Pokémon Legends: Z-A ann...

Reynatis kommer til Veste...

Pokémon Presents - alle ...

Shin Megami Tensei V: Ven...

Snufkin: Melody of Moomin...

N-cast #207: Vi får røv...

Shantae Advance: Risky Re...

Suika Game får ny multip...

SteamWorld Headhunter ann...

Nintendo Direct Partner S...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Nintendo Switch

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Pokémon Unite

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon-tråd

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Nintendo Direct

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Iwata om Nintendo 3DS: Pirateri, plads og specs

Skrevet af Lukas Skywalker - 01-10-2010 20:46

For nyligt fortalte Satoru Iwata en række ting til investorer, der primært handlede om hvilke forbedringer de har lavet med teknologien i Nintendo 3DS, deriblandt bekæmpning af pirateri.

Iwata indrømmer at Wii og Nintendo DS har haft tre hovedproblemer: Kapacitet, pirateri og specifikationer sammenlignet med de andre konsoller.

Pirateri
Nintendo vil blive ved med at udgive firmware opdateringer, ligesom på Nintendo DSi, og med disse vil de prøve at bekæmpe pirateri og flashkort. Nintendo vil bruge SpotPass (navnet på auto-linking delen, hvor den kan skabe forbindelse mellem andre Nintendo 3DS'er automatisk) til at downloade ny firmware fra de 3DS'ere der måtte være i nærheden. Samtidig overvejer de at gøre ligesom ved Wii - altså inkludere opdateringer på selve spillene.

Kapacitet
Ekstra applikationer og andet medie vil blive gemt på SD-kort, mens det kun er de vigtige ting der bliver gemt på selve 3DS'en. Alle Virtual Console-spil og 3DSWare vil kunne startes direkte fra SD-kortet. De skal ikke engang loades ind på den virtuelle hukommelse (som på Wii), hvilket dog i forvejen ikke tager mange sekunder. Man kan bruge op til 32 GB SD-kort.

Specifikationer
Med Nintendo 3DS vil Nintendo prøve på at få tredjepartsudviklere til aldrig at udelukke deres konsol, hvilket ofte er sket med Wii, hvor et givent spil udelukkende er kommet til Xbox 360, PlayStation 3, og pc.
Ting som multitasking blev overvejet, men konsollen var ganske enkelt ikke kraftig nok til at kunne køre flere applikationer på én gang.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - N-OWNER

Level: 1 (Goomba)

01-10-2010 21:30

Ahh Nintendo's uendelige krig mod pirateri - en krig der ikke kan vindes Smiley
0
1ups givet

#2 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

01-10-2010 21:32

Skulle det være sjovt? Én af grunden til, at 3DS kommer til at koste omkring 2000,- i Danmark, er på grund af pirateri. Forvent i øvrigt også, at priserne på 3DS-spillene stiger.
0
1ups givet

#3 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

01-10-2010 21:34

Firmware opdateringer er den rigtige vej frem - drop alt det andet anti-pirat stuff
0
1ups givet

#4 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

01-10-2010 21:35

Tænkte nok at det var den skjulte mening med det dersens SpotPass. Det er dog lidt bekymrende mht. til batteriet. Især hvis det er noget man ikke kan slå fra.
0
1ups givet

#5 - Jonas

Level: 15 (Geega)

01-10-2010 21:38

Det værste er når man hører ganske almindelige personer, der egentlig ikke er de store gamere, snakke frit om pirateri, som om det var en ganske tilforladelig ting.
"Det er smart, man kan bare downloade spillene og lægge dem ned på et kort"
Ja, fuck da udviklerne >_>

En anden god vending, man tit hører:
"Ja, egentlig er jo ikke helt lovligt"
Hvorfor så gøre det? >_>
0
1ups givet

#6 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

01-10-2010 21:40

Det er ret smart tænkt med SpotPass - bravo Nintendo!

