N-club Streams: Uge 12

N-cast #167: Skandale! Ze...

Nyt og gratis indhold til...

Super Mario Pakkelegen er...

Disco Elysium får Collag...

Disney Speedstorm gør kl...

Nye spil til Nintendo Swi...

Lanceringstrailer for The...

N-club Streams: Uge 11

Lanceringstrailer for Fig...

Legend of Zelda: Tears of...

Kirby's Return to Dreamla...

Mario Kart Tour

Spil på vej til Switch

Splatoon 3

Mario + Rabbids Sparks of...

Pokémon Unite

Pokémon GO

DS/GBA Multiplayer opleve...

Mario Kart 8 Deluxe

Tilbudstråden

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

K: Diverse GameCube spil

K: Wii controllers med nu...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

V: Forseglede Nintendo ti...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

De 25 bedste Nintendo DS-spil (3 ud af 3)

Skrevet af Kristian Mols - 21-03-2011 12:00

Jeg, Kristian Mols, har de sidste mange år spillet et utal af DS-spil, nogle har været forfærdelige, mens andre har været fremragende. Denne liste huser de spil som jeg har udvalgt som de 25 bedste til maskinen. Artiklen er sat op af Lukas Pedersen og delt op i tre dele, hvoraf dette er den sidste i rækken!

Læs første del af de 25 bedste Nintendo DS-spil

Læs anden del af de 25 bedste Nintendo DS-spil5: The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass
Links første eventyr på DS'en var en fest. Håndholdte adventure spil holder 100 %, og jeg elsker følelsen af at have en verden i lommen. Selvom sværhedsgraden var lige lovlig lav, formåede Nintendo at skabe en Zelda-oplevelse, som minder om dem vi kender fra konsollerne. Spillet benytter den trykfølsomme skærm til fulde, har et festfyrværkeri af en verden, og en grafik som mange siden har forsøgt at hamle op med. Phantom Hourglass er ikke det bedste Zelda-spil på konsollen, men det er stadig et af de stærkeste kort den har.

Tryk her for at læse vores anmeldelse af The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass.4: Phoenix Wright: Ace Attorney
Det var faktisk næsten et tilfælde at jeg købte Phoenix Wright: Ace Attorney den fredag for nogle år siden, men det lød da meget fedt... Jeg slap ikke min DS før det var gennemført lørdag aften. Det er uden tøven det bedste point-and-click spil, jeg nogensinde har spillet. Det kan godt være at de senere spil har overgået det, men etteren var det første møde med serien og er derfor det, der står mig nærmest. Fantastiske karakterer, fantastiske gåder, fantastisk soundtrack... Hvis du endnu ikke har stået i denne interaktive retssal, så skynd dig! Det er et klart must!

Tryk her for at læse vores anmeldelse af Phoenix Wright: Ace Attorney.3: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Det lød umuligt. Bring en serie så stor som GTA til den håndholdte. Men Rockstar var ligeglade, og resultatet blev en vaskeægte GTA-oplevelse i miniformat. Spillet har så meget indhold, at jeg kunne spille i flere dage. Designet er så snedigt skruet sammen, det er fryd at give den som Yakuza gangster i China Town. Sælg coke, stjæl en bil eller skyd nogen. Det har aldrig været så godt at være slem - håndholdt!

Tryk her for at læse vores anmeldelse af Grand Theft Auto: Chinatown Wars.2: Mario Kart DS
Den nok mest solide multiplayer titel til DS'en, Mario Kart DS, er en fremragende oplevelse. Du kender opskriften: Tæv dine venner på en gokart bane med Mario og kompagni. Jeg har et utal af gode minder om aftener med drengene hvor vi har løst slagsmål og konflikter som rigtige mænd gør det... På en gokart bane! Mario Kart DS ser godt ud og kører fantastisk, og dette spil alene er de 1000-1500 kr. værd som man må slippe for maskinen - holdbarheden er uendelig.

Tryk her for at læse vores anmeldelse af Mario Kart DS.1: The World Ends With You
Der er det så, den absolutte og i mine øjne, helt klare nummer 1, The World Ends With You! Har du nogensinde læst Gantz? TWEWY bygger på nogenlunde samme koncept. En grumme emo-inspirerede teenagere er fanget i en parallel verden og må klare forskellige missioner hvis de ikke vil slettes, eller med andre ord uddø. Historien og personerne er uden tvivl noget af det bedste jeg har set i et spil, og nok det bedste på DS'en. Men hvad er historie hvis ikke gameplayet er der? Det er det så også i høj grad! Kampene er actionprægede og du bruger den berøringsfølsomme skærm meget aktivt. Kampsystemet er det mest geniale jeg nogensinde har prøvet i et RPG. Det er både sjovt og hektisk, og TWEWY er en fantastisk oplevelse fra start til slut. Jeg har svært ved at sige noget dårligt om det. Er du RPG-fan? Køb det! Er du ikke? Køb det alligevel, du vil ikke fortryde det! Det er den slags titler der gør at jeg fortsat vil spille. The World (og denne liste) Ends With You!Det var så min lille tur gennem minderne. Der er ingen tvivl om at DS'en har en masse fantastiske oplevelser at byde på, og det er jo ikke helt slut endnu. Personligt har jeg glædet mig som et lille barn til Okamiden, efterfølgeren til det fænomenale Okami til PS2/Wii.

