Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Top 10 GBA-spil på 3DS' Virtual Console

Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

Skrevet 30-10-2011 15:59 - Redigeret 26-11-2011 11:23

Jeg er i skrivehumør i disse dage, og vil derfor prøve at starte en lille feature her på siden i form af en top 10-liste. Hvis jeg får nok positiv feedback kan det være, at jeg gør det til noget regelmæssigt.

Denne gang: Top 10 spil til GBA jeg gerne vil se genudgivet på 3DS' Virtual Console.

EDIT: Nu udvidet til top 11

Jeg havde egentlig tænkt mig at starte med hele listen på en gang, men det ville komme til at fylde forfærdelig meget, og jeg vil heller ikke bombardere jer med for meget tekst på engang. Derfor regner jeg med at tage et spil om dagen, så der også bliver plads til noget diskussion om hver enkelt titel.

Som bekendt har Nintendo tænkt sig at udgive nogle GBA-spil til 3DS' Virtual Console i forbindelse med deres Ambassador-program. Jeg har ikke tænkt mig at nævne dem der allerede er bekræftet; jeg vil istedet fokusere på nogle andre titler.

Læg mærke til hvordan jeg har stillet dette op. Jeg har tænkt mig at basere min liste på følgende kriterier:

- Kvalitet, først og fremmest
- Hvor godt de klarer sig på en håndholdt
- Grund til at blive genudgivet (fortjener dette spil en ekstra chance?)
- Diverse andre grunde (det skal jeg nok uddybe ved hvert enkelt indslag)

Bemærk, at jeg har været lidt begrænset i mine valg. Jeg vil generelt undlade at nævne flere titler fra samme spilserie, og jeg vil kun nævne titler, som jeg rent faktisk har spillet igennem. Jeg har desværre langt fra prøvet alle GBA-titler.

Ikke desto mindre håber jeg, at I vil nyde min lille top 10.

-----

#11: Final Fantasy 6 Advance


Hvad kan man sige om Final Fantasy-serien der ikke allerede er blevet sagt?

Jeg er personligt ikke så vanvittigt stor fan af serien, men der er en titel i serien, som jeg er ret begejstret for, nemlig 6eren. Som bekendt blev Final Fantasy 4, 5 og 6 porteret til GBA (Det gjorde 1 og 2 også, men som en samlet pakke og givet en større finpudsning). Jeg har dog aldrig spillet 5eren, og 4eren har allerede en god remake på DS, så valget falder på 6.

Grunden til, at titlen befinder sig nede på 11.-pladsen er fordi at spillet mister lidt af sin charme, når det bliver portet til GBA. Lydsiden lider ret meget i forhold til SNES-udgaven, og grafikken er tonet lidt ned og givet lysere farver, hvilket ikke altid er lige pænt i forhold til den stil spillet kører.

Til gengæld får GBA-udgaven en del bonusindhold, og spillet har fået en ny oversættelse i forhold til den lidt rushede oversættelse som der var i SNES-udgaven. Lidt charme går tabt, men generelt set er det et plus.

Hvad du får i dette spil er en absolut fantastisk historie fyldt med en masse mindeværdige figurer, og noget af det bedste ”klassiske” RPG-gameplay som du kunne finde på SNES'en: Masser af customization og masser af dybde.

---

EDIT:

Som sagt kopierer jeg ikke alting ind i første post indtil videre, fordi det ville blive en meget lang første post. I kan søge efter efterfølgende titler ved at skimte emnet igennem for boxarts.

Listen indtil videre:

#11: Final Fantasy 6 Advance
#10: Fire Emblem: Fuuin No Tsurugi
#9: The Legend of Zelda: Minish Cap
#8: Mario & Luigi: Superstar Saga
#7: Castlevania: Aria of Sorrow
#6: Mother 3
#5: Golden Sun
#4: Metroid: Zero Mission
#3: Advance Wars 2: Black Hole Rising

The ultimate beast
The ultimate beast

2747
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#46 - Skrevet 08-11-2011 21:03 - Redigeret 08-11-2011 21:19

Ingen af Mother spillene er udgivet på virtual console og de vil højst sandsynligt aldrig blive det. Jeg savner selv Earthbound, og ville være lykkelig over en VC udgivelse, men det vil ikke ske. Denne artikel beskriver Nintendos problemstilling meget godt.
Jeg har selv lige gennemført Mother 3, som det sidste kapitel i Mother serien og jeg er blevet helt forelsket i den serie... Musikken og stemningen... Det er virkelig nogle gode spil alle sammen, omend der sikkert er forskellige favoritter. Mother 3 har en virkelig god historie (med henblik på personerne) og spillet var helt igennem fantastisk, virkelig en skam at det aldrig blev udgivet og oversat. Smiley

EDIT:
Jeg vil også anbefale disse "retrospecitives" til de interesserede i Mother serien. De er ret kendte, men hvis folk ikke har set dem er det i hvert fald et kig værd.
Link 1 Happy Video Game Nerd

Link 2 Clan of the Grey Wolf

Link 3 Clan of the Grey Wolf fortsat


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#47 - Skrevet 08-11-2011 21:10

Yeah, det er en rigtig god artikel. Jeg kan godt huske, at have læst den før, og så vidt jeg husker, så har Mother 3 en del problemer lignende problemer i dets musik. Tak for linket!