Jeg tvivler på, at man kan slå det fra, ellers giver det ingen mening. Folk, der kan finde ud af at spille ulovlige spil, kan vel også finde ud af at slå sådan en funktion fra.
0
1ups givet

#7 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

01-10-2010 21:43

@Jonas - og i sidste ende går det ud over dem, der ikke skaffer spillene ulovligt pga. irriterende begrænsninger osv. Hvilket så igen kan lokke folk til at hente spillet ulovligt.
0
1ups givet

#8 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

01-10-2010 21:48

@Jonas
Hvis noget som er ulovligt er tilpas nemt at slippe afsted med, vil mange folk være ligeglade.
0
1ups givet

#9 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

01-10-2010 21:52

Vold er også en løsning. Men jeg tror desværre ikke den vil hjælpe så meget her. Smiley
0
1ups givet

#10 - N-OWNER

Level: 1 (Goomba)

01-10-2010 22:31

Alexander: In a way... Jeg tror ikke man kan vinde kampen mod pirateri med en stor pengepung. Piraterne skal nok finde en vej uden om Nintendo's desperate forsøg på at stoppe pirateri
0
1ups givet

#11 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

01-10-2010 22:55

Alexander: Ligesom alle der kan finde ud af at installere homebrew channel også kan finde ud af at bypasse deres updates også selvom de lægger dem ind i spillene? De er egentlig bare en mindre irritation.

(man kan sikkert også gøre sådan at de slet ikke er en irritation og kan starte dem normalt i stedet for at man "bare" launcher dem gennem gecko eller andre apps, men det har jeg så ikke lige undersøgt. Hvis man bruger en pirated udgave af spillet anyway kan der da sikkert også være ok mulighed for at updaten er fjernet af piraterne på forhånd Smiley)
0
1ups givet

#12 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 00:01

Hvis nu Nintendo har lavet SpotPass således, at det er en integreret del af selve 3DS-styresystemet, og at den automatisk henter eventuelle firmware-opdateringer SÅ SNART maskinen er i nærheden af enten en anden 3DS eller WiFi, så er det et ret stort fremskridt.

Jeg kan i øvrigt ikke finde ud af at installere en homebrew channel, og jeg gider egentligt heller ikke at lære det.
0
1ups givet

#13 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-10-2010 01:39

SpotPass er da klart et skridt i den rigtige retning, men kun hvis det bare virker fuldtautomatisk -- og det tror jeg ikke det gør. Maksimalt vil jeg tro at den henter opdateringen, og spørger brugeren efter at installere den. Jeg tror faktisk slet ikke, at automatiske opdateringer (som ikke som minimum kan slås fra) er lovligt her i landet -- man skal som minimum have muligheden for ikke at udføre opdateringen på ens eget udstyr.

Kampen mod pirateri er skruen uden ende. Vi skal huske på, at spiludviklerne er splittede på området. Visse personer siger, at pirateri gavner til en grænse, mens andre fordømmer det.
0
1ups givet

#14 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 02:00

Hvis der er nogle spiludviklere, der mener at pirateri gavner noget som helst, så er de dummere, end jeg troede. Hvordan kan det på nogen måde gavne noget, at man har brugt mange millioner på at udvikle et spil i flere år med det resultat, at folk så ikke betaler for det?

Det var jo pirateri, der medførte, at spiludviklingen pludselig gik i stå til den originale Nintendo DS. Det kunne ikke betale sig for tredjepartsudviklerne at lave spil til den mere. Det er derfor vi kun har set meget få kvalitetstitler til Nintendo DS de sidste par år. På den måde gavnede pirateri på DS'en hverken Nintendo eller udviklerne, endsige forbrugerne - der pludselig stod uden ret mange gode spil!
0
1ups givet

#15 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

21-10-2020 15:51

Som jeg er orienteret, uden at have konkrete henvisninger, er der spyttet mange penge i at lave undersøgelser omkring det. Sagen er den, at de personer som piratkopierer et spil, meget sjældent ville have betalt for det alligevel. På den måde skader man som sådant ikke salget, da man indirekte skaber omtale. Man får altså som udvikler/udgiver en "gratis" reklame som ikke var blevet skabt på anden vis. Det er ganske logisk.

Som jeg husker det, er fordelingen af lovlige spil kontra ulovlige cirka, at for hvert spil der bliver købt, bliver der spillet 9 ulovlige udgaver af samme spil. Man har udført en række forsøg med forskellige priser, restriktioner mv., og umiddelbart er svaret det samme: fordelingen er næsten altid sådan.