Men hvad med dig? Du har sikkert en masse problemer med min liste, men se den som et debatoplæg. Hvilke er dine yndlings DS-spil? Har jeg glemt nogen? Er der nogen der ligger helt forkert? Lad høre, lad høre.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - RandomDovenGuy

Level: 1 (Goomba)

21-03-2011 19:39

har aldrig hørt om førstepladsen... er dog heller ikke meget inde i DS'en
0
1ups givet

#2 - Bota

Level: 20 (Moblin)

21-03-2011 20:09

Er generelt ikke enig med så meget af listen, især ikke nr. 1. TWEWY fangede mig slet ikke, og lagde det hurtigt væk igen til fordel for Chrono Trigger... En anden ting jeg ikke forstår, er hvorfor du puttede D/P højere end HG/SS, det virker efter min overbevisning meget underligt, når HG/SS opfattes som bedre; men du skal selvfølgelig have lov til at have din liste.

Spil jeg mangler er især 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors, som nok er det bedste enkeltstående spil, jeg har spillet på min DS ud af de omkring 30-40 spil, jeg har prøvet til den. Bedste serie, jeg har spillet på min DS, er Ace Attorney, så er glad for du fik puttet 1'eren (imo også bedste spil i serien) på en 4. plads og også lige fik plads til T&T.
0
1ups givet

#3 - Hassus

Level: 22 (Ice Keese)

21-03-2011 20:56

En anden jeg ville have tilføjet er Castlevania: Dawn of Sorrow. Fantastisk spil. Men det er tydeligvis en personlig liste og havde jeg lavet en lignende liste var der blevet rettet på mig i uendelighed.
0
1ups givet

#4 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

21-03-2011 21:13

999: Nine Hours, Nine Persons, Nine DoorsHar længe gået og ville prøve denne titel, må lige se om jeg ikke kan få fat på det en af dagene (og få tid til at spille den)

Synes denne liste var et godt initiativ og god læsning - som jeg vistnok sagde i den første nyhed kunne det være sjovt selv at lave en i forummet, meget muligt at jeg gør det.

0
1ups givet

#5 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

21-03-2011 21:17

Jeg er enig med alt Bota skriver. Alt. Det er lidt uhyggeligt. Jeg har ikke mere at tilføje.

Men ja, 999 er et genialt spil. Jeg gennemførte det i går. Virkelig fed oplevelse.
0
1ups givet

#6 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

21-03-2011 21:17

God liste, DS'en har virkelig mange fantastiske spil, og du kommer omkring mange af dem.

Personligt ville jeg have ændret på placeringerne og tilføjet / fjernet lidt hist og her, men det er eddermame ligemeget.
0
1ups givet

#7 - Bota

Level: 20 (Moblin)

21-03-2011 21:24

@Eagle

999 har i hvert fald den bedste historie, jeg nogensinde har set i et videospil. Især slutningen er virkelig mindblowing. Hvis du synes godt om spil som Ace Attorney, som er meget tekstbaserede, vil du elske 999, det kan jeg næsten garantere.

Men det ser ikke ud til det vil få en EU-udgivelse (i hvert fald ikke foreløbigt), så man skal importere det fra US.
0
1ups givet

#8 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

21-03-2011 21:27

Tror allerede jeg har givet udtryk for, at jeg synes at Phoenix Wright er en helt igennem fantastisk serie, lol. Min favorit i serien er dog 3eren. Tror godt på at jeg vil kunne lide 999, men har hørt lidt blandede ting om det, så nu må vi se.

