale for at få lov til at spille online.
0
1ups givet

#11 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

17-03-2015 22:34

JOEP skrev:
Jeg tror på Virtual Reality. Denne gang virker det for dem! Smiley


Vi har jo i hvert fald efterhånden masser af beviser på, at teknologien er til det. Personligt har jeg kun prøvet Samsung Gear VR, men så vidt jeg er orienteret, så er Oculus Rifts seneste developer kit endnu bedre end Gear VR. Hvis det er tilfældet, så er det helt vanvittigt. Jeg kunne godt se Nintendo hoppe med på bølgen, hvis de kan lave det billigt nok.

0
1ups givet

#12 - TheSonicolas

Level: 23 (Skree)

18-03-2015 01:07

Hvis PlayStation (Sony) kan komme ind på mobil-markedet, kan Nintendo også Smiley
0
1ups givet

#13 - AND

Level: 35 (Lakitu)

18-03-2015 09:04

^Men det kunne de vel så heller ikke, hvis de droppede det igen, i går Smiley
0
1ups givet

#14 - kastark

Level: 5 (Cheep)

18-03-2015 10:46

Jeg tror mere planen er at lave en håndholdt og stationær med samme OS og programmer.
Ala IOS for Ipad og Iphone. Iwata har nævnt dette før.
Det betyder mindre omkostninger og lettere tilgang.
Selv med samme OS kan der være forskel i spillene, den ene version kører med lavere opløsning end den anden. m.m.
0
1ups givet

#15 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-03-2015 11:32

^Der er slet ingen tvivl om, at Nintendos håndholdte og stationære vil komme tættere på hinanden efter, at udviklingsafdelingerne er blevet samlet under samme tag, og at ensrette arkitekturen er selvfølgelig det første skridt.

Det skal ikke nødvendigvis betyde, at konsollerne skal have de samme spil, for det er da bedre at tilpasse spillene de enkelte systemers særpræg, men det vil gøre det nemmere, når der så er spil, der passer til begge systemer.
0
1ups givet

#16 - AND

Level: 35 (Lakitu)

18-03-2015 12:17

Så er risikoen vel bare, at man ender i en situation, hvor folk vil nøjes med at købe den ene af konsollerne - alt efter om man helst vil spille på stor fladskærm, eller have det med på farten. Lidt ala samme grundlag, som formentlig ligger bag at vi aldrig har fået et Pokemon til hjemmekonsollen.
0
1ups givet

#17 - Rechain

Level: 8 (Pirahna Plant)

18-03-2015 22:12

Har ikke fået købt min WiiU endnu, har tænkt mig det bliver omkring sommer. Men nu ved jeg ikke om jeg skal vente i stedet. Syntes det er en dårlig tendens at de sender en ny ud så hurtigt. Det er ikke positivt. Har altid elsket nintendo og masser af deres spil. Bruger dem ikke meget til 3 parts spil, men de gode eksklusive. Har adskillige DS'ere og 2015 var mit år for planerne af en WiiU. Dog er det svært at tackle de vil sende en ny ud så hurtigt? At de (igen) har problemer med 3 parts spil som PlayStation og Xbox har/får har en meget dum udvikling af deres konsol udgivelse planer (efter min mening) - men køber nok stadig min WiiU i år..
0
1ups givet

#18 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

18-03-2015 22:30

Annonceringen af den nye konsol burde i princippet ikke overraske nogen. Sony er helt sikkert også i gang med PlayStation 5. Vi ved alle sammen godt, hvorfor Nintendo allerede nævner det nu, men min pointe er, at den stadig kan være flere år væk. Den bliver nok afsløret næste år, men det betyder ikke, at den også udkommer næste år. Personligt mener jeg ikke, at det bliver før 2017.
0
1ups givet

#19 - SLET

Level: 6 (Cucco)

18-03-2015 23:25

Rechain - Jeg forstår godt dine tanker om det kan betale sig at købe en Wii U i år nu hvor Nintendo muligvis er godt i gang med at få lavet en ny konsol.
Jeg synes dog at du skal købe en Wii U alligevel - hvis du har nogle gysser som du vil bruge på computerspil. Min tanke er nemlig at der er nok minimum 2 år/24 måneder før den næste Nintendo konsol kommer på markedet - og når man så spiller Wii U i disse 24 måneder så vil jeg mene at det er penge der er giver ud til god underholdning som man kan bruge mange timer på. Vær dog sikker på kun at købe de gode spil såsom Mario Kart 8 osv. - ellers bruger man hurtigt mange penge på noget der ikke er interessant.