EDIT
Læs evt. denne artikel som indeholder et interview med den gode Ron Carmel Smiley
https://n-club.dk/artikler/37-Interview-med-Ron-Carmel-Game-Development-Camp-2009
0
1ups givet

#16 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 02:31

Jeg vil gerne se videnskabelig research, der opstiller det argument.

Præmissen er jo lodret forkert. Der findes intet, der er gratis i denne verden - da slet ikke "omtale", når det netop er på baggrund af tyveri. Denne omtale - eller reklame, som du kalder det - vil jo netop være blevet skabt alligevel, hvis piraterne var tvungne til at købe spillene.

Det, der i øvrigt er sket med Nintendo DS, er kke, at der kommet en masse "gratis omtale". Det, der er sket, er, at information og viden om brugen af R4-kort er blevet spredt i så høj en grad, at ret mange normale mennesker uden den store tekniske snilde, har erhvervede sig disse ulovligheder - nogle endda uvidende om, at de rent faktisk er ulovlige. Den udvikling har absolut ikke givet Nintendo noget som helst "gratis", tværtimod har det resulteret i nedgang og manglende indtægter.

Det er formentligt også derfor, vi ser den høje pris på 3DS. Der skal nogle penge ind på kontoen i forbindelse med hardwaresalget, når softwaresalget bliver så voldsomt forstyret af pirateri. Og tro mig, priserne på spillene kommer også til at stige.
0
1ups givet

#17 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-10-2010 02:51

Selvfølgelig er ingen omtale gratis omtale; i denne forbindelse koster omtalen selvfølgelig noget i form af udviklingstid. Men i mange tilfælde kan vi ikke sige, at man mister noget i form af mistet salg; for mange af de personer som piratkopierer, ville alligevel ikke have købt spillet. Det er vist et meget almindeligt anerkendt "faktum" (ja, jeg ved godt, at det ikke er et faktum, men jeg manglede et bedre ord).

Du kan ikke benægte, at hvis en person ikke ville have købt et spil, men spiller spillet og synes det er fedt -- for derefter at snakke godt om det på nettet eller til sine venner, så er der skabt omtale. Alternativet var, at omtalen ikke havde fundet sted.

Du har dog helt ret omkring Nintendo DS. Præmisen her var bare ikke anderledes end til GBA. Forskellen bunder i det større brugersegment. Der var de samme teknologier, og de var lige så udbredt til GBA. Hvem husker ikke, at Lik-Sang blev sagsøgt langt ind i helvede i sin tid, fordi de "opfordrede" til køb af disse maskiner til GBA. De kunne købes på hvert et gadehjørne i Japan. Nintendo var også ude med riven dengang.
0
1ups givet

#18 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 03:10

Pointen er dog stadig, at dem der spiller piratkopier af spil, ville købe spillene lovligt, hvis de ikke havde mulighed for stjæle dem. Det er et kæmpe problem for alle digitale industrier, ikke nogen "gavn" eller "eksklusiv omtaleeffekt".

At pirateri er godt, er rent spin. Du siger jo selv, at mængden af folk, der spiller piratkopier er mange, mange gange større end dem, der spiller lovligt.

Dvs. for hver gang en pirat piratkopier 100 spil, får han måske én person til at købe et lovligt spil (alternativt giver det i gave).

Ud fra min egen erfaring kan jeg blot sige, at effekten du beskriver som "pirateri > omtale > køb" ikker er specielt stor i praktisk. Det er derimod en anden effekt, nemlig den effekt hvor piraten enten giver eller sælger en piratkopi videre til en ven eller bekendt - eller endnu værre - videregiver information, så den bekendte selv lærer at lave og bruge piratkopier. Den effekt, tror jeg er meget, meget, meget større - og det var den effekt, der dræbte DS'en.

Hvis man tager de to effekter, som jeg lige har beskrevet, in mente, tror jeg godt man kan blive enige om, at pirateri absolut ikke er godt set i det større perspektiv.