Det ændrer dog ikke på det faktum, at jeg rigtig gerne vil se det genudgivet, og jeg er optimistisk nok til at tro, at hvis de virkelig gerne ville, så kunne de nok slippe uden om de problemer. Og så er dette jo trods alt en liste over, hvad jeg gerne vil se udgivet på 3DS' VC - problematisk eller ej.


The ultimate beast
The ultimate beast

2747
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#48 - Skrevet 08-11-2011 21:14

Det ville helt sikkert være fedt, hvis Nintendo kunne komme omkring disse problemer nævnt i artiklen, og mange andre spil er allerede udgivet på VC selvom de også har lignende problemer. Det er ikke umuligt, og tro mig; jeg vil helt sikkert også være en af de første til at støtte Mother serien udenfor Japan. Så lad os da krydse fingre for en EU release, før eller senere. Smiley


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#49 - Skrevet 08-11-2011 21:23

Jeg kan ikke se nogen mening i et mother 3 release. Jeg spiller så næsten kun spil i en kronologisk rækkefølge. Det giver altså et eller andet at kunne få alt med fra tidligere spil. Blandt andet for at undgå spoiling hvis man beslutter sig for at spille de tidligere spil førden nyere tittel og efterfølgende spiller i omvendt kronologisk rækkefølge.


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#50 - Skrevet 08-11-2011 21:26

De hænger ikke sammen historiemæssigt udover enkelte referencer.


Bota
Bota

140
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#51 - Skrevet 08-11-2011 21:34

Men så vidt jeg har læst mig frem til, er det hovedsageligt Nintendo of Japans skyld, at Earthbound aldrig fik en VC-release. NoA var villige til at udgive det, hvis bare de fik lov til at ændre nogle ting, som eksempelvis musikken og de andre ting, artiklen ovenfor nævner, men det ville NoJ ikke gå med til. Omstændighederne derpå er generelt ret ukendte, skal dog lige siges.

Mother 3 har så vidt jeg ved større problemer med copyrights end Earthbound. Flere sange, der minder for meget (eller er dissideret kopier) af kendte sange og for mange referencer til popkulturen. Et eksempel på sangligheder kunne være Leder's Gymnopedie, der stort set er identisk med det kendte klassiske Gymnopedie No. 1. Eller introen til en flagermusfjende Mr. Batty Twist, der lyder som Batmans tema. Og der er mange flere.
Hvis bare Nintendo of Europe kunne tage spillet op, kunne jeg godt forestille mig en vestlig (gen)udgivelse af EarthBound og Mother 3. Kunne forestille mig de var lidt mere large mht. sådan noget, uden dog at vide det.

Angående Mother 3 som spilvalg på listen, kan jeg ikke erklære mig andet end enig. Bortset fra jeg ville have placeret det en del højere oppe, heh. Fantastisk spil og det bedste i serien, imo.


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#52 - Skrevet 08-11-2011 21:45

Eagle skrev:
De hænger ikke sammen historiemæssigt udover enkelte referencer.


Dise referencer er for mig utroligt vigtigt.
Det første spil i en serie er normalt langt bedre til at introdukcere en til en spil verden. F.eks. hænger mario spil ikke sammen. Men man har en bedre forståelse af super mario 64 ved at have kenskab til serien. Pricesse frugt? (havde man kendt serien ville man vide at der ikke var så meget at dikutere)... Bowser... Kender de hinanden (de har jo kæmpet flere gange, så man får kun en opsumering på han er den onde)?.. Hvad er en toad (ja og sådanne elementer skal man vide om er gode eller onde. I super mario 64 er det så ganske nemt at se)... Wat?
Det er måske ikke det bedste eksempel, men pointen er at man ved første spil får alt bedre vist, da fortsættelser som regel blot kort opsumerer hvad det går ud på og så i gang.


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#53 - Skrevet 08-11-2011 21:48 - Redigeret 08-11-2011 21:49

Hvis du prøver at sige, at du ikke kan nyde Super Mario 64 uden at have spillet det originale Super Mario Bros (og alle tidligere spil i serien), så kan jeg kun sige, at det er overordentligt pjattet.

@Botalisko, tak for informationen, det er ret interessant læsning.

Generelt set har jeg bedre erfaringer sådan rent gameplaymæssigt med spillene jeg har placeret over, så det er grunden til at det ikke er højere. Omend jeg skulle mene, at en 6. plads er ret respektabelt, hoho.


