N-cast #116: Nostalgisk P...

Jackie & Daria-opdatering...

Du kan nu fortryde forudb...

Big Brain Academy: Brain ...

Pikmin GO bliver til Pikm...

N-club Streams: Uge 49

Næste Nintendo 64-spil t...

Så er årets pakkeleg i ...

Lanceringstrailer for Dis...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Pokémon Unite

Salgstal

Triangle Strategy

Tetris 99

Pokémon-tråd

Game Builder Garage

Fire Emblem Heroes

Dit seneste køb

DR søger Mario ekspert!

Filmtråden

K: Shin Megami Tensei V

Tilbudstråden

B: 2 Nintendo Switch spil

K: Zelda BotW

V: Gameboy Advance SP ags...

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Shigeru Miyamoto afslører sit yndlings Mario-spil

Skrevet af Dead-Cheese - 17-06-2012 03:13

Shigeru Miyamoto, en af hovedmændene bag spil som Super Mario Bros.-serien, har for nyligt udtalt sig om hvilket Mario-spil der er hans favorit. I tidernes løb har han stået bag utallige spil med den italienske blikkenslager i hovedrollen, men svaret er nok ikke så overraskende endda. Han kommer dog med en anden udtalelse, der er lidt mere interessant.

I guess as a developer that might have to be the very first Super Mario game, for me, because I have so many memories tied up in it. Perhaps as a player, I might go for what was, at least in Japan, we referred to it as Super Mario USA, which was a game that just had a very different sort of feel. I think we had such a loose approach to it, we really came up with something interesting


Nu kunne man lade det stå som kontekst og sige det var nyheden, men jeg vil lige analysere det en smule.
Som de fleste nok ved, er Japan et stolt land, hvor ære spiller en stor rolle. I Danmark er vi ikke så meget inde i det, og har et helt andet forretningsprog. Så når han siger at han som udvikler bedst kan lide Super Mario Bros. er det fordi han værdsætter sit og sine kollegaers arbejde, og at det er hans og Nintendos rødder. Han har desuden været særdeles aktiv under udviklingen af Spillet, hvilket er det han mener med hans minder om spillet.

Det næste undrer nok mange, Super mario Bros. 2, eller Super mario Bros USA som de kaldte det i Japan. Han siger at som en spiller er han mest glad for det spil. Måske fordi han virkeligt bedst kan lide at spille dette spil men jeg kan igen lave en kort analyse.

SMB The Lost Levels, udkom først ikke i Europa og USA, fordi spillet var for svært. Så de valgte at bruge Doki Doki Panic, et spil som kun var udkommet i Japan, som grundlag for det SMB 2 vi ville se i Europa. Som Miyamoto selv siger, var det en meget løs håndtering. Når han nu siger at det er hans yndlingspil som spiller, viser han en stort respekt overfor Doki Doki Panic. Han kunne jo have valgt hvilket som helst spil fra Nintendo.

Men han siger at minderne med SMB var størst, hvilket betyder at SMB 2 betyder mindre for ham som person. Det er nok ikke så mærkeligt når han arbejder med spil, og har været med til at lave spillet.

4
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Hassus

Level: 22 (Ice Keese)

17-06-2012 14:52

Hans favorit Zelda-spil skulle være Link's Awakening, hvilket der efter sigende også var en løs tilgang under udviklingen.
2
1ups givet

#2 - The ultimate beast

Level: 20 (Moblin)

17-06-2012 16:48

Det har måske også noget at gøre med NES'ens hektiske start. Med Super Mario Bros skød Nintendo papegøjen. Smiley
0
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

18-06-2012 00:23

Jeg synes stadig at det er underligt at se Mario drøne rundt og samle frugter af forskellig art, men ellers var der nogle meget fede temaer i 2eren Smiley
0
1ups givet

#4 - AND

Level: 35 (Lakitu)

18-06-2012 00:25

- er der egentlig nogen der har lagt mærke til, hvordan Marios tøj har byttet om på farverne? På coveret af Mario Bros. 2 har han røde bukser med blå trøje, men i de nyere Mario-spil har han blå bukser med rød trøje... Underligt!
1
1ups givet

#5 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 30 (Blooper)

18-06-2012 03:39

Det er nemmerlig rigtigt @ Anden... Har også altid drillet mig en anelse. Han har røde bukser i "Donkey Kong", "Mario Bros.", "Super Mario Bros.", "Super Mario Bros. 2" og i "The Super Mario Bros. Super Show". Hvorfor de skiftede til blå er mig lidt a' en gåde.
"Super Mario Bros. 2" var også helt klart min favorit som barn, men har simpelthen spillet det for meget, kan nærmest slå det med bind for øjnene, og er derfor skiftet til "Super Mario Bros." - andet niveau. stærkt efterfulgt a' "Super Mario Bros. 3".
Øv hvor lavede de da nogle dejligt underholdende og lengthy spil den gang.