EDIT: I øvrigt er der lavet opgivelser over, hvor mange penge, der går tabt på grund af pirateri. Det er enorme beløb - beløb der er så store, at det absolut ikke kan svare sig i forhold til den eventuelle reklameeffekt, der må være ved pirateri.
0
1ups givet

#19 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-10-2010 03:14

Det er jo så din holdning ja, jeg er ikke enig Smiley Min vurdering er klart, at størstedelen af de personer som piratkopierer et spil, aldrig havde købt det alligevel, hvis ikke piratkopiering havde fandtes. Jeg kender flere personer, som konsekvent kun køber konsoller hvortil det er muligt at udføre "let omgang med maskinen" i et eller andet omfang. Min vurdering er klart, at det er det samme i filmindustrien; mange personer ser kun en film, hvis de kan se den ulovligt. Havde de ikke fået muligheden for dét, havde de aldrig set den.
0
1ups givet

#20 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 03:42

Men kan vi så blive enige om, at pirateri i højere grad avler mere pirateri fremfor gaver og overtalelse til køb? For det var sådan set min hovedpointe.

I øvrigt er jeg ikke enig i det med, at pirater ikke ville købe produkter, hvis de ikke havde mulighed for at sjæle. Selvfølgelig ville de det, men det er jo klart nok, at hvis man har mulighed for at sjæle uendelige film, spil, albums, så downloader man alt muligt, som man aldrig oprindeligt ville have en interesse i at købe.

Det er jo det samme, som hvis du kunne stjæle alt, hvad du ville i det lokale supermarked, så ville du også tage alle mulige madvarer, som du ikke kunne lide, bare for at gøre det. Hvis du pludselig ikke havde muligheden for at stjæle mere, ville du jo ikke stoppe købe mad. Du ville blot kun købe de særlige madvarer, som du kunne lide og som havde værdi for dig.
0
1ups givet

#21 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

02-10-2010 05:01

Nej, det kan vi ikke blive enige om. Jeg mener, at der er en stor gruppe af mennesker, som udelukkende spiller en mængde spil fordi de har mulighed for at gøre det uden at betale, hvilket fører til omtale som i sidste ende måske øger salget fremfor at sænke det.
0
1ups givet

#22 - Grauling

Level: 23 (Skree)

21-10-2020 15:51

Åhh ja denne diskussion igen Smiley Minder mig og den debat vi havde i vinters, hvor en fyr fra piratgruppen ved navn Troels Møller faktisk kom et smut forbi siden. Jeg synes faktisk han havde en hel del gode pointer Smiley Jeg vil give Henrik ret i at piratkopiring skaber omtale. og det har musikindustrien også ved at forstå. Der er jo en grund til at pladeselskaber ligger deres største hitsange ud på youtube såsom Justin Bieber - baby og Eminem - love the way you lie som er blevet to af de mest sete youtube film nogensinde..og sjovt nok er Justin Bieber album My World og Eminems Recovery nogen af de meste solgte album fortiden. Gratis omtale er bedre end ingen omtale.
0
1ups givet

#23 - Placer

Level: 1 (Goomba)

02-10-2010 12:43

Der er jo ingen grund til at retfærdiggøre ulovligheder, for det hører jo under at stjæle udviklernes ejendom. Selvom du køber spillet, er det ikke din ejendom, du låner det kun. Så selvom du har spillet, må du ikke give det videre, for du ejer kun selve cd'en, og ikke den data der er på. (eller i hvilket medie det så end er)
Og det at tage imod den slags er direkte hæleri, da det er udbytte af en kriminel handling, også selvom den ikke er fysisk. (dog bliver det kaldt pirateri istedet i dataverdenen) Smiley
0
1ups givet

#24 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

02-10-2010 16:45

Alex - (Bare lige en kort indskydelse) Jeg tror at problemet er langt større for musikindustrien, eftersom det er langt nemmere at downloade et album, end det er at downloade et ulovligt spil - medmindre det er til pc, og selv da skal der oftes en kode til. Så skal du have en crack/keygen, måske en .iso fil så du kan afspille den virtuelt. Hvis det er til konsol skal du have dit hardware/software rigged til at kunne køre de ulovlige spil, muligvis skal du købe nyt udstyr Smiley

Selvom jeg stortset er fuldt ud enig med dig, så kunne jeg slet ikke forestille mig at problemet er stå stort ved videospil, som ved musik.
0
1ups givet

#25 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 11:43

Jeg er virkelig overrasket over, at man kan have den holdning. Find videnskabeligt research, og ikke bare hermeneutiske teser, der bakker argumentet om "gratis reklame" op.