Tilbage til emnet - Jeg håber at alle der er interesseret i Nintendo får denne nyhed at video. Jeg håber at de vil tænke over om de kan bruge en Wii U nu - og spille på den i ca. 2 år og ikke føle sig snydt når Nintendo en gang udgiver en ny konsol. Ganske vidst er dette en gammel ting - man kan på Youtube finde tv-nyhederne hvor forældre er sure over at Super Nintendo er lige blevet udgivet - og at de lige har købt den nu forældet NES.

(Der er bare nogen ting som forældre ikke vil forstå)
0
1ups givet

#20 - DaneWolf

Level: 7 (Korok)

19-03-2015 09:36

Ny Konsol?!? Allerede igen??
0
1ups givet

#21 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

19-03-2015 10:06

Jeg kan ikke forestille mig, at de annoncerer konsollen før E3 næste år, dvs. juni måned. Det betyder formentlig, at konsollen er klar til jul 2016 tidligst, muligvis først efter E3 2017. Til jul 2016 har Wii U været på markedet i 4 år, hvilket er lidt mindre end den gennemsnitlige levetid for en konsol (den plejer at være ca. 5 år). Hvis den udkommer senere end E3 2017 vil Wii U være næsten 5 år gammel, og dermed er det egentlig ikke så tidligt, især taget Wii Us aldrende hardware i betragtning. Så jeg synes egentlig, det er et fint tidfspunkt at udgive den næste maskine.

Desuden vil man altid have det problem, hvis man overvejer at købe en konsol efter 4 år. Man kan jo ikke altid vente på det nyeste nye.

Tænk også på, at smartphones og tablets bliver opdateret hvert år, og de er som regel dyrere end Wii U.
1
1ups givet

#22 - Park_Triolo

Level: 14 (Inkling)

20-03-2015 09:09

Rechain skrev:
Har ikke fået købt min WiiU endnu, har tænkt mig det bliver omkring sommer. Men nu ved jeg ikke om jeg skal vente i stedet. Syntes det er en dårlig tendens at de sender en ny ud så hurtigt. Det er ikke positivt. Har altid elsket nintendo og masser af deres spil. Bruger dem ikke meget til 3 parts spil, men de gode eksklusive. Har adskillige DS'ere og 2015 var mit år for planerne af en WiiU. Dog er det svært at tackle de vil sende en ny ud så hurtigt? At de (igen) har problemer med 3 parts spil som PlayStation og Xbox har/får har en meget dum udvikling af deres konsol udgivelse planer (efter min mening) - men køber nok stadig min WiiU i år..Nu synes jeg lige, vi allesammen skal slappe af. Nintendo har udtalt, at de vil have nyt at FORTÆLLE næste år, og det betyder altså ikke, de udsender ny konsol endnu. De er jo kun i gang med idéfasen endnu. Ny konsol kommer tidligst 2017, og det passer jo også glimrende med Nintendos historie.

0
1ups givet

#23 - AND

Level: 35 (Lakitu)

20-03-2015 19:11

^Spot on. Det er jo ikke engang sikkert at de har noget at fremvise næste år. Det kan være at det bare er et overordnet koncept og en eller anden fjollet demo-video.
1
1ups givet

#24 - Rechain

Level: 8 (Pirahna Plant)

21-03-2015 00:34

Jeg slapper skam fint af, men jeg bryder mig ikke om Nintendo's *få år på markedet* strategi. Der foretrækker jeg Sony/Microsoft. At der går de 7-8 år før et skift gør at vi kan nå flere spil på platformen og det nyder jeg. Fint at de er i gang med næste, men det er for kort en levetid i min tidsregning når det handler om Nintendo, men det er vel primært pga mangel på mange 3 parts spil. Siger bare min mening, ligesom andre. Slapper altid af, næsten for meget til tider..haha Smiley
0
1ups givet