0
1ups givet

#6 - Dead-Cheese

Level: 24 (Whomp)

18-06-2012 19:30

Når jeg sådan tænker over det, er SMB 2 det der minder mest om 3D mario spil. Altså man skal rende rundt, samle og smide ting, og ikke altid bare gå en vej. Der mangler kun flere mål pr. bane, og så havde den været der Smiley
0
1ups givet

#7 - AND

Level: 35 (Lakitu)

19-06-2012 01:11

@ Monkey-boy - fede spil, som jeg slet ikke har spillet nok Smiley Hvordan ville du sammenholde de tre klassiske Mario Bros spil, med det moderne 3D Mario?
0
1ups givet

#8 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

19-06-2012 17:59

Lol, SMB2 ER jo Doki Doki Panic, så det er da klart, at det blev et våget forsøg i Mario-universet. Dead Cheese, jeg læser det som at han siger, at de havde en mere kreativ tilgang til spillet (at de var mere "løse" dvs. turde prøve nye idéer af) hvilket jo netop er plat at sige, når vi ved at spillet bare er Doki Doki Panic på nye flasker. Det kan også godt være, jeg bare er pessimistisk og læser det forkert.

Link's Awakening var oprindeligt et værktøj brugt af udviklerne til at lege med Zelda-parodier på Game Boy'en. De var blevet færdige med For The Frog The Bells Toll (som Sakamoto stod for og måske skulle genoplive som serie i stedet for at implementere sine dramaer og persongallerier i Metroid) og de brugte spritesne til at parodiere Nintendo-seriers varemærker (noget som nok aldrig kan ske igen). Ud af det kom nogle sjove idéer fra programmørerne, så som at kunne gå tur med en Chain Chomp og alle de andre cameos. Da spillet mere og mere lignede et Zelda-spil i gameplayet, fik de grønt lys til at lave LA - et af de mest gakkede og originale Zelda-spil.

Nu hvor jeg er ved det, så kunne Kaeru no Tame ni Kane wa Naru godt få et internationalt remake, eller i det mindste den samme tur som Kid Icarus, hvor man "moderniserer" serien. Universet skulle have en helt unik humor, og selvom gameplayet er en original blanding af gammelt Zelda og item baserede RPG'er (ingen erfaringspoint) så ville Sakamoto nok sige, at gameplayet er forældet og at det kun blev skabt under hardwarens begrænsninger (ligesom han forklarer hvorfor Other M ligner Super Metroid så lidt).

Kilder:

Game Boy eksperimentet: http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/news/iwata/iwata_asks_-_zelda_handheld_history_15603_15604.html

Sakamotos For The Frog The Bells Toll: http://www.n-sider.com/contentview.php?contentid=4178
1
1ups givet

#9 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

19-06-2012 19:32

^Doki Doki Panic var basically en Super Mario Bros. 2 prototype som blev kasseret og licenced til Fuji-TV. Det startede altså med at være en Mario-titel.
4
1ups givet

#10 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

20-06-2012 00:05

Okay, det er ellers ikke noget man tit ser i dag: det plejer at være en spiludvikler, der har nogle idéer som han så bagefter prøver at parre med en eksisterende IP, så han kan tjene på navnet.
Jeg syntes også, det virkede ret plat, hvis Nintendo kun var i stand til at lave en så innoverende fortsættelse ved at tage et andet spil og putte Mario på.
0
1ups givet

#11 - 0

Level: 23 (Skree)

20-06-2012 00:11

Øv Smiley Jeg håbede at han ville sige at Contra er det bedste - så havde vi noget tilfælles!
2
1ups givet

#12 - tgmg

Level: 7 (Korok)

20-06-2012 09:02

niceSmiley men det havde jeg nu også regnet ud at de stod som noget helt specielt for hamSmiley han er awesome
0
1ups givet

#13 - Dead-Cheese

Level: 24 (Whomp)

20-06-2012 17:08

Galactico skrev:
Øv Smiley Jeg håbede at han ville sige at Contra er det bedste - så havde vi noget tilfælles!


Er Contra dit ynglings Mario spil Smiley

0
1ups givet

#14 - 0

Level: 23 (Skree)

20-06-2012 19:49

Jae, jeg har den der mod hvor Mario og Luigi har hovedrollerne Smiley

Ej, havde håbet at han ville sige at hans overordnede favorit ville være Contra.
0
1ups givet

#15 - AND

Level: 35 (Lakitu)

21-06-2012 11:20

Jeg må indrømme at jeg havde regnet lidt med at Miyamoto ville have nævnt Galaxy og NSMB, simpelthen fordi de er de nyeste spil i serien. Rart at se, at han faktisk ikke forsøger at gøre det hele til et reklamestunt Smiley
1
1ups givet