At lægge hitsange ud på YouTube har da intet med pirateri at gøre. Er MTV så også pirateri? Nej, vel.

I forhold til musikindustrien, så er industrien blevet mere end halveret fra 1999 til 2009. HALVERET! Tjek fx denne denne graf. I 1999 var jo netop der Napster brød igennem, og flere P2P-programmer siden fulgte efter. Tilfælde? Nej, vel. Jeg er enig i, at musikindustrien har haft nogle problemer med at tilpasse sig forbrugernes præferencer, men det laver ikke om på, at pirater først og fremmest skaber nedgang og manglende indtægter - ikke fremgang og "gratis reklame". Gik på grafen igen - halveret!

Og hvorfor tror i øvrigt, at musikindustrien har været nødt til at vælge en ny strategi, hvor de fokuserer på live koncerter. Mange (store!) musikere tjener nu om dage slet ikke penge på deres albums (på grund af pirateri og på grund af dårlig kvalitet), men hiver det hele hjem på deres tour, koncerter og optrædener. Hvis underholdningsindustrien oplever sådan en enorm positiv effekt i forbindelse med "gratis reklame", så er det da mærkeligt, at det forholder sig sådan.

Faktisk burde industrien da være i fremgang. Med den "postive reklame", burde man kunne spare pladeselskabernes marketingsadelinger væk over hele verden.
0
1ups givet

#26 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

02-10-2010 17:25

Jeg er enig i, at problemet formentligt er større i musikindustrien. Problemet er dog vokset sig ret stort på DS'en, som jeg vist har redegjort nok for. Og PC-platformen er jo for længst død på grund af det. Derfor er det mig ubegribeligt, at folk kan mene, at pirateri blot giver "gratis reklame". Gratis reklame?! Oh well, jeg tror ikke, jeg kan holde til at diskutere det her emne mere. Smiley
0
1ups givet

#27 - Agger

Level: 3 (Koopa-Troopa)

02-10-2010 17:45

Jeg må sige, at det er skræmmende at læse folk herinde der forsvarer deres/andres ret til ulovligheder.
At kopiere er tyveri, lige meget hvor meget ham Troels siger imod det. Det er måske ikke tyveri af varer, men derimod tyveri af penge, hvilket Alexanders graf meget fint viser i forhold til musikbranchen.

Lukas, det kan meget vel være, at du har ret i, at problemet i spilindustrien ikke er lige så stor pga. en masse teknik, men stadig er en pirat en for meget.

Tænk nu hvis en spiludgiver udgav et spil, der så blev købt af 5 mand, der så kopierede det videre, så resten af verden til sidst havde det...
0
1ups givet

#28 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

21-10-2020 15:51

Jeg vil gerne understrege, at jeg personligt på ingen måde prøver på at retfærdiggøre det - jeg mener bestemt også, at det er forkert Smiley

Tjek eventuelt Ron Carmels mening om det. Han har det samme syn, som mange her i kommentarene.
0
1ups givet

#29 - Grauling

Level: 23 (Skree)

02-10-2010 18:10

Den graf kan vel egentlig også bare vise at musik har solgt dårligere pga af at musikken de sidste 10 år er blevet ringere og ringere? Hvis du nu kom med en graf der faktisk vidste hvor meget musik blev downloadet fremfor hvor meget de har solgt vil man kunne bruge den i denne debat.
0
1ups givet

#30 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

02-10-2010 23:56

http://www.youtube.com/watch?v=AawQvD8L_h4
0
1ups givet

#31 - Sillyyy

Level: 17 (Deku Baba)

03-10-2010 00:25

http://www.youtube.com/watch?v=3AzpByR3MvI
0
1ups givet

#32 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

03-10-2010 02:02

Agger, nu skal du tage at læse lidt nærmere, hvad det er vi skriver. Jeg har f.eks. ikke på noget tidspunkt forsvaret folks ret til det, blot pointeret at jeg ikke ser det som en negativ ting, at der er en vis mængde piratkopiering af spil. I mine øjne (og i øvrigt visse spiludvikleres) gavner det salget i sidste ende. Folk der píratkopierer havde sikkert aldrig købt spillet hvis ikke de havde fået det serveret på et sølvfad gratis. Deres omtale overfor venner kan lede til rent faktiske salg.