Bota
Bota

140
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#54 - Skrevet 08-11-2011 21:53

@Dead Cheese
Hvis du skal begynde på serien, vil jeg anbefale dig at begynde med EarthBound. Mother 1 er, udover at være meget forældet, meget svært og frustrerende. Det var dog rigtig godt for sin tid. EarthBound holder dog stadig 100% i dag.
Jeg vil mene, at der stort set ingen referencer er fra Mother 1 til Mother 2 (aka EarthBound). Der er dog en del flere fra Mother 2 til Mother 3 (personer, melodier, steder og andet).


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#55 - Skrevet 08-11-2011 21:59

Nej, det var bare for at pointere at man får bedre forståelse for en serie ved at spille de tidligere spil i en serie. Super mario 64 var bare et nemt eksempel, det er noget de fleste kender.
Okay men et spil som Kingdom hearts (halvdelen herinde kender sikekrt ikke serien, men jeg prøver aligevel) kræver heller ikke at man har prøvet de andre spil. Men faktum er at tutorial delen er langt bedre i KH1, og at det har en historie som den følger. Psp spillet (birth by sleep) havde kun referencer, men anbefales kunne det stadigt at have prøvet de andre i serien. Det giver altså en langt større forståelse for gameplayer og story'en.

*okay fint psp spillet var en forhistorie, men min pointe er der stadig. Forhistorien havde så referencer.


The ultimate beast
The ultimate beast

2747
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#56 - Skrevet 08-11-2011 22:01

Enig med ovenstående, men ikke fordi Mother 1 er dårligt. Mother 1 holder stadig i dag efter min smag, hvis man kan klare udfordringen. Det er dog ikke alle der kan nyde spillet lige meget, da det er gammelt og meget "grind-heavy" men stadig et rigtig godt spil efter min mening. Det skal også lige siges, at der faktisk er en del ligheder mellem Mother 1 og Earthbound.
Start med Earthbound fordi det er brugervenligt og det er nemt at gå til. (Ikke fordi spillet er meget let, men det er ikke så indviklet) Plus Earthbound og Mother 3 spiller på helt forskellige måder. Earthbound er klart mere åbent i forhold til Mother 3 der er forholdsvis lineært. Earthbound er mit yndlingsspil i Mother serien, men Mother 3 følger tæt efter Smiley


Bota
Bota

140
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#57 - Skrevet 08-11-2011 22:04

Kom aldrig i gang med Mother 1, indrømmer jeg gerne. Men jeg har set et LP af det for et par år siden, dog husker jeg ikke så meget fra det. Andet end sidstebossen og enkelte melodier, hvilke referencer er der så til Mother 1 i EarthBound?


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#58 - Skrevet 08-11-2011 22:07

Dead Cheese skrev:
Det giver altså en langt større forståelse for gameplayer og story'en.



Det er overhovedet ikke et problem for denne serie. Det er to helt forskellige historier. Referencerne er, som allerede nævnt, mest med hensyn til figurer, musik og lignende. Det ville svare til, at man ikke ville spille Link's Awakening, fordi man ikke har spillet Mario, og derfor ikke ved, hvor Chain Chomp kommer fra.


The ultimate beast
The ultimate beast

2747
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#59 - Skrevet 08-11-2011 22:14

Ja okay, jeg har selv spillet Mother 1 igennem en gang, og prøver nu igen, men det er et svært spil...
Sidste bossen er egentlig den samme, på japansk hedder de vist nok det samme. Flere melodier er ens f.eks. hippie battle. Hele konceptet om, at du skal ud og finde 8 melodier er det samme. Dusty Dunes (den der ørken). Mange af fjenderne er også de samme. De der birdmen er også med i begge spil. Selve hovedpersonerne minder om hinanden på nær Teddy og Poo.
Der skal sikkert nok være flere, men det er lige dem jeg kan huske på stående fod.


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#60 - Skrevet 08-11-2011 22:19

Jeg har ikke spillet det så jeg hopper bare fra (betegn det næste som et noget gerelt og ikke rettet mod mother serien), det er mere en generel holdning, end noget virkeligt relevant til serien.
Dog Fire emblem har jeg også gerne ville spille kronologisk. Ganske vidst er figurene tidsløse, og de præcenteres sådan set på ny hver gang, men er til fordel at spille de tidligere spil uanset. Så har man kenskab til dem.

Det med chain tomb er jo også en mini cross over. "Lånt" materialle så at sige. Man kan ikke rigtigt tage det med under det jeg siger. Tilsvarende skulle jeg så også have læst noget fra alle marvel serier og spillet alle capcom spil for at kunne spille marvel vs. capcom.

Botalisko: Tak for rådet, men jeg får først spillet serien ved en evt. europæisk release. Det ville være fedt, men desværre usandsynligt at de alle ville komme.