Apropos nyere DS-spil, så vil jeg endnu engang lige anbefale alle at kigge nærmere på Radiant Historia. En af de bedste RPGer jeg har spillet i nyere tid.
0
1ups givet

#9 - Dead-Cheese

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 21:30

The world ends with you er virkelig fantastisk... Hvis man generelt er træt af square enix (jeg elsker dem!) så burde man aligevel give spillet en chance.
Jeg havde virkelig ikke regnet med at den tog førstepladsen, men spillet udviser musik, gameplay, grafik og ikke mindst storry i virkeligt højt niveau. Min bedste oplevelse på ds til dato.
Jeg syntes listen er meget pasende, jeg havde lavet en der ville ligne den, hvis det skulle være mig.
Dog kirby super star ultra og kingdom hearts 358/2 ville havde dukket op på min liste. Det er også fede spil.
0
1ups givet

#10 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

21-03-2011 21:37

Det er ikke mit yndlingsspil på DS, men TWEWY er helt bestemt en oplevelse værd, om ikke andet fordi det er en af de mest unikke RPGs der findes, og stemningen er helt i top. Hvor mange RPGer udspilles i nutidens Shibuya, Tokyo? Musikken passer også bare helt perfekt ind i miljøet og er noget anderledes end man er vant til fra en RPG.

De største minusser ved spillet er sådan set bare, at meget af det bare bliver noget løben frem og tilbage, samt at kampsystemet måske er en smule for ambitiøst til tider (men stadig rigtigt fedt, ingen tvivl om det - og der er rigtig meget customization). Jeg mindes at der var nogle flere ting jeg hængte mig fast i da jeg spillede det, men det er efterhånden ret længe siden, så jeg husker det ikke så godt.
0
1ups givet

#11 - PD

Level: 1 (Goomba)

21-03-2011 21:48

Hvorfor står Pokemon Black og White ikke på listen?! O_O
0
1ups givet

#12 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 22:01

PD - De var ikke udkommet i Europa da listen blev lavet Smiley
0
1ups givet

#13 - PD

Level: 1 (Goomba)

21-03-2011 22:18

Sikke en dårlig undskyldning hvis du spørger mig... så skulle I da bare have ændret listen da I havde vurderet spillet?
0
1ups givet

#14 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 22:24

^ Undskyld, hvad? Første del af listen udkom da spillet ikke var udkommet endnu, så der skulle vi simpelthen gå tilbage og rykke spillene, og fjerne det nederste af dem? Hvad med alle de spil der udkommer i fremtiden, skal vi så også gå tilbage og redigere dem ind Smiley? Derudover ville kommentarene så heller ikke give så meget mening, når de ikke passede med listens indhold Smiley
0
1ups givet

#15 - PD

Level: 1 (Goomba)

21-03-2011 22:25

Ja det var da en god ide du fik dér Lukas :b
0
1ups givet

#16 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

21-03-2011 22:25

Tak for heads-up, Botalisko, 999 skal importeres, når der engang er lejlighed til det. Det ser dødspændende ud.
0
1ups givet

#17 - Dead-Cheese

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 22:26

Eagle: Jeg giver dig på mange måder ret. Det havde været dårligere hvis man ikke skulle løbe frem og tilbage, det giver det en twist af "open world" omgivelser og aligevel ikke. Det at lede efter der hvor man skulle hend gav os en frihed i spillet, man kunne prøve at finde hemeligheder og alt muligt. Jeg har prøvet at lede efter dårlige ting og kommet til konklusionen at der virkelig ikke er mange. Hvad mener du med at kampsystemmet er for ambitiøst til tider?
0
1ups givet

#18 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

21-03-2011 22:33

Maxio, jeg mener at der simpelthen sker for meget. Spillet kræver rimelig meget af spilleren, ved at forvente at man skal holde øje med kampen på både øverste og nederste skærm.
0
1ups givet

#19 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 22:27

PD - Fedt at du holder fast i din mening... Som jeg lige så blankt tillader mig at afvise totalt Smiley
0
1ups givet

#20 - Dead-Cheese

Level: 25 (Kokiri)

21-03-2011 22:42

okay, true. Men det fungerer meget godt, man skal fokusere mest på touch screen. Den øverste skærm er kun halvt så vigtig. Der kan man nemere trykke løs på piletasterne end på nederste skærm. Nu fik jeg det sagt... Man kommer virkelig af og til at bare trykke løs så jeg ved hvad du mener nu... Multitaking er en stor fordel... Som jeg ikke behersker.
0
1ups givet

#21 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

23-03-2011 20:19

Rigtig god artikel! Kommer godt og rundt og hvis jeg skal have flere spil til min DS, så ved jeg, hvor jeg skal kigge nu Smiley

Smiley
0
1ups givet

#22 - Utsuho 'Okuu' Reiuji

Level: 1 (Goomba)

25-03-2011 00:06

Fin fin liste, dog vil jeg komme med en lille rettelse: TWEWY er et JRPG, ikke bare et RPG...

Og så er jeg skuffet over manglen på Radiant Historia på den liste.
0
1ups givet

#23 - Jonas

Level: 15 (Geega)

25-03-2011 00:26

Betegnelsen JRPG fortæller bare, at det er et RPG fra Japan. Genren er stadig RPG.
0
1ups givet