Alexander, stop med at hænge dig i, at jeg har brugt ordet "gratis" Smiley det har jeg dementeret. Der er selvfølgelig en pris i form af udviklingsomkostninger, men hvis man ser på cost/benefit, vil jeg stadig holde fast på, at der ville være færre reelle salg, såfremt vi kunne udrydde al piratkopiering.

Anyway, jeg ved, at der er videnskabelig forskning på området. Jeg vil give mig i kast med det ved lejlighed, og måske skrive en artikel ud fra hvad jeg finder ud af Smiley
0
1ups givet

#33 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

03-10-2010 02:06

Trim the sails and roam the sea!
0
1ups givet

#34 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

03-10-2010 02:58

Jeg kan kun sige, at det er den dummeste argumentation, jeg længe har hørt.

Så alle disse millioner af pirater, der bruger en hel del af deres hverdag på pirateri og på at spille, gider faktisk slet ikke at spille spillene, men gør det kun, fordi de kan stjæle sig til det. Hvorfor så bruge tid på det til at starte med? Og hvad med konsollerne? Går de ud om natten og stjæler den seneste PS3- eller DS-udgave i Bilka? Hvis argumentationen skal holde, har de jo slet ingen interesse i spil, så at give penge for en konsol er udelukket.
0
1ups givet

#35 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

03-10-2010 03:53

Der er ingen grund til at lægge ord i munden på mig og forvringe det jeg siger. Jeg siger intet om, at dette gælder alle spil. Selvfølgelig er der personer som piratkopierer hvert et spil personen kommer i nærheden af. Det kan ingen vist benægte -- jeg mener dog stadig, at dette kan lede til salg i sidste ende, se alle mine tidligere argumenter.

Men nej, har du aldrig stået overfor et spil som du ikke helt ved om du gider spille? Måske har det fået halvdårlige anmeldelser. Måske er du ikke sikker på at genren er din. Det er dette segment jeg taler om; personer som sikkert alligevel aldrig havde brugt penge på det konkrete spil. For mig at se går der ikke en konkret indtægt tabt, men det skaber måske rent faktisk mulighed for, at der bliver skabt salg.
0
1ups givet

#36 - odensen

Level: 11 (Octorok)

03-10-2010 03:58

Fra den dag af ps1 kunne chippes. steg salget sindsygt... og det var ikke kun pirater der købte.. de købte selvfælgelig konsollen et par controllere. og måske et spil i ny og næ, de ikke kunne få kopieret..
Men det skabte også kæmpe omtale, mange fik set spillene..Og gjorde ps1 til en succes.

Jeg tror (som henrik) at når nintendo eks. med wii, kan sælge konsol, controller, wii-board, zapper osv til piraterne, for de en masse "reklame" i forums, men også den bedste demo ever til alle dem, som ikke kunne drømme om selv at have ulovlige ting.
Jeg ved ikke om nintendo "lavede en ps" men jeg ved at ps3 ville have været stører end wii. hvis den havde kunne spille kopier med det samme... og de ville også have solgt flere spil.
X-box 360 var stort set hacket fra dag et den kom.. de har alligevel solgt næsten 10 spil pr konsol, og hvad gør MS mod pirateri... De truer med ban hammeren hver gang de store spil kommer ud. Det er faktisk en ret genial strategi..
0
1ups givet

#37 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

03-10-2010 10:07

Nu har jeg ikke læst alt helt igennem, men et andet problem er jo så også bare at de pirater ikke burde være mere berettiget til at få spillet gratis end nogen anden. De tager det bare. Hvis firmaer rent faktisk så en fidus i at give spil ud for omtale burde de selv håndtere det (open/closed beta udgivelser af spil eksempelvis)
0
1ups givet

#38 - Placer

Level: 1 (Goomba)

03-10-2010 12:40

Henrik Ossipoff:

Den med at de sikkert aldrig havde købt det alligevel lyder som en omgang sludder. Kender en del gamere efterhånden, og hvis man spørger dem der piratkopierer omkring emnet, er modargumentet nærmest stensikkert.

"hvorfor betale for spillene når man kan hente dem gratis? vi bliver alligevel ikke taget for det", gerne med et "det er spild af penge at betale for det" bagefter Smiley
0
1ups givet

#39 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

03-10-2010 16:34

Det er altså rigtig nok at der er folk som piratkopierer som ikke ville have købt spillene. Ville da også se film i biografen lidt oftere hvis det var billigere. Smiley


Kender også en (well kender ham online) som faktisk bruger henriks argument også. Selvom det som sagt ikke er et særlig godt forsvar.
0
1ups givet

#40 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

03-10-2010 16:45

Yeah mht. film kan man jo tydeligt se, at folk stadig går flittigt i biografen Smiley Men det er vel præcist det samme som at musikere tjener alle pengene på radio og koncerter Smiley Jeg kan ikke komme i tanke om noget lignende med spil.
0
1ups givet

#41 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

03-10-2010 17:33

Vist prisen på spil stiger så få det bare flere til af få fat i dem ulovligt.

Grunden til mange udvikler ikke kan lide pirateri omtale er af, disse folk tit er mere ærlig om spillet end folk der har købt det eller arbejde som anmelder(da anmelderne stadig skal holde sig venner med udviklerne), spil som er blevet leaket på nettet før det udkom og var virkelige dårlige har tit fået virkelige ringe salgstal, enda spil der var forudbestilt i større antal var pluslige afbestilt, så ja jeg forstår hvorfor mange udvikler hader pirateri, men det omvendte er også sket.
Mest med små spil eller spil fra folk med ikke så mange reklame penge.

Jeff Dunham, en komiker, har takker youtube bruger, flere gange, for af uploade ulovlige klip af hans shows/dvder, vist det ikke var for youtube ville han aldrig have kunne lavet en Europa ture.

0
1ups givet

#42 - Ossipoff

Level: 6 (Cucco)

03-10-2010 23:04

Durante Angelo, kan godt lide at du skærer alle over med én kam, hvorimod jeg indrømmer at der er to typer af folk. Hvordan ved jeg det? Jeg kender masser af folk i den gruppe jeg beskriver. Jeg kender endda folk som aldrig kunnet have drømt om at købe spil, derefter prøver det i en mindre legal form, forefter at købe spillet fordi de nu har set at det er et godt spil. Jeg kender store grupper af folk, som simpelthen betragter ulovlige kopier af spil som en "udviddet demo". Bedre held næste gang Smiley Bare fordi du kun kender den ene type af gamere, betyder det ikke, at der ikke findes andre grupper; jeg nævner flere steder, at jeg er klar over at begge grupper eksisterer.
0
1ups givet

#43 - Placer

Level: 1 (Goomba)

04-10-2010 08:14

Rolig Henrik, slå lige koldt vand i blodet og læs beskeden en ekstra gang, og se om du ikke kan se hvilket indlæg det var rettet mod, for det der var var rimelig irrelevant Smiley
Selvf. Er der to typer, der skal to til tango. derimod gik jeg imod din sikkerhed om at det var størstedelen der havde den tankegang, i og med at jeg hidtil næsten kun har stødt på den anden gruppe, hvor jeg så finder det usandsynligt at de skulle være den mindre gruppe. (vi snakker om et stort antal)
Er det da ikke min ret at synes at det du skrev var vrøvl? Smiley
Men der er ikke nogen grund til at tage sådan en bagatel på sig alligevel min ven, Det gavner intet Smiley
0
1ups givet

#44 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

04-10-2010 15:38

Før var jeg absolut 100% imod al piratkopiering, og det er jeg sådan set stadig, da jeg mener at man skal betale for ting, andre har lagt arbejde og endda sjæl i, men Henrik har fået mig til at se en smule anderledes på det og mere nuanceret.
Der er masser af spil til Wii og DS, jeg har overvejet at piratkopiere for at få et feel af spillet. Ligesom man ville i en demo, og den er jo lovlig.

Min konklusion er, at piratkopiering tit også opstår fordi folk ikke aner om det er noget de synes om, men gerne vil prøve, i hvert fald en lille forsmag inden de køber. Men når du allerede har piratkopieret, giver det, for mange, ikke rigtig mening at købe spillet efterfølgende, så flere gratis DEMOER af spil ville være brugbart; jeg selv udnytter i hvert fald mange af dem der er på PSN af spil jeg er i tvivl om.
0
1